Ajankohtaista

Metsä Fibren Rauman sahan rakennusteknisten töiden kumppaniksi Skanska

Metsä Groupiin kuuluva Metsä Fibre ja Skanska ovat sopineet uuden Raumalle rakennettavan sahan rakennusteknisten töiden toteuttamisesta. 

Projekti kattaa yhteensä noin 44 000 bruttoneliömetriä, ja kokonaisuuden isoimmat osuudet ovat sahalinjarakennus, tuore- ja kuivalajittelurakennus, paketointi sekä kuivaamo. Kuivaamon osalta Skanska toteuttaa perustuslaatan, jonka koko on hieman yli 20 000 neliömetriä. Lisäksi alueelle rakennetaan pienempiä rakennuksia, kuten seulomo, kuorimo sekä paketointi- ja lähtölogistiikan rakennus.

Mainos, juttu jatkuu alla Mainos päättyy

Skanska käynnistää rakennustyöt elokuun 2020 alkupuolella ja ne valmistuvat syyskuun lopussa 2021. Sahan laiteasennukset aloitetaan vaiheittain 2021 alkupuolella, ja tuotannon on määrä käynnistyä vuoden 2022 kolmannella neljänneksellä.

- Työturvallisuus on meille ensiarvoisen tärkeä asia, ja Skanskan valintaa kumppaniksi puolsivat yhteneväiset turvallisuustavoitteet Metsä Fibren kanssa. Uskomme vahvasti, että Skanska vastaa rakentamiselle asetettuihin aikatauluihin ja laadullisiin vaatimuksiin, Rauman sahaprojektin projektijohtaja Harri Haapaniemi kertoo.

- On hienoa päästä toteuttamaan merkittävää ja mielenkiintoista teollisuuden hanketta Raumalla. Työturvallisuus- ja aikatauluasiat olivat tärkeimpiä kriteerejä urakoitsijavalinnassa, ja näissä asioissa koemme pystyvämme tuomaan lisäarvoa hankkeelle, kertoo tulosyksikön johtaja Kimmo Korkiamäki Skanskalta.

Mainos, juttu jatkuu alla Mainos päättyy