Ajankohtaista

PONSSE Palonsammutuslaitteisto kuormatraktoriin

Ponsse tuo markkinoille kuormatraktorin kuormatilaan asennettavan palonsammutuslaitteiston maastopalojen sammutuksiin.

- Mikä olisikaan luontevin keino edetä maastopaloalueelle ellei met­säkone, joka liikkuu haastavassa maastossa sujuvasti ja jonka kuormankantokyky ja hydrauliikan kapasiteetti ovat riittävät, kysyy Juha Haverinen, kuormatraktoreiden tuotepäällikkö Ponsselta.

Mainos, juttu jatkuu alla Mainos päättyy

- Kun pelastuslaitokselta kyseltiin mahdollisuutta kehittää tuotetta yhdessä, lähdimme innokkaasti mukaan, koska palonsammutuslaitteistolle oli selvästi tarvetta pelastusalan ammattilaisten ja asiakkaidemme keskuudessa, Haverinen jatkaa.  

Palonsammutuslaitteisto on saatavana PONSSE Buffalo ja PONSSE Elephant kuormatraktorimalleihin. Kuormainvaatimus on minimissään PONSSE K90+.   

Paikalla silloin kun tarvitaan

Mainos, juttu jatkuu alla Mainos päättyy

Palonsammutuslaitteisto tuodaan palopaikalle yhtenä pakettina, kytketään metsäkoneen hyd­rauliikkaan ja laitteisto on valmis käyttöön. Palonsammutuslaitteiston 10 m³ vesitankin voi täyttää omalla pumpulla luonnonve­silähteestä tai paloauton säiliöstä. Vesitykin kantama on 47 metriä ja toimintasäde 360°.

Tarkkaan mietitty kokonaisuus

  • Taloudellinen ratkaisu - kuormatraktori voi olla tuottavassa metsätyössä, kun sammutustöitä ei ole.
  • Vesisäiliö, joka kestää eri­laisten sammutusveteen sekoitettavien kemikaalien käytön ja meriveden sekä on riittävän kevyt metsäkoneen kuormatilaan.
  • Tehokas pumppu, jolla vesisäiliö voidaan täyttää luonnonvesilähteestä tai paloauton säiliöstä.
  • Langattomalla kauko-ohjaimella voidaan säätää vesisuihkun suun­tausta pysty- ja vaakasuunnassa sekä suihkun muotoa.

Sammutustöiden suunnittelu on aina paikallisen pelastuslaitoksen vastuulla. Sammutustyön turvallisuudesta vastaa koulutuksen saanut pelastushenkilö. Pelastushenkilö käyttää sammutuslaitteistoa ja ohjeistaa sekä ohjaa metsätraktorin kuljettajan toimia sammutustyöskentelyn aikana.

Mainos, juttu jatkuu alla Mainos päättyy