Ajankohtaista

CITROËN ja PEUGEOT lanseeraavat täyssähköversiot kompaktiin pakettiautoluokkaan

Vuodesta 2019 alkaen Citroën ja Peugeot ovat lanseeranneet kaikki uutuustuotteensa perinteisten käyttövoimien rinnalla myös joko täyssähkö- tai lataushybridiversiona. Tavoitteena on tuoda koko mallisto saataville myös sähköisenä versiona vuoteen 2025 mennessä.

Vuoden 2020 aikana lanseerattiin niin Euroopan kuin Suomen markkinoille täyssähköversiot keskikokoisista ”tonniluokan” hyötyajoneuvoista: Citroën ë-Jumpy sekä Peugeot e-Expert. Täysähköversiot malleista tarjoavat samat käytännön työvälineen ominaisuudet kuin vastaavat polttomoottoriversiot sekä jopa 330 km toimintasäteen (WLTP). Vuonna 2021 sähköistynyt hyötyajoneuvomallisto tulee täydentymään täyssähköversioilla kompaktien pakettiautojen luokassa sekä malliston rinnakkaisissa henkilöautoversioissa.

Mainos, juttu jatkuu alla Mainos päättyy

Citroën Berlingo Van ja Peugeot Partner -mallit ovat keränneet lukuisan määrän eri palkintoja, kuten julkistamisvuotensa 2019 "International Van of the Year" -palkinto. Henkilöautoversiot palkittiin samana vuonna tunnetun AUTOBEST -raadin toimesta "Best Buy Car of Europe 2019 – Vuoden 2019 Euroopan paras auto-osto" -tittelillä. Asiantuntijajournalistien muodostamien raatien jakamat tunnustukset ovat saaneet vahvistuksen myös markkinoilta mallien myynnin ollessa yli 650 000 kappaletta sitten syyskuussa 2018 tapahtuneen julkistamisensa jälkeen.

Kompaktin kokoluokan täyssähköpakettiautot sekä niiden akustot ja sähkömoottorit kootaan Groupe PSA:n omilla, Ranskassa ja Espanjassa sijaitsevilla tehtailla.

Voimalinja pohjautuu eCMP-pohjarakenteeseen ja pitää sisällään:

Mainos, juttu jatkuu alla Mainos päättyy

  • vesikierrolla jäähdytetyn 50kWh sähköakun, jonka on mahdollista vastaanottaa lataus 100kW-teholla
  • 100 kW / 136 hv sähkömoottorin
  • Ajoneuvolaturista tulee Euroopan markkinoille tarjolle kaksi eri vaihtoehtoa (7,4kW yksivaiheinen sekä 11kW kolmivaiheinen)

Lisätietoa malleista tullaan kuulemaan vuoden 2021 alkupuolella.