Ajankohtaista

Metsä Fibren Rauman sahan viimeiset päälaitesopimukset allekirjoitettu

Metsä Groupiin kuuluva Metsä Fibre on allekirjoittanut viimeiset päälaitesopimukset Rauman sahahankkeeseen liittyen. Rauman sahan rakentamisen kotimaisuusaste on korkea, noin 70 prosenttia, ja rakentamisvaihe työllistää 1 500 henkilöä.

Metsä Fibre rakentaa maailman moderneimman sahan Raumalle. Investoinnin arvo on noin 200 miljoonaa euroa ja uuden yksikön vuosituotanto on noin 750 000 kuutiota mäntysahatavaraa. Rakennettava saha tulee olemaan teknologialtaan ja tehokkuudeltaan edelläkävijä maailmassa. Esimerkiksi konenäön ja tekoälyn hyödyntäminen sahaprosessin eri vaiheissa on merkittävä uudistus, eikä vastaavaa teknologiaa ole vielä käytössä sahateollisuudessa muualla.

Mainos, juttu jatkuu alla Mainos päättyy

Metsä Fibre on sopinut laitetoimituksista Rauman sahalle seuraavien toimijoiden kanssa:

Raumaster Oy toimittaa sivutuotekuljettimet ja uuden tyyppisen seulontakonseptin Rauman sahalle. Tilaus on merkittävä kokonaisuus ja tuo työtä myös Raumasterin Raumalla sijaitsevalle konepajalle, sillä kaikki projektin avainlaitteet tullaan valmistamaan siellä.

Fin Scan Oy toimittaa sahatavaran mittaukseen uusinta konenäkötekniikka edustavat  laadutusjärjestelmät molempiin tuorelajittelulajittelulaitoksiin sekä kuivalajittelulaitokseen. Mittausjärjestelmät pystyvät mittaamaan ja laaduttamaan yli 200 sahatavarakappaletta minuutissa. Toimitukseen sisältyy myös kattavat ohjelmistopaketit.

Mainos, juttu jatkuu alla Mainos päättyy

Valon Kone Oy toimittaa kaksi kuorimakonetta, jotka ovat varustettu kuorintaroottorilla ja tyvensievennysroottorilla. Tukkien syöttö kuorimakoneeseen ilman tukkiväliä on mahdollinen. Koneiden suunnittelussa ja toteutuksessa on erityisesti painotettu käytön turvallisuutta.  

Rauman saha on aiemmin solminut päälaitesopimukset Nordautomation Oy:n, Veisto Oy:n, C. Gunnarssons Verkstads AB:n ja Renholmen AB:n sekä Heinolan sahakoneet Oy:n kanssa.

Rauman sahaprojekti on edennyt suunnitelmien ja aikataulujen mukaisesti. Maanrakennustyöt käynnistyivät toukokuussa ja perustustöihin päästään elokuussa.

Mainos, juttu jatkuu alla Mainos päättyy