Metsäkoneurakointi

Kesla esittelee RH-harvesterikouramalliston kolmannen sukupolven

Markkinoiden johtava alustakoneriippumaton harvesterikourien valmistaja Kesla vahvistaa asemaansa esittelemällä uuden RH-III -malliston.

Täysin uudet volyymikokoluokan mallit 24RH-III ja 26RH-III

Täysin uusi KESLA 26RH-III harvesterikoura tulee markkinoiden volyymikokoluokkaan ja soveltuu monipuolisuutensa vuoksi erinomaisesti niin harvennus- kuin päätehakkuisiinkin. Neljällä liikkuvalla karsintaterällä varustettu 26RH-III jaksaa käsitellä suuretkin puut vaivatta, ja karsintajälki on erinomainen oksaisimmillakin puilla. Noin tonnin painoinen koura sopii asennettavaksi keskiraskaisiin hakkuukoneisiin ja 13-16 tonnin kaivinkoneisiin. Sisarmalli, yhdellä takaterällä varustettu 24RH-III, on lyhyemmän runkonsa vuoksi erinomainen valinta mutkaisten lehtipuiden käsittelyyn sekä eukalyptuksen kuorintaan.

Mainos, juttu jatkuu alla Mainos päättyy

Ensimmäisten kolmatta sukupolvea edustavien mallien, harvennuksille suunnattujen 19RH-III ja 21RH-III -kourien asiakastoimitukset alkoivat vuoden 2021 alussa. KESLA 19RH-III on kolmiteräinen, kevyempi ja kompaktimpi, erityisesti mutkaisille lehtipuille ja kuorintaan kehitetty koura, joka sopii erinomaisesti myös skandinaavisten metsien harvennuksiin. Kahdella takaterällä varustettu 21RH-III pystyy käsittelemään isompiakin puita, ja on erinomainen valinta harvennuskoneen yleiskouraksi, jolla sujuu myös pienirunkoiset päätehakkuut. Kourat ovat teho/painosuhteeltaan omaa luokkaansa, ja painoluokassaan ainoita, jotka on tehty kestämään jatkuvassa eucalyptuksen ja akaasian kuorinnassa. Molemmat mallit voidaan varustaa KESLA mthGRIP- keruupihdillä ja joukkokäsittely-syöttörullilla. KESLA 21RH-III on saatavissa myös Keslan ainutlaatuisella proAX-saksikatkaisulla, joka tuo lisää tehoa pieniläpimittaisen puun
korjuuseen.

Myös Keslan järeimmät mallisarjat 27/28RH-III ja 29/30RH-III ovat käyneet läpi perusteellisen uudistamisen, ja edustavat nyt kolmannen sukupolven rakennetta ja teknologiaa.

Valmistusteknologian uudistamisella lisää käyttöikää kouralle

Uutuusmallien suunnittelu on edennyt rinnan Keslan valmistusteknologian uudistamisen kanssa, ja kehittyvä automaatio on huomioitu suunnittelussa alusta alkaen. Runkomodulit koneistetaan yhtenä kappaleena hitsauskokoonpanon jälkeen, ja liikkuvissa osissa käytetään paljon valuja. Näin päästään rakenteiden mittatarkkuudessa uudelle tasolle. Tämä yhdessä erittäin järeiden
akseleiden ja laakerointien kanssa jatkaa KESLA-kourien pitkäksi tunnettua rakenteellista kestoikää entisestään ja parantaa käyttöominaisuuksia.

Hydrauliikkasuunnittelun lähtökohtana tehohäviöiden minimointi

RH-III -kourien hydrauliikkaa on uudistettu, lähtökohtana tehohäviöiden minimointi, korkea nettoteho ja sopivuus erilaisiin alustakoneisiin. Kourien avara hydraulijärjestelmä läpäisee suurenkin öljynvirtauksen pienillä häviöillä, ja 2WD-syöttöjärjestelmän erinomainen hyötysuhde
mahdollistaa tehokkaan toiminnan myös niissä alustakoneissa, joiden hydrauliikan tuotto on vaatimaton.

Mainos, juttu jatkuu alla Mainos päättyy

Koska tavoitteet rakenteellisen lujuuden sekä teho-/painosuhteen osalta ovat olleet erityisen korkealla, on kaikkien kokoluokkien nollasarjoja testattu poikkeuksellisen pitkään eri puolilla maailmaa, useissa erilaisissa alustakoneissa. Mukana testauksessa on ollut myös metsäyhtiöitä sekä alustakonevalmistajia.

Uudet, kolmannen sukupolven RH-harvesterikourat voidaan modulaarisen rakenteensa ansiosta helposti optimoida toimimaan hyvin erilaisissa olosuhteissa, eri puulajeilla ja erilaisissa alustakoneissa.

- Strategiamme markkinoiden johtavana riippumattomana hakkuupäävalmistajana ohjaa meitä kehittämään tuotteita niin, että ne ovat joustavasti sovitettavissa erilaisiin olosuhteisiin ja alustakoneisiin, kertoo Kesla Oyj:n puunkorjuulaitteet -liiketoiminnan johtaja Mika Tahvanainen. –Se tekee meistä ylivoimaisen kumppanin kaivinkoneharvestereiden rakentajille sekä niille harvesterivalmistajille, joiden tuotteistosta omat hakkuupäät puuttuvat.

KESLA RH-III -mallisarjan toimitukset koko malliston osalta alkavat vuoden 2022 alussa.