Metsäteollisuus

Metsä Fibre rekrytoi lisää operaattoreita uudelle Rauman sahalle

Metsä Groupiin kuuluva Metsä Fibre rakentaa Raumalle maailman moderneimman sahan. Syksyllä yhtiö rekrytoi uudelle sahalle 30 operaattoria ja nyt käynnistyy toinen operaattorihaku.

Raumalle rakennettava uusi saha on Suomen kaikkien aikojen suurin sahainvestointi. Investoinnin arvo on noin 200 miljoonaa euroa ja sahan vuosituotanto on noin 750 000 kuutiota mäntysahatavaraa. Rakennettava saha tulee olemaan teknologialtaan ja tehokkuudeltaan edelläkävijä maailmassa. Tuotannon on määrä käynnistyä vuoden 2022 kolmannen neljänneksen aikana.

Uusi saha työllistää suoraan noin 100 henkilöä ja koko suorassa arvoketjussaan noin 500 henkilöä. Sahalaitoksen rakennusvaiheen työllisyysvaikutusten arvioidaan olevan noin 1 500 henkilötyövuotta.

Mainos, juttu jatkuu alla Mainos päättyy

- Sahan rakentaminen merkitsee suurta määrää täysin uusia työpaikkoja Raumalle. Kiinnostus sahaa kohtaan on ollut suurta, ensimmäiseen operaattoreiden valmennusohjelmaan oli lähes 600 hakijaa, joista mukaan valittiin 30. Nyt käynnistämme operaattorihaun Rauman sahan toiseen valmennusohjelmaan, kertoo Metsä Fibren toimitusjohtaja Ismo Nousiainen.

- Rauman saha tulee olemaan sekä teknologialtaan että työskentelytavaltaan täysin uudenlainen saha sekä Suomen että maailman mittakaavassa. Tämän vuoksi operaattorit käyvät noin vuoden mittaisen valmennusohjelman, jossa heille koulutetaan uusi teknologia ja toimintatavat, Nousiainen sanoo.

Ensimmäinen valmennusohjelma käynnistyy tammikuussa ja toinen toukokuussa. Rauman sahalle operaattorit siirtyvät vuonna 2022.

Uusi saha on jatkuvakäyntinen, ja työskentely keskitetään työpisteiden sijaan keskusvalvomoon. Toimintamallissa keskeistä on henkilöstön moni- ja syväosaaminen sekä käyttäjäkunnossapito.

- Tässä on tarjolla ainutkertainen tilaisuus rekrytoitaville – he pääsevät mukaan maailmanluokan projektiin, jollaista vain harvalle tulee vastaan urallaan, Nousiainen toteaa.