Kuljetus

PEUGEOT e-PARTNER - uuden sukupolven e-pakettiauto

PEUGEOT on yksi ensimmäisistä autonvalmistajista, joka Euroopan markkinoilla tarjoaa jokaisesta hyötyajoneuvomallistaan myös sähköisen version.

Nyt PEUGEOT vahvistaa panostaan esittelemällä Vuoden 2021 pakettiautoksi valitun PEUGEOT e-EXPERTin (International VAN of The Year 2021) rinnalle uuden PEUGEOT e-PARTNERin.

PEUGEOT PARTNER on menestynyt erinomaisesti koko markkinoilla olonsa ajan. Tätä vuonna 1996 esiteltyä, yli 100 maassa myynnissä olevaa ja vuonna 2019 Vuoden pakettiautoksi valittua hyötyajoneuvoa on valmistettu jo kaksi miljoonaa kappaletta.

Mainos, juttu jatkuu alla Mainos päättyy

Mallin saavuttua markkinoille kompaktien hyötyajoneuvojen luokkaan, eli vuodesta 2018 alkaen, PEUGEOT PARTNER on ollut myydyin pakettiauto Euroopassa. Nyt tämä menestysmalli tulee tarjolle myös täyssähköisenä versiona.

Uuden PEUGEOT e-PARTNERin mallisto tarjoaa valinnanvaraa:

 • Toimintamatka jopa 275 km (WLTP-vertailuarvo, odottaa vahvistusta)
 • 2 pituutta (Standard ja Long)
 • Vetomassa jopa 750 kg
 • Kantavuus 800 kg
 • Kuormatilavuus 4,4m³, identtinen polttomoottorilla varustetun mallin kanssa

PEUGEOT e-PARTNER soveltuu kaikenlaisiin olosuhteisiin ja työtehtäviin helpottamaan jokapäivästä työskentelyä. Lisäksi se tarjoaa kaikki nykyaikaiset teknologiat, kuten digitaalisen PEUGEOT i-Cockpit®-ohjaamon.

Kaikki PEUGEOT PARTNERin alkuperäiset ominaisuudet ilman kompromisseja ovat nyt myös 0-päästöisenä.

Vahvasti kehittyvät sähköistyvät markkinat

Kompaktien pakettiautojen kokoluokassa myytiin Euroopassa vuonna 2019 yli 613 000 ajoneuvoa. PEUGEOT PARTNER on pitänyt paikkansa markkinajohtajana aina vuodesta 2018, eli heti markkinoille tulostaan alkaen, kasvattaen jatkuvasti markkinaosuuttaan.

Mainos, juttu jatkuu alla Mainos päättyy

Kun huomioidaan, että lähes 80%:lla hyötyajoneuvoista ajetaan keskimäärin alle 200 km päivässä, on PEUGEOT e-PARTNER täyssähkö valtaosalle itsestäänselvä vaihtoehto.

Kaupunkien keskustojen yleistyvät ajorajoitukset sekä lisääntyvät sähköllä ajamisen kannusteet tekevät PEUGEOT e-PARTNERin ominaisuuksista entistäkin houkuttelevammat.

PEUGEOT e-PARTNER vastaa useiden eri asiakaskuntien käyttötarpeisiin:

 • Käsityöläisten (kukkakauppiaat, putkimiehet, sähkömiehet...) arkeen se on toimiva jokapäiväinen kumppani
 • Yrityksien, joiden imagon kannalta ekologisuus ja ympäristövastuullisuus ovat tärkeitä arvoja
 • Hallintoaloille tai jakeluun, jotka haluavat hoitaa tavarantoimitukset eri kohteisiin nollapäästöisesti

PEUGEOT e-PARTNER soveltuu myös korimuunnelmiksi erityistarpeisiin kuten hälytysajoneuvoiksi tai kylmäkuljetukseen.

100% sähköinen teknologia, kompaktin hyötyajoneuvon tehokkuus

EMP2-perusrakenteelle (Efficient Modular Platform) pohjautuvan PEUGEOT e-PARTNERin voimanlähteenä toimii 100% sähköinen 100 kW:n moottori. Maksimivääntö 260 Nm on käytettävissä välittömästi liikkeelle lähdettäessä. Ajo on värinätöntä, äänetöntä, vaihteensiirto jouhevaa ja CO2-päästöt luonnollisesti nolla.

Mainos, juttu jatkuu alla Mainos päättyy

Sähköinen voimalinja on vastaavanlainen kuin uudessa PEUGEOT e-EXPERTissä. Alennusvaihteen välityssuhde on sovitettu vastaamaan hyötyajoneuvojen tarpeita.

Suorituskyky (POWER-ajotavalla, arvot odottavat vahvistusta):

 • Maksiminopeus 130 km/h
 • Kiihtyvyys 0 -100 km/h: 11,2 sek
 • Kiihtyvyys 80-120 km/h: 8,9 sek

Molemmat koriversiot (M ja XL) on varustettu 50 kWh tehoisella lithium-ion -akulla (18 modulia), jonka toimintamatka on jopa 275 km versiosta ja ajotavasta riippuen (WLTP-mittaustavalla, odottaa viranomaisten vahvistusta). Matkustamon lämmönsiirtopiiriin yhdistetty akun lämpötilan säätö mahdollistaa pikalatauksen, optimaalisen toimintamatkan sekä pidennetyn käyttöiän.

Uusi PEUGEOT e-PARTNER on vakiona varustettu 11 kW 3-vaihelaturilla

Latauspistoke, joka sijaitsee vasemmassa takalokasuojassa, mahdollistaa lataamisen usealla eri tavalla: peruspistokkeesta, vahvistetusta pistokkeesta, kotilatauspisteestä tai pikalatauspisteestä.

Mainos, juttu jatkuu alla Mainos päättyy

50 kW akun latausvaihtoehdot ovat saavutettavissa erilaisissa jokapäiväisissä tilanteissa niin koton, työpaikalla sekä julkisissa latauspisteissä:

 • Peruspistoke (8A), akku latautuu täyteen 31 tunnissa
 • Vahvistettu pistoke (16A), akku latautuu täyteen 15 tunnissa
 • Latausasema 11 kW: mahdollistaa lataamisen täyteen tehoon viidessä tunnissa vakiovarusteisella 3-vaihelaturilla (11 kW)
 • Pikalataus: akun lämmönsäätely mahdollistaa 100 kW pikalatauksen käytön. Tällöin 80% latausaste saavutetaan 30 minuutissa

Uusi PEUGEOT e-PARTNER tarjoaa matkustajille myös parasta mahdollista lämpömukavuutta, sillä se on varustettu muun muassa:

 • Suuritehoisella lämmitysvastuksella (5 kW)
 • Ohjelmoitavalla esilämmityksellä ja -jäähdytyksellä, jotka on säädettävissä kosketusnäytöltä tai etänä älypuhelimen MyPeugeot®-sovelluksen avulla. Mukavuuden lisäksi tämä ominaisuus optimoi toimintamatkan auton saavuttaessa akun optimaalisen käyttölämpötilan nopeammin.

Ohjaamon « e-voluutio »

Ohjaamon keskikonsoli on saanut uuden ilmeen ja siihen on uutena lisätty:

 • Vaihteiston uusi integroitu ja ergonominen « e-Toggle » -suunnanvalitsin: P (pysäköinti), R (peruutus), N (vapaa) ja D (ajo) ja B (tehostettu jarrutusenergian talteenotto)
 • Ajotavan valitsin
 • Älypuhelimen induktiolataus

Uusi PEUGEOT e-PARTNER tarjoaa kuljettajalle kolme eri ajotapavaihtoehtoa:

 • Eco (60 kW, 190 Nm) : optimoi toimintamatkan ja ajon sujuvuuden
 • Normal (80 kW, 210 Nm): jokapäiväiseen käyttöön
 • Power (100 kW, 260 Nm): optimoi suorituskyvyn raskaita kuormia kuljetettaessa

Lisäksi tarjolla on aina kaksi eri jarrutustapaa jarrutusenergian talteenottoa varten:

 • Perinteinen, joka aikaansaa polttomoottoriversion kaltaisen ajonopeuden hidastumisen
 • Vahvistettu (« B » -painike, eli Brake-toiminto), joka tehostaa vauhdin hidastumista ja jarruenergian talteenottoa, kun kaasupoljin vapautetaan.

Kaikki PEUGEOT e-PARTNER –versiot on uutena varustettu sähköisellä käsijarrulla. Toiminto sekä vapauttaa lattiatilaa, että lisää mukavuutta helppokäyttöisyydellään.

Mainos, juttu jatkuu alla Mainos päättyy

PEUGEOT e-PARTNERin i-Cockpit® -ohjaamon uutuuksiin lukeutuu kaksi uutta mittaria, joiden avulla kuljettaja saa tarpeellista tietoa täyssähköauton toimintojen hallitsimiseksi:

Lisävarusteena on tarjolla 100% digitaalinen mittari, uutuus sähköisten kompaktien hyötyajoneuvojen kokoluokassa, sekä 10" HD-kosketusnäyttö. Mittareiden ja kosketusnäytön välittämien tietojen graafinen muotoilu edustaa alan viimeisintä kehitysaskelta ja on täysin personoitavissa.

Mittariston erilaisia näyttömuotoja voi säätää ohjauspyörän säätimistä ja näin aikaansaada omien toiveiden mukainen PEUGEOT i-Cockpit® –ohjaamo. Esimerkiksi navigointi, sähkövirtausten tarkkailu tai ajoavustimet voidaan asettaa ensisijaisiksi.

Analoginen mittaristo on päivitetty sähköauton toimintojen seurantaan seuraavasti:

 • Tehomittari kulutuksen seuraamiseksi: ajo ECO-tehotasolla ajettaessa optimoidaan energian kulutus, POWER hyötykäyttää täyden tehon ja CHARGE kertoo tapahtuvasta energian talteenotosta
 • Lämpömukavuuden (lämmitys, ilmastointi) käyttämän energian kulutusmittari
 • Lisäksi näytetään akun varaustaso
 • Värillinen virtauskaavio visualisoi energiavirrat ja tilatot kertovat kulutuksesta.

Navigoinnin yhteydessä kuljettajalle avautuu pääsy sähköisen ajamisen infovalikkoon:

 • « Virtaama » energiavirtojen reaaliaikainen seuraaminen
 • « Tilastot » kulutustilastojen seuraaminen
 • « Lataus » viivästetyn latauksen ohjelmointiin

Navigointi tarjoaa myös tietoa saavutettavista latauspisteistä sekä jäljellä olevasta toimintamatkasta.

Ilmastoinnin valikko sisältää mahdollisuuden matkustamon esilämmityksen ohjelmoimisen (versiosta riippuen).

Ajonautintoa ja käytännöllisyyttä jokapäiväiseen ajoon

Uudessa PEUGEOT e-PARTNERissa yhdistyvät kompaktit ulkomitat maksimaaliseen kantavuuteen. Akusto on sijoitettu lattian alle eikä se vaikuta kuormatilavuuteen.

Akuston sijainti lisää alustan jämäkkyyttä varmistaen ajonautinnon painon jakautuessa optimaalisesti. Jousitusmukavuus on vastaava kuin polttomoottoriversioissa parhaan mahdollisen suorituskyvyn varmistamiseksi niin tyhjänä tai täyteen kuormattuna.

Uuden PEUGEOT e-PARTNERin kuljettaja voi olla levollisin mielin kaikissa olosuhteissa ohjaustehostimen lisätessä ajomukavuutta. Kääntösäde on edelleen 10,8 m (M-versiossa) ja auton korkeus alle 1,90 m varmistaen pääsyn suurimpaan osaan pysäköintitiloista ja -halleista.

Uusi PEUGEOT e-PARTNER –mallisto koostuu samoista versioista kuin polttomoottorilla varustettu mallisto ja saatavana on 2 pituutta : M 4,40m ja XL 4,75m.

Ohjaamon muunneltavuus on kokoluokan parhaimmistoa 3-paikkaisen Multiflex-istuimen, väliseinän luukun sekä taittuvan reunimmaisen istuimen ansiosta:

 • Edessä ovat istuimet kolmelle, jolloin niin työntekijät kuin heidän työkalunsakin mahtuvat samaan kyytiin. Keskimmäinen istuin on nyt leveämpi käsijarrun kahvan puuttuessa.
 • Tasaisen lattian ansiosta tavaratilan hyötypituus on 3,09 m M-versiossa ja jopa 3,44 m XL-versiossa
 • Edestä löytyy 500 litran verran lisätilaa
 • Taitettavan istuimen selkänojaan integroidun pöytälevyn ansiosta auto toimii liikkuvana toimistona niin kuljettajan kuin etumatkustajan käyttöön. Keskimmäisen istuimen alla on myös lukittavaa säilytystilaa.

Ammattilaiset arvostavat 113 litran kokoisia, helposti käden ulottuvilla olevia säilytystiloja, kuten etumatkustajan edessä oleva hansikaslokero, joka on sijoitettu turvatyynyn jättämän tilan paikalle. Turvatyyny on sijoitettu kattoon. Jäähdytettävässä hansikaslokerossa on tilaa 15 » tietokoneelle. Tilasta löytyy myös paikka laturille.

Vetomassa on 750 kg kaikissa versioissa.

Kuormatilavuus on 4,4 m³ XL-versiossa (3,8m³ M-versiossa) vastaten täsmälleen samansuuruista polttomoottoriversiota.

Kantavuus on 800 kg - kokoluokkansa parhaimmistoa.

Täyssähköversioiden käyttäjien turvallisuuden ja mukavuuden varmistamiseksi Partner-täyssähkömallit on mahdollista varustaa uusimmilla teknologioilla ja ajoavustimilla:

 • Avaimeton sisäänpääsy ja käynnistys
 • Älypuhelimen langaton lataus
 • Grip Control, ajovakausavustin viidellä eri pitotasolla
 • Mäkilähtöavustin
 • Visiopark 180° -peruutuskamera
 • Surround rear vision –peruutuskamera
 • Vakionopeudensäädin ja nopeudenrajoitin
 • Kaistavahti
 • Törmäysvaroitin
 • Automaattinen hätäjarrutus
 • Kuljettajan vireystilan varoitin
 • Automaattisesti vaihtuvat ajovalot
 • Laajennettu liikennemerkkien tunnistus
 • Katveavustin
 • Peräkärryn vakauden valvonta
 • Ylikuorman varoitin

Älypuhelimen toimintoja voidaan integroida keskusnäytölle MirrorScreen –toiminnon avulla (Apple CarPlay™ ja Android Auto™ yhteensopivuus).

Jalankulkijat saavat varoituksen lähestyvästä ajoneuvosta auton liikkuessa alle 30 km/h nopeudella.

Kokonaiskäyttökustannukset

Sähköauton ostohinta on polttomoottorilla varustetun auton hintaa korkeampi, mutta eri osatekijät on syytä ottaa huomioon kokonaiskäyttökuluja arvioitaessa:

 • Täyssähköauton jälleenmyyntiarvo on korkeampi
 • Monet taloudelliset kannustimet (ympäristöbonukset, erilaiset hyvitykset, rekisteröintikulut, yritystuet, vakuutus- ja veroedut) madaltavat kustannuksia
 • Ylläpitokulut ovat alemmat (keskimäärin 50% alhaisemmat 48 kuukauden aikana).
 • Energian keskimääräinen hinta on alhaisempi (jopa 70% alhaisempi polttomoottoriin verrattuna).

Tavoitteena on, että PEUGEOTin polttomoottori- ja sähkömoottoriversioiden kokonaiskäyttökulut ovat samansuuruiset.

PEUGEOTin ekojärjestelmä

Asiakkaiden käyttövoimasta toiseen siirtymisen helpottamiseksi PEUGEOT on suunnitellut eri palveluja sähköautoilun ympärille.

PEUGEOT-jälleenmyyjät tarjovat auton varusteena myös latausvaihtoehtoja esimerkiksi kotilataukseen.

Akulle on myönnetty pitkä 8 vuoden tai 160 0000 km:n akkutakuu 70%:lle akun lataustehosta

PEUGEOT e-PARTNER on tyyliltään vakuuttava ja muista erottuva kompaktin kokoluokan täyssähköpakettiauto

Uudessa PEUGEOT e-PARTNERissa on säilytetty polttomoottoriversion lihaksikas ja vankka tyyli. Sähköinen versio erottuu polttomoottoriversioista vain pienen elein:

Auton ulkopuolella:

 • « e-PARTNER » -logo takana
 • 16 » renkaat 215/65 R16
 • Latausluukku vasemmassa takalokasuojassa (samassa paikassa kuin polttoaineluukku)

Auton sisäpuolella:

 • Uusi digitaalinen PEUGEOT i-Cockpit® -ohjaamo sekä 10 » digitaalimittaristo
 • Kosketusnäytön erikoisgrafiikka, navigointijärjestelmään yhdistetty ääniohjaus, reaaliaikaiset TomTom-palveluiden välittämät liikennetiedotteet sekä julkisten latauspisteiden sijainti
 • « e-Toggle » -suunnanvalitsin ja ajotavan valitsin (Eco, Comfort tai Urheilu).
 • Sähköinen käsijarru

Uusi PEUGEOT e-PARTNER vahvistaa PEUGEOTin sähköistä mallivalikoimaan ja sen kantavia voimia ovat:

 • Tyyneys: täyssähköinen PEUGEOT -hyötyajoneuvomallisto tarjolle vuonna 2021
 • Nautinto: Suorituskyky vailla kompromissejä yhdistettynä PEUGEOTille tyypilliseen ajonautintoon
 • Yksinkertaisuus: asiakkaiden tukeminen niin osto- kuin ylläpitoprosessin aikana