Metsätrans-Lehti Oy
Ajankohtaista

PONSSE Opti 8 markkinoiden modernein tietokone metsäkoneisiin

PONSSE Opti 8 on alansa huipputeknologiaa edustava kosketusnäytöllinen PONSSE-metsäkoneisiin suunniteltu tietokone. PONSSE Opti 8 -tietokoneen suunnittelun ja muotoilun johtoajatuksena on käyttäjäystävällisyys, iso ja tarkka näyttö, ergonomisesti hyvä asettelu ohjaamossa sekä responsiivisuus, jotka kaikki parantavat metsäkoneenkuljettajan työskentelyolosuhteita.

Uudessa Opti 8 -tietokoneessa on enemmän suorituskykyä ja muistia kuin aiemmassa versiossa, mikä näkyy käyttäjälle nopeutena ja käytön sujuvuutena. Tietokoneen kovalevyn tallennuskapasiteetti on tuplattu tulevaisuuden sovellusten toiminnan varmistamiseksi.

Mainos, juttu jatkuu alla Mainos päättyy

- OPTI 8 tietokoneen tuotesuunnittelussa on huomioitu ennen kaikkea soveltuvuus vaativaan metsäkoneympäristöön. Tietokoneen tuotekehityksestä vastaa Ponsse yhdessä konsernin teknologiayhtiö Epecin kanssa. Laitteet valmistetaan Epecin Seinäjoen tehtaalla, kertoo Markku Savolainen, tuotepäällikkö, laiteautomaatio. - OPTI 8 -tietokone mahdollistaa PONSSE-metsäkoneiden koneenohjausjärjestelmien kehityksen jatkossa entistä käyttäjäystävällisemmiksi, Savolainen jatkaa.

PONSSE Opti 8 -tietokone on vakiovarusteena PONSSE-harvestereissa ja kuormatraktoreissa vuoden 2021 alusta alkaen.   

Parhaat ominaisuudet vaativiin olosuhteisiin

Mainos, juttu jatkuu alla Mainos päättyy

  • Mahdollistaa koneiden tietojärjestelmien tuotekehityksen pitkälle tulevaisuuteen
  • Suunniteltu täyttämään PONSSE-metsäkoneiden ja metsäyhtiöiden korkeat laatuvaatimukset.
  • Kooltaan isompi 15,6” näyttö, jonka kirkkaus, tarkkuus ja katselukulma ovat huippuluokkaa. 
  • Kapasitiivinen kosketusnäyttö, jonka käytettävyys on vastaava kuin mobiililaitteissa.
  • Käynnistyy välittömästi myös erittäin kylmissä olosuhteissa.
  • Windows 10 -käyttöjärjestelmä

Ponsse kehittää aktiivisesti metsäkoneiden tietojärjestelmiä. PONSSE Opti -tuoteperheeseen kuuluvat koneenohjaus- ja mittalaitejärjestelmät harvestereille, kuormatraktoreille ja tela-alustaisille sovelluksille.

Epec Oy on järjestelmätoimittaja, joka on erikoistunut älykkäisiin koneenohjausjärjestelmiin sekä sähkökäyttöisten työkoneiden kehittyneeseen elektroniikkaan. Epec Oy vastaa Opti 8 -tietokoneen valmistussuunnittelusta ja valmistuksesta. Epec Oy on Ponsse Oyj:n tytäryhtiö.

Mainos, juttu jatkuu alla Mainos päättyy