Metsäteollisuus

Metsä Fibre rekrytoi operaattoreita uudelle Rauman sahalle

Metsä Groupiin kuuluva Metsä Fibre rakentaa Raumalle maailman moderneimman sahan. Tuotannon on määrä käynnistyä sahalla vuoden 2022 kolmannen neljänneksen aikana. Nyt yhtiö käynnistää uuden sahan henkilöstön rekrytoinnin.

Raumalle rakennettava uusi saha on kaikkien aikojen suurin sahainvestointi Suomessa. Investoinnin arvo on noin 200 miljoonaa euroa ja sahan vuosituotanto on noin 750 000 kuutiota mäntysahatavaraa. Rakennettava saha tulee olemaan teknologialtaan ja tehokkuudeltaan edelläkävijä maailmassa.

Uusi saha tulee työllistämään suoraan noin 100 henkilöä ja koko suorassa arvoketjussa noin 500 henkilöä. Sahalaitoksen rakennusvaiheen työllisyysvaikutusten arvioidaan olevan noin 1 500 henkilötyövuotta.

Mainos, juttu jatkuu alla Mainos päättyy

- Sahan rakentaminen merkitsee suurta määrää täysin uusia työpaikkoja Raumalle. Käynnistämme nyt operaattoreiden rekrytoinnin, ja ensimmäisessä vaiheessa haemme 30 henkilöä uudelle sahalle. Rauman saha tulee olemaan sekä teknologialtaan että työskentelytavaltaan täysin uudenlainen saha sekä Suomen että maailman mittakaavassa. Tämän vuoksi operaattorit käyvät ensin reilun vuoden mittaisen valmennusohjelman, jossa heille koulutetaan uusi teknologia ja toimintatavat, sanoo Metsä Fibren toimitusjohtaja Ismo Nousiainen.

Valmennusohjelman toteuttamisesta on tehty yhteistyösopimus Jyväskylän koulutuskuntayhtymä Gradian kanssa.

Saha tulee olemaan jatkuvakäyntinen, ja työskentely keskitetään työpisteiden sijaan keskusvalvomoon. Toimintamallissa keskeistä on henkilöstön moni- ja syväosaaminen sekä käyttäjäkunnossapito.

- Tässä on tarjolla ainutkertainen tilaisuus rekrytoitaville – he pääsevät mukaan maailmanluokan projektiin, jollaista ei kaikille tule vastaan koskaan, Nousiainen toteaa.