Metsäteollisuus

Kesätyöntekijöitä tarvitaan poikkeusoloista huolimatta – haku Metsä Groupiin kesäksi 2021 on alkanut

Metsä Group avasi tänään haun ensi vuoden kesätyöpaikkoihin. Yritys palkkaa Suomeen useita satoja kesätyöntekijöitä huhtikuun ja syyskuun väliselle ajalle. Rekrytointi hoituu turvallisesti. Valtaosa kesätyöntekijöiden haastatteluista ja perehdytyksistä toteutettiin jo tänä vuonna etäyhteyksin. Hakuprosessia on parannettu vastaamaan paremmin kesätyöntekijöiden toiveita.

Metsä Group tarjoaa kesätöitä opiskelijoille puunhankinnassa, metsäpalveluissa, tuotannossa, kunnossapidossa ja useiden muiden toimintojen asiantuntijatehtävissä. Haku on tänä vuonna eriytetty siten, että jokainen hakija voi määritellä haluamansa hakukohteen tarkemmin.

- Kesätöinä tarjolla olevat tehtäväalueet on jaettu puunhankinnassa ja metsäpalveluissa hankintapiireittäin,  ja tehtaille sijoittuvien kesätöiden osalta teimme maantieteellisen jaon tehtaidemme sijainnin perusteella. Myös asiantuntijatehtäviin hakemus on nyt helpompi kohdistaa oman kiinnostuksen mukaan. Tällä tavalla hakijat saavat helposti kokonaiskuvan siitä, missä heitä kiinnostavia tehtäviä on tarjolla ja me puolestamme voimme odottaa tasaisemmin hakijoita kaikkiin tehtäviin ja eri puolille Suomea, Metsä Groupin henkilöstöjohtaja Pertti Hietaniemi sanoo.

Mainos, juttu jatkuu alla Mainos päättyy

Kesätyö on monelle nuorelle ensimmäinen askel Metsä-uralle. Metsä Group kannustaa henkilöstöään tehtäväkiertoon ja siitä, että kartuttaa kokemustaan monipuolisissa tehtävissä jo opiskeluaikana, on hyötyä missä tahansa tehtävässä myös tulevaisuudessa.

- Meille tulee kesätyöntekijöitä hyvin erilaisilla opiskelutaustoilla. Eniten on perinteisesti ollut tekniikan, metsäalan ja kaupallisten alojen opiskelijoita, mutta myös monia muita koulutuspolkuja löytyy. Metsäala on nyt kovassa nosteessa ja tekemämme työn merkityksellisyys ymmärretään yhä paremmin. Uskon myös, että käynnissä olevat investointimme ja uudet tuotekehityshankkeemme lisäävät kiinnostusta hakea töihin juuri meille Metsään, Hietaniemi kertoo.

Koronavuosi on koetellut monia aloja, mutta Metsä Groupin tehtaat ovat pysyneet käynnissä ja toimitusvarmuus tasaisena huolellisen turvallisuustyön ja ammattitaitoisen henkilöstön ansiosta. Oma roolinsa on ollut myös erittäin oppivaisilla ja joustavilla kesätyöntekijöillä, jotka suoriutuivat tehtävistään erinomaisesti koronapandemian aiheuttamista poikkeusolosuhteista huolimatta.

Metsä Group on jälleen mukana Oikotien Vastuullinen kesäduuni -kampanjassa. Työnantajana yritys sitoutuu toteuttamaan vastuullisuuden periaatteita, mikä takaa kesätyöntekijöille kaikilta osin turvallisen ja hyvän kesätyökokemuksen. Kesätyöntekijät saavat myös osallistua laajaan kesätyötutkimukseen, jonka palautteen perusteella toimintaa kehitetään yhä paremmaksi.

Haku on auki 7.12.2020-28.2.2021.