Metsäteollisuus

Ramirent toimittaa työmaatilat Kemin biotuotetehtaalle ja Rauman sahaprojektiin

Ramirent Finland ja Metsä Groupiin kuuluva Metsä Fibre ovat allekirjoittaneet esisopimuksen Kemin biotuotetehtaan työmaatilojen toimituksesta ja kalustovuokraamon perustamisesta työmaalle. Rauman sahaprojektin kanssa allekirjoitettiin myös sopimus työmaatilojen toimituksesta. Sovittuja tiloja toimitetaan molempiin hankkeisiin yhteensä lähes 14 700 m2. Toimituskokonaisuuden arvo Ramirentille on merkittävä.

Metsä Fibren Kemin biotuotetehdasinvestoinnin arvo on noin 1,5 miljardia euroa eli hanke olisi toteutuessaan Suomen metsäteollisuuden historian suurin investointi. Investointipäätös tehdään aikaisintaan tänä syksynä, ja tehtaan noin kaksi puoli vuotta kestävä rakentaminen alkaisi välittömästi päätöksen jälkeen. Metsä Fibre on päättänyt rakentaa myös uuden mäntysahan Raumalle. Vuonna 2022 valmistuvan sahainvestoinnin arvo on noin 200 miljoonaa euroa. Raumalle rakennettava maailman modernein saha on kaikkien aikojen suurin sahainvestointi Suomessa.

- Kemin biotuotetehtaan lähtökohtana on korkea ympäristötehokkuus ja logistinen tehokkuus. Tämän vuoksi avaamme laajan palvelun kalustopisteen Kemin hankkeen aitojen sisälle, jolloin pystymme palvelemaan kaikkia urakoitsijoita tehokkaasti ja rahtikuluja kaikilta säästäen, sanoo Ramirent Finland Oy:n toimitusjohtaja Mikael Kämpe.

Mainos, juttu jatkuu alla Mainos päättyy

- Ramirentin mukaantulo hankkeisiimme varmistui urakkakilpailun kautta. Kemin mahdollisen tulevan työmaan sisällä oleva kalustopalvelupiste on toimivan logistiikan ja hyvän palvelukyvyn perusta. Lisäksi arvostamme Ramirentin toimituskykyä tällaisissa suurissa teollisuushankkeissa, sanoo Kemin biotuotetehtaan projektijohtaja Jari-Pekka Johansson Metsä Fibreltä.