Peugeot uudistaa ja sähköistää koko hyötyajoneuvomallistonsa

Peugeot tekee historiaa uudistamalla koko hyötyajoneuvomallistonsa kerralla. Aiempaa energiatehokkaampina ja vieläkin kehittyneimpinä uudet E-Partner-, E-Expert- ja E-Boxer -mallit ovat osa Peugeotin kokonaisvaltaista sähköistymisstrategiaa.

Peugeot hyötyajoneuvomallisto

Peugeot on ollut merkittävä toimija hyötyajoneuvomarkkinoilla ja aikookin tarjota ennennäkemättömän mallikattauksen uudistamalla samanaikaisesti koko hya-mallistonsa. Uudistusten kärjessä ovat täyssähköiset E-Partner, E-Expert ja E-Boxer.

Täyssähköiset uutuudet ovat erittäin tärkeä osa Peugeotin sähköistymisstrategiaa. Peugeot tarjoaa laajimman valikoiman täyssähköautoja yleiseurooppalaiselta autonvalmistajalta Euroopassa. Peugeot aikoo tarjota täyssähköisen version jokaisesta mallistaan Euroopassa vuonna 2025 ja aikoo olla 100-prosenttisesti sähköinen brändi vuonna 2030.

Mainos, juttu jatkuu alla Mainos päättyy

Peugeot on nostanut merkittävästi sähköisten pakettiautojen markkinaosuuttaan vuonna 2023 ja on tällä hetkellä markkinakolmonen Suomessa omassa segmentissään.

Uusi Peugeot E-Partner

Peugeot E-Partner

Päivitetty muotoilu, entistäkin enemmän ajomukavuutta ja turvallisuutta, jopa 330 km sähköistä toimintamatkaa ja lämpöpumppu, joka parantaa tuntuvasti energiatehokkuutta. Uudesta Peugeot E-Partnerista on tullut ideaali kumppani vaativille ammattilaisille.

Uusi E-Partner tarjoaa jopa 330 km sähköistä toimintamatkaa (WLTP-sykli, odottaa tyyppihyväksyntää). Akuston sijoittaminen lattian alle pitää tavaratilan tilavuuden ennallaan. Käytettävissä olevaa lastauskapasiteettia on jopa 4,4 m3, kun taas kantavuus on 780 kg ja vetomassa 750 kg.

Mainos, juttu jatkuu alla Mainos päättyy

Uusi erittäin peugeotmainen muotoilu

E-Partnerin matkustamossa on uusi kojelauta, joka tarjoaa aiempaa parempaa ergonomiaa ja korkeampaa viimeistelyä. Peugeot i-Cockit tarjoaa uuden 10-tuumaisen teräväpiirtokosketusnäytön. Ohjauspyörässä on nyt toiminnot audiojärjestelmän, vakionopeudensäätimen ja energian talteenoton säätämiseen. Istuimet ovat myös päällystetty uudella kankaalla, joka on sekä kestävä että aiempaa tyylikkäämpi.

Henkilöautoista tuttuja huippuvarusteita

 • Uudessa E-Partnerissa on 10-tuumainen ja täysdigitaalinen mittaristo, jonka näkymiä voidaan personoida kuljettajalle mieleisiksi.
 • Uuden E-Partnerin mukana tulee 10-tuumainen ja teräväpiirtoinen kosketusnäyttö vakiona. Sen kautta voidaan ohjata audio- ja navigointitoimintoja. Tarjolla ovat Peugeot i-Connect- ja i-Connect Advanced -tietoviihdejärjestelmät.
 • Apple CarPlay ja Android Auto voidaan heijastaa tietoviihdejärjestelmän ruudulle langattomasti.
 • Langaton älypuhelimen latausalusta sijaitsee keskikonsolissa. Tämä on kätevä toiminto niille ammattilaisille, jotka joutuvat poistumaan autosta useita kertoja päivässä.
 • Dynamic Surround View luo kattavan näkymän ympäri ajoneuvon. Uusi E-Partner on varustettu kahdella erillisellä kameralla, joista toinen sijaitsee takaovien yläpuolella ja toinen apukuljettajan puoleisen sivupeilin alla. Järjestelmä mahdollistaa erinomaisen näkymän auton taakse sekä matkustajan puoleiselle auton kylkeen, jota voi olla vaikea nähdä umpinaisesta pakettiautosta ilman kyseistä järjestelmää.
 • Kattavasti ajoavustimia: kuljettajan vireystilan valvonta, liikennemerkkien tunnistus, kaista-avustin, automaattinen hätäjarrutus jalankulkija- ja pyöräilijätunnistuksella ja nopeudenrajoitin. E-Partnerissa on edellä mainittujen lisäksi peräti 17 kuljettajaa avustavaa järjestelmää.
 • Mukautuva vakionopeudensäädin stop and go -toiminnolla sekä kaistakeskittimellä.

Aiempaa energiatehokkaampi täyssähköinen voimalinja, joka tarjoaa jopa 330 km toimintamatkaa

Mainos, juttu jatkuu alla Mainos päättyy

Uuden Peugeot E-Partnerin täyssähköinen voimalinja tarjoaa 100 kW (136 hv) tehoa ja 270 Nm vääntöä. Akun koko on 50 kWh (käytettävissä oleva kapasiteetti).

Auton yleistä energiatehokkuutta ja suorituskykyä on myös parannettu: 130 km/h huippunopeus, 0-100 km/h 11,2 sekuntia ja aiempaa parempi 330 km sähköinen toimintamatka (WLTP-sykli, odottaa tyyppihyväksyntää)

Jotta toimintamatka olisi entistäkin parempi, uudessa E-Partnerissa on kolmiportainen energiantalteenoton säätö, jota voidaan ohjata ohjauspyörän takana sijaitsevilla painikkeilla.

Toinen tärkeä varuste pohjolan oloihin on lämpöpumppu, joka parantaa matkustusmukavuutta ja parantaa energiatehokkuutta ja toimintamatkaa kylmissä olosuhteissa.

Uusi Peugeot E-Expert

Peugeot E-Expert

Uusi Peugeot E-Expert palvelee ammattilaisia entistäkin paremmin kasvaneella energiatehokkuudellaan, uusimman sukupolven liitettävyyspalveluillaan sekä sivistyneillä ajoavustimillaan. Tonniluokan pakettiauto pitää myös vanhat vahvuutensa, joka on tehnyt siitä niin suositun ammattilaisten keskuudessa.

Mainos, juttu jatkuu alla Mainos päättyy

Peugeot E-Expert ottaa nyt askelia niin muotoilun kuin teknologian saralla.

Uuden E-Expertin toimintamatka on jopa 350 km (WLTP-sykli, odottaa tyyppihyväksyntää). Lattian alle sijoitetun akusto ei syö tavaratilan tilavuudesta tai muusta tilankäytöstä. Yli 6,6 m3 kokoisena ja 1 263 kg kantavuuden ja 1 000 kg vetomassan avulla kaikki vaativimmatkin tarpeet täyttyvät sähköisellä versiolla.

Uusi erottuva ja viehättävä ulkomuotoilu

Uuden E-Expertin keula on saanut Peugeot-malliston uuden muotokielen, johon kuuluvat Peugeotin uuden bränditunnuksen sisältävä maski, uudet Peugeotin valotunnuksen sisältävät LED-ajovalot ja uuden suojausta sekä aerodynamiikkaa parantavan etupuskurin.

Uuden E-Expertin mukavuutta, ergonomiaa ja käytännöllisyyttä on parannettu. Myös kojelauta ja ohjauspyörä ovat suunniteltu uusiksi. Digitaalinen mittaristo ja lisävarusteinen 10-tuumainen kosketusnäyttö tarjoavat miellyttävän käyttökokemuksen.

Mainos, juttu jatkuu alla Mainos päättyy

Tarjolla on aiempaa enemmän ja kookkaampia säilytysratkaisuja, etenkin kojelaudan yläosassa ja keskikonsolissa. Mukitelineiden nerokas suunnittelu mahdollistaa niiden käytön myös älypuhelimien telineenä.

Liitettävyyttä ja ajoavustimia

 • 100 % digitaalinen mittaristo tulee vakiona kaikissa E-Experteissä. Mittariston näkymää voidaan muokata kuljettajalle mieleiseksi.
 • Uuteen E-Expertiin on saatavilla vakiona iso 10-tuumainen kosketusnäyttö, josta voidaan ohjata audio- ja navigointijärjestelmää.
 • Älypuhelimen langaton lataus ja langaton Apple CarPlay sekä Android Auto tulevat mukana.
 • Dynamic Surround View luo kattavan näkymän ympäri ajoneuvon. Uusi E-Expert on varustettu kahdella erillisellä kameralla, joista toinen sijaitsee takaovien yläpuolella ja toinen apukuljettajan puoleisen sivupeilin alla. Järjestelmä mahdollistaa erinomaisen näkymän auton taakse sekä matkustajan puoleiselle auton kyljelle, jota voi olla vaikea nähdä umpinaisesta pakettiautosta ilman kyseistä järjestelmää.
 • Uudet ajoavustimet: kuljettajan vireystilan valvonta, nopeudenrajoitin, kaista-avustin, automaattinen hätäjarrutus, mukautuva vakionopeudensäädin stop and go -toiminnolla, alamäkihidastin yhdistettynä Grip Control -toimintoon.
 • 100-prosenttisesti sähköinen versio ja jopa 350 km toimintamatkaa

Uuden E-Expertin sähkövoimalinja koostuu 100 kW (136 hv) tehoisesta sähkömoottorista, joka tuottaa 260 Nm vääntöä. Akuston koko on 75 kWh, joka mahdollistaa jopa 350 km sähköisen toimintamatkan (WLTP-sykli, odottaa tyypphyväksyntää).

E-Expertiin tarjotaan jatkossa kolmiportaista energiantalteenoton säätöä, jota voidaan ohjata ohjauspyörän takana sijaitsevilla painikkeilla.

Malliversio jokaiseen tarpeeseen

Uusi Peugeot E-Expert on saatavilla lukuisina eri koriversiona. Tarjolla Expertiin ovat tietenkin tutut dieselvoimalinjat niin manuaali- kuin automaattivaihteisina. Lisäksi saatavilla vuonna 2024 on E-Expert Hydrogen -polttokennoversio, jonka yhdistetty WLTP-toimintamatka on jopa 400 km.

Mikä tahansa voimalinja Peugeot Expertiin on valittu, kuuluvat samat muotoilulliset uudistukset ja varusteparannukset myös polttomoottoriversioihin.

Uusi Peugeot E-Boxer

Peugeot E-Boxer

Ennennäkemättömän 200 kW / 270 hv tehoa tuottavan sähkömoottorin ja jopa 420 km sähköisen toimintamatkan myötä uusi Peugeot E-Boxer astuu uudelle aikakaudelle.

Uusi E-Boxer tarjoaa ensiluokkaista sähköistä suorituskykyä, mutta pitää myös mallin entiset vahvuudet. Akku on asennettu auton lattian alle, jolloin se ei vie tilaa auton tavaratilan tilavuudesta: mukaan mahtuu 17 m3 tavaraa ja kantavuutta on jopa 1 500 kg. Tämä mahdollistaa myös sen, että E-Boxerista voidaan helposti tehdä erilaisia muunnoksia.

Päivitetty brändi-ilme ja uudistettu ohjaamo

Uudessa Peugeot E-Boxerissa on brändin uusi ilme. Boxerin aerodynamiikkaa on parannettu uuden etupuskurin, uusien sivupeilien ja maskissa olevien automattisesti säätyvien läppien avulla. Lisäksi mallissa on uudet täys-LED-ajovalot ja uudet takavalot.

E-Boxerin ohjaamoa on uusittu kattavasti: ohjauspyörä, mittaristo, kojelauta, istuinkankaat ja ovipaneelit ovat uusia.

Paljon voimaa ja sitäkin enemmän toimintamatkaa

Uudessa Peugeot E-Boxerissa on täysin uusi sähköinen voimalinja. Sähkömoottori tuottaa jopa 200 kW / 270 hv, vääntöä tarjolla on jopa 400 Nm.

E-Boxerissa on uusi 110 kWh akusto, joka mahdollistaa isoon pakettiautoon jopa 420 kilometrin toimintamatkan (WLTP, odottaa tyyppihyväksyntää). Huippunopeus on 130 km/h.