Kuljetus

Sähkön voimalla - uusi Peugeot e-RIFTER

Peugeot jatkaa globaalia sähköisen henkilöautomallistonsa kasvattamista. Uutena saapuu nyt seikkailuhenkinen Peugeot RIFTER saataville täyssähköisenä versiona, kun Peugeot ylpeänä esittelee uuden Peugeot e-RIFTERin.

Malli edustaa täydellisesti merkin sähköistymisen strategiaa ja tarjoaa asiakkaalle vapauden valita nyt myös täyssähköversiot:

 • Toimintamatka 280 km WLTP-syklin mukaisesti,
 • 2 korin pituutta (L1 sekä L2) saatavana jopa 7-paikkaisena,
 • Tavaratilaa 1 050 litraa,
 • Vetomassa 750 kg

Täyssähkö Peugeot e-RIFTER kantaa kaikkia mallin alkuperäisiä ominaisuuksia sekä tinkimättömän suorituskyvyn. Sisätiloiltaan uusi PEUGEOT e-RIFTER on suunniteltu vastaamaan kaikkiin odotuksiin tilavuudesta ja teknologioista. Lisäksi se on varastettu uudella digitaallisella Peugeot i-Cockpit® -ohjaamolla.

100% sähköinen, valmiina vastaamaan haasteisiin

Uuden Peugeot e-RIFTERin perusrakenne on useille käyttövoimille soveltuva, modulaarinen EMP2 (Efficient Modular Platform). Malli on varustettu 100 kW täyssähkömoottorilla ja se tarjoaa 260 Nm väännön heti liikkeelle lähdössä. Sähkömoottorin tuomasta tehosta nautitaan ilman värinää, ääntä, vaihteenvaihtoja, hajuja – ja luonnollisesti ilman CO2-päästöjä.

Mainos, juttu jatkuu alla Mainos päättyy

Sähköinen voimalinja koostuu 50 kWh:n akusta ja 11 kW -tehoisesta kolmivaiheisesta ajoneuvolaturista.

Suorituskyky (Urheilu-ajotilassa, arvot odottavat vielä lopullista vahvistusta):

 • Suurin ajonopeus 135 km/h,
 • Kiihtyvyys 0 - 100 km/h 11,2 sekuntia,
 • Kiihtyvyys 80 - 120 km/h 8,9 sekuntia.

Kumpikin e-RIFTERin pituusversioista, L1 sekä L2, on varustettu 18 moduulista koostuvalla 50 kWh:n lithium-ion akulla. Toimintamatka on WLTP-syklin mukaisesti mitattuna 280 km.
Akun lämmönsäätely mahdollistaa akun pikalatauksen aina 100 kW asti ja toteuttaa optimoidun toimintamatkan sekä akun pidemmän elinkaaren.

Latausluukku sijaitsee takana vasemmalla. Lataaminen on mahdollista usein eri tavoin: peruspistokkeesta, kotilatauspisteestä tai pikalatauslaitteesta. 50 kW akun latausvaihtoehdot ovat soveltuvat erilaisiin jokapäiväisiin tilanteisiin niin kotona, työpaikalla kuin julkisissa latauspisteissä.

Mainos, juttu jatkuu alla Mainos päättyy

Latausajat ovat:

 • Peruspistoke (8A) - lataaminen täyteen 31 tunnissa
 • Latausasema 11 kW - mahdollistaa lataamisen täyteen 5 tunnissa
 • Pikalataus - akun lämmönsäätely mahdollistaa latauksen 100 kW pikalaturilla, jonka avulla 80% latausaste saavutetaan 30 minuutissa

Uusi Peugeot e-RIFTER tarjoaa myös mahdollisuuden ajastaa lataus alkamaan viivästetysti. Ajastus tehdään joko auton kosketusnäytöltä (mahdollinen, kun auto on varustettu navigoinnilla) tai MyPeugeot®-älypuhelinsovellusta käyttäen. MyPeugeot®-sovelluksen kautta latauksen voi myös käynnistää tai pysäyttää milloin hyvänsä tai sovelluksesta voi helposti tarkistaa saavutetun lataustason.

Uusi Peugeot e-RIFTER tarjoaa matkustajille mukavan lämpimän matkustamon muun muassa seuraavin keinoin:

 • Korkeajännite lämmitysvastus (5 kW),
 • Lämmitetyt istuimet
 • Matkustamon esilämmitys, joka voidaan ajastaa ennalta auton kosketusnäytöltä tai etänä MyPeugeot® -älypuhelimen sovellusta käyttäen. Matkustusmukavuuden lisäksi esilämmitys optimoi auton toimintamatkan akun saavuttaessa parhaan toimintalämpötilan nopeammin ajoon lähdettäessä.

iCockpit-ohjaamon « e-voluutio »

Ohjaamon keskikonsoli on saanut uusia ominaisuuksia ja uutena siihen on tuotu:

 • Suunnanvalitsimena on uusi integroitu ja ergonominen « e-Toggle » -ohjain
 • Ajotavan valitsin
 • Älypuhelimen induktiolataus

Ajotapavalitsin tarjoaa kolme erilaista ajotapavaihtoehtoa:

 • Eco (60 kW, 190 Nm), joka optimoi toimintamatkan ja ajon sujuvuuden
 • Normal (80 kW, 210 Nm), joka soveltuu jokapäiväiseen käyttöön
 • Urheilu (100 kW, 260 Nm) tarjoaa täyden suorituskyvyn

Lisäksi e-RIFTERISSÄ on kaksi eri jarrutusenergian talteenottotasoa:

 • Perinteinen, joka aikaansaa polttomoottoriversion kaltaisen ajonopeuden hidastumisen
 • Vahvistettu (« B » -painike, eli Brake-toiminto), joka tehostaa vauhdin hidastumista ja jarrutusenergian talteenottoa, kun kaasupoljin vapautetaan. Toiminnon tavoitteena on kerryttää akkuun varausta ja näin pidentää toimintamatkaa.

Kaikki uudet Peugeot e-RIFTER –versiot on varustettu sähköisellä käsijarrulla. Toiminto sekä vapauttaa lattiatilaa, että tuo kuljettajalle mielenrauhaa. Peugeot i-Cockpit® -ohjaamon mittaristot ovat päivitetty tuomaan kuljettajalle tarpeellista tietoa täyssähköauton toimintojen hallitsimiseksi:

Mainos, juttu jatkuu alla Mainos päättyy

Varustetasosta riippuen Peugeot e-RIFTERIin on tullut uutena 100% digitaalinen mittaristo sekä 10 » HD-kosketusnäyttö. Mittarinäytön ja kosketusnäytön esittämien tietojen graafinen muotoilu edustaa alan viimeisintä kehitysaskelta ja on personoitavissa kuljettajan tarpeisiin. Mittaristossa näytettyjä tietoja voidaan vaihtaa ohjauspyörässä sijaitsevasta ohjaimesta. Vaihtoehtoisina näyttöinä ovat muun muassa navigointi, sähkövirtaukset, ajotietokone tai ajoavustimet.

Myös analoginen mittaristo on päivittynyt sähköauton toimintojen hallintaan ja uutena se näyttää:

 • Tehomittarissa energian kulutuksen tason: ajo ECO-alueella optimoi energian kulutuksen, POWER-alueella käytössä on täysi teho ja CHARGE-alue kertoo käynnissä olevasta jarrutusenergian talteenotosta
 • Lämpömukavuuden (lämmitys, ilmastointi) käyttämän energian omalla kulutusmittarilla
 • Akun varaustason
 • Väritehosteinen virtauskaavio visualisoi energiavirrat ja tilastot kertovat kulutuksesta sekä talteenotetun jarrutusenergian määrästä

Navigoinnin yhteydessä kuljettajalle avautuu pääsy sähköisen ajamisen infovalikkoon:

 • « Virtaamat » energiavirtojen reaaliaikainen seuraaminen
 • « Tilastot » kulutustilastojen seuraaminen
 • « Lataus » viivästetyn latauksen ohjelmointiin

Navigointi antaa myös tietoa tarjolla olevista latauspisteistä sekä jäljellä olevasta toimintamatkasta.

Mainos, juttu jatkuu alla Mainos päättyy

Ilmastoinnin valikosta löytyy ohjaus matkustamon esilämmityksen ajastamiseksi.

Ajonautintoa sekä älykkäitä toimintoja käytön helpottamiseksi

Uusi Peugeot e-RIFTER yhdistää kompaktit ulkomitat maksimaaliseen käyttötilavuuteen. Akku on sijoitettu lattian alapuolelle ja näin sijoitettuna se ei vie tilaa matkustajilta tai tavaratilasta. Yhdistettynä EMP2-perusrakenteeseen, akun sijainti vahvistaa alustan jämäkkyyttä, joka puolestaan tuo lisää ajonautintoa - kiitos painon optimaalisen jakautumisen.

Jousituksella luodaan polttomoottoriversiota vastaavaa mukavuutta ajamiseen.

Uusi Peugeot e-RIFTER helpottaa kuljettajan toimimista erilaisissa olosuhteissa: ohjaustehostin on säädetty miellyttäväksi ja 10,8 m kääntösäde (L1-versio) tekee autosta ketterän kapeissa paikoissa. Peugeot e-RIFTER tarjoaa lisäksi muunneltavuutta ja sen täysin polttomoottoriversiota vastaavaa tilavuutta voidaan helpon muunneltavuuden ansiosta hyötykäyttää eri tarpeisiin.

Mainos, juttu jatkuu alla Mainos päättyy

Saatavana on kaksi eri versiota: 5- sekä 7-paikkainen, jotka ovat saatavana kummassakin pituusversiossa. L1-version pituus on 4,40 m ja pidemmän L2:n 4,75 m. Pidemmässä L2-versiossa pituutta tulee lisää niin akselinväliin kuin takaylitykseen.

2. istuinrivin kaikki kolme istuinta ovat itsenäisiä ja niihin jokaiseen voidaan kiinnittää lastenistuin. Jokaisen näistä itsenäisistä istuimista saa myös taitettua erillisesti alas ja luotua tavaratilaan tasainen lattia tavarankuljetusta varten. L2-versiossa kolmannen rivin kaksi istuinta liukuvat kumpikin omilla kiskoillaan ja ovat irroitettavissa. Myös L1-version kolmannen rivin istuimet voidaan irroittaa. Näin saadaan vaihtelevien tarpeiden mukaan optimoitua joko mahdollisimman laaja tavaratila tai tarjottua matkustajille hyvä polvitila.

Etumatkustajan istuin taittuu myös alas, jotta autossa on helppo kuljettaa pitkiä esineitä tai harrastusvälineitä.

Peugeot e-RIFTER tarjoaa tavaratilaa alkaen L1-version tavaratilan näkösuojana toimivan hyllyn alapuolella sijoittuvana 775 litraa. Tavaratilaa on kuitenkin saatavana jopa 4 000 litraan asti, kun L2-versiossa koko katon alapuolinen tila hyötykäytetään. Tavaratilan näkösuoja toimii käytännöllisenä hyllylle ja sille on kaksi eri tasoa. Tavaratila voidaan näin jakaa eri käyttötarpeisiin. Hyllylle löytyy myös käytännöllinen säilytystila 2. rivin istuimien takaa silloin, kun se ei ole käytössä.

Sisätiloihin on lisäksi luotu laajoja, helposti saatavilla olevia säilytystiloja, jopa 186 litran verran. Tilat on sijoitettu eripuolille matkustamoa keskikonsoliin, pään yläpuolelle, ovien paneeleihin sekä lattiaan.

Ikoninen Zenith® -katto on päivittynyt vuosien varrella mallin myötä ja siitä on tullut entistäkin näyttävämpi ja käytännöllisempi. Asiakkaiden toiveesta Peugeot e-RIFTERiin on saatavana kiinteä ja laaja lasikatto, joka on suljettavissa verholla. Lasikaton alapuolelle saatava valoa läpipäästävä säilytystila tarjoaa runsaasti lokerollista, helposti saavutettavaa säilytystilaa. Säilytyshyllyn läpinäkyvyyden ansiosta matkustamo säilyy erityisen valoisana.

Peugeot e-RIFTERiin on myös saatavana avautuva tavaratilan ikkuna. Käytännöllisen ikkunan kautta on helppo pääsy tavaratilaan ilman koko takaluukkun avaamista. Tämä auttaa esimerkiksi pakettien ottamista tavaratilan hyllyn päältä tai kun auto on pysäköity paikkaan, jossa takaluukun avaaminen on haasteellista.

Täyssähkö Peugeot e-RIFTERiin on saatavana vetokoukku kaikkiin sen versioihin ja malli tarjoaa 750 kg:n vetomassan.

Turvaa ja mukavuutta Peugeot e-RIFTERiin tuovat sen monipuoliset varusteet ja ajoavustimet:

 • Avaimeton käynnistys ja lukitus,
 • Langaton matkapuhelimen induktiolataus,
 • Grip Control –pidonhallintajärjestelmä viidellä eri 5 pitoasetuksella,
 • Mäkilähtöavustin,
 • Visiopark 180° -peruutuskamera,
 • Vakionopeuden säädin ja nopeuden rajoitin,
 • Kaistavahti,
 • Törmäysvaroitin,
 • Automaattinen hätäjarrutus,
 • Kuljettajan vireystilan valvonta,
 • Automaattiset kaukovalot,
 • Nopeusrajoitustunnistin,
 • Laajennettu liikennemerkkien tunnistin (stop, yksisuuntainen tie),
 • Kuolleen kulman varoitin

Älypuhelimista on tullut tärkeä osa jokapäiväistä elämää, ja ne ovat kiinteä osa myös uutta Peugeot e-RIFTERiä. Puhelimelta tietoja voi heijastaa kosketusnäyttöön Apple CarPlay™ ja Android Auto™ yhteensopivan MirrorScreen –toiminnon avulla.

Kevyen liikenteen turvaksi Peugeot e-RIFTER pitää alle 30 km/h nopeudessa vaimeaa ääntä, jonka ansiosta muuten äänettömästi etenevä auto tulee huomatuksi.

Uusi Peugeot e-RIFTER on aina hyvin varusteltu. Sen varustetasot pitävät sisällään jo vakiona:

 • ACTIVE PACK -varustetaso sisältää muun muassa Sähköisen käsijarrun, liukuvan sivuoven, ilmastoinnin, safety pack -turvavarustepaketin, Bluetooth -radion sekä 2/3-1/3 taittuvat 2. rivin istuimet
 • ALLURE PACK –varustetaso tuo näiden lisäksi autoon digitaalisen i-Cockpit® -mittariston, 16” alumiinivanteet, kattokaiteet, 8” kosketusnäytön näytön peilauksella, nahkapäällysteisen ohjauspyörän, Visio Park 1 –peruutuskameran, tummennetut lasit sekä avautuvan takalasin,
 • GT –varustetaso tuo niin ikään lisäksi 17” alumiinivanteet, GT-tyylielementit, kaksialueisen automaattisen ilmastoinnin, erilliset takaistuimet, avaimettoman käynnistyksen ja lukituksen.

TCO (Total Cost of Ownership), eli käyttökustannukset

Uuden Peugeot e-RIFTERin käyttökustannukset ovat alhaisemmat verrattuna perinteiseen polttomoottoriversioon. Näin olllen, kun yhteen lasketaan niin hankintakustannukset kuin auton ylläpidosta aiheutuvat kustannukset, on auton TCO vastaava kuin polttomoottoriversion:

 • Täyssähköversion hankintahinta on korkeampi polttomoottoriversioon verrattuna, mutta lisäksi tulee huomioida täyssähköversion tarjoamat:
 • Parempi jäännösarvo ajoneuvoa eteenpäin myytäessä
 • Täyssähköautoille myönnettävä hankintatuki ja/tai työsuhdekäytössä saatava verotusarvon helpotus,
 • Huoltokustannukset ovat merkittävästi alhaisemmat (keskiarvona noin 50% alemmat 48 kk ajalla),
 • Alhaisemmat polttoainekustannukset (jopa 70% alhaisemmat polttomoottoriversioon verrattuna)

Tunnistettava Peugeot-muotoilu

Uskollisena merkin sähköistymisen vapaus valita –konseptille, uusi Peugeot e-RIFTER säilyttää perinteisestä polttomoottoriversioista tutun lihaksikkaan ja robustin muotoilun, joka on viimeistelty muutamalla yksityiskohdalla.

Ulkopuolella:

 • "e-RIFTER" –tunniste auton takaosassa,
 • Latausluukku vasemmalla takana (samassa paikkaa, kun polttoaineluukku).

Sisäpuolella:

 • Uusi digitaalinen Peugeot i-Cockpit® -ohjaamo, joka on varustettu 10” digitaalisella mittaristolla tai värillisellä analogisella mittaristolla,
 • Kosketusnäyttöön on lisätty myös äänikomentoja totteleva navigointi, joka pitää sisällään reaaliaikaisen liikennetilanteen sekä TomTom Services –toimittamat varoitukset samoin kuin julkisten latauspisteiden sijainnin ja varaustilanteen.
 • Uusi "e-Toggle" -suunnanvalitsin
 • Ajotavan valitsin, joka mahdollistaa ajotavan vaihtamisen Eco-, Normal- ja Urheilu-ajotapojen välillä
 • Sähköinen käsijarru

Uuden Peugeot e-RIFTERin myötä Peugeot astuu jälleen askeleen eteenpäin sähköisessä strategiassaan, tarjoten yhä edelleen asiakkaalle mahdollisuuden valita. Vahvasti etenevässä malliston sähköistymisessä Peugeot luottaa seuraaviin kolmeen pilariin:

 • Maltillisuus: Vuoteen 2023 mennessä 100% Peugeot -mallistosta on tarjolla sähköisenä,
 • Nautinto: Peugeotin ajonautinto osana merkin DNA:ta, ilman kompromissia
 • Mutkattomuus: Täysi tuki asiakkaille läpi hankinnan ja ajoneuvon ylläpidon

Uusi PEUGEOT e-RIFTER saapuu myyntiin Euroopassa ja Suomessa vuoden 2021 toisella puoliskolla. Tuotteet valmistetaan Vigossa, Espanjassa.