Kuljetus

Volvo Trucksin ratkaisut säästävät polttoainetta ja ympäristöä

Volvon kehittämä uusi moottoriteknologia ja ratkaisut vaihtoehtoisille polttoaineille pienentävät kulutusta ja säästävät ympäristöä. Volvo kehittää vaihtoehtoisten polttoaineratkaisujen lisäksi myös perinteistä dieselmoottoria entistä paremmaksi. Viime vuonna Volvo toi markkinoille uuden D13TC-moottorin ja I-Save -polttoainetaloudellisuuspaketin. Uusien I-Save -moottoreiden myynti on ollut menestys Suomessa, ja ennusteet polttoaineen säästöpotentiaalista on jopa ylitetty. Myös Volvo Älykäs Rengaspalvelu auttaa kuljetusyrityksiä menestymään. Se on markkinoiden ainoa palvelu, joka tunnistaa myös hitaat vuodot.

Volvo Finland Ab:n myyntijohtaja Reino Manninen sanoo, että syksyn 2019 koeajokiertueen teemana oli Volvon polttoainetaloudelliset ratkaisut. Aihe kiinnosti asiakkaita, sillä kiertuepaikkakunnille matkustettiin pitkänkin matkan päästä.

Mainos, juttu jatkuu alla Mainos päättyy

– Asiakaskunta on selvästi tiedostanut polttoainetalouden merkityksen. Me olemme hyvässä asemassa, sillä Volvon ratkaisujen avulla voi saavuttaa merkittäviä säästöjä.

Asiakastarpeiden lisäksi lakivelvoitteet ohjaavat Volvon jatkuvaa kehitystyötä. Euroopan unioni edellyttää, että vuosina 2025–2029 uusien kuorma-autojen hiilidioksidipäästöt vähenevät keskimäärin 15 prosenttia vuoden 2019 päästötasoihin verrattuna. Vuodesta 2030 alkaen raskaan kaluston CO2-päästöjen edellytetään vähenevän keskimäärin 30 prosenttia.

Manninen toteaa, että hiilidioksidipäästöt ovat suoraan verrannollisia polttoaineen kulutukseen: mitä pienempi kulutus, sitä vähemmän päästöjä.

Mainos, juttu jatkuu alla Mainos päättyy

– Moottoriteknologian ja ajotapakoulutuksen lisäksi oikealla rengastuksella on suuri vaikutus. Sen avulla polttoaineenkulutusta voidaan vähentää parhaissa tapauksissa jopa seitsemän prosenttia.

Kaasuautot ovat osoittautuneet toimiviksi ja taloudellisiksi

Vuonna 2019 toimitettiin ensimmäiset kaasukäyttöiset Volvo FH LNG -autot asiakkaille. Kuljetusliikkeiden kokemukset kulutuslukemista ovat olleet todella rohkaisevia.

Mainos, juttu jatkuu alla Mainos päättyy

– Edelläkävijät ovat tehneet niin taloudellisesti kuin ympäristön näkökulmasta hyviä hankintapäätöksiä. Moni kaasuauton jo hankkinut on tilannut niitä lisää. Se on paras palaute ja todiste Volvon teknologian toimivuudesta, Manninen korostaa.

Viime vuonna yli puolet Suomessa myydyistä LNG-kuorma-autoista oli Volvoja. Kaasun jakeluverkosto on kasvanut, ja se kehittyy koko ajan paremmaksi, mikä lisää LNG-ajoneuvojen käyttömahdollisuuksia.

Volvon ihmemoottori kiinnostaa asiakkaita

Mainos, juttu jatkuu alla Mainos päättyy

Volvo kehittää myös perinteistä dieselmoottoria entistä paremmaksi. Viime kesänä tuotiin markkinoille uusi D13TC-moottori ja I-Save -polttoainetaloudellisuuspaketti.

– Uusia moottoreita on myyty hyvin, ja syksyn aikana on toimitettu ensimmäiset mallit. Ennusteet polttoaineen säästöpotentiaalista on ylitetty, Manninen toteaa.

Kuorma-autoteknologia on kehittynyt viime vuosina niin paljon, että vanhat lainalaisuudet eivät enää pidä paikkaansa. Esimerkiksi voimansiirron välityksien määrittely on uudistunut täysin matalilla kierroksilla saavutettavan korkean vääntömomentin ansiosta.

Mainos, juttu jatkuu alla Mainos päättyy

– Olemme panostaneet henkilökunnan osaamiseen ja koulutukseen, jotta asiakkaille voidaan määritellä polttoainetaloudellisesti optimaalinen ratkaisu, Manninen painottaa.

Suomi on Volvon rengaspalvelun kärkimaa

Suomi kulkee kehityksen kärjessä Volvon oman rengaspalvelun tarjoamisessa. Volvo Älykäs Rengaspalvelu seuraa reaaliajassa renkaiden ilmanpainetta ja lämpötilaa. Älypuhelimen sovellus hälyttää kuljettajaa nopeasta vuodosta välittömästi. Mikäli vuoto on hidas, Volvon palvelukeskus ottaa yhteyttä ja sopii huoltokäynnin.

– Keräämme koko ajan dataa. Historiatiedon avulla päästään kiinni siihen, milloin mahdollinen vuoto on alkanut, kertoo jälkimarkkinajohtaja Tommy Lindholm.

Volvo on ainoa palvelutarjoaja, joka pystyy tunnistamaan reaaliajassa hitaat vuodot. Tämä perustuu siihen, että järjestelmä havaitsee yli yhden barin paine-eron saman akselin renkaiden välillä, kun paine-ero kestää yli minuutin.

Kun kyseessä on ohjaava akseli, renkaiden paine-ero on liikenneturvallisuusriski. Muissa akseleissa paine-ero näkyy polttoaineen kulutuksessa ja renkaiden epätasaisena kulumisena.

Volvon Service Center on auttanut asiakkaita saavuttamaan merkittäviä säästöjä

– Asiakkaamme ovat välttäneet rengasrikkoja palvelun ansiosta. Kyseessä on merkittävä säästö, sillä renkaan lisäksi pitää usein uusia myös lokasuojat, kiinnitystarvikkeet ja äärivalot. Puhumattakaan siitä, että kuorma-auto on poissa tuottavasta työstä, Lindholm sanoo.

Rengaspalvelu on saatavilla Volvon koko Suomen kattavasta verkostosta. Rengaspalvelu on ADR-hyväksytty.

Lindholm kertoo, että Volvon huoltosopimusvalikoima monipuolistuu. Volvo Blue-, Silver- ja Gold-huoltosopimuksia täydentää Uptime Care, joka on kuorma-auton seurantapalvelu. Uusi palvelu kattaa etäseurannan, mutta ei varaosia tai työtä.

– Uptime Care sopii asiakkaille, jotka näkevät seurannan hyödyt, mutta eivät halua huoltosopimusta. Tässä palvelussa Volvo seuraa kilometrisuoritteita ja vikailmoituksia, mikä mahdollistaa ennakoinnin ja paremman palvelun huoltokäyntien yhteydessä.