Kuljetus

CITROËN ë-Jumpy on täyssähköpakettiautojen markkinajohtaja

Citroën täyssähköpakettiautojen myynti Suomessa alkoi vuoden 2020 lopussa ja kuluvan vuoden aikana malli on noussut Suomen myydyimmäksi täyssähköpakettiautoksi. ë-Jumpyn osuus kasvavassa sähköpakettiautojen markkinassa elokuun 2021 lopussa oli 24,3 %. Täyssähkön osuus kaikista myydyistä uusista pakettiautoista oli elokuussa 2021 2,44%, kun vuotta aiemmin vastaava osuus oli 0,66%.

Citroën ë-Jumpyn menestyksen taustalla ovat mallin ominaisuudet, jotka tekevät siitä lähipäästöttömästi kulkevan ja elinkaarikustannuksiltaan perinteistä polttomoottoripakettiautoa edullisemman aidon työvälineen eri alojen tarpeisiin: toimintamatka on jopa 330 km (WLTP-syklin mukaisesti) ja akun pikalataus lisää toimintamatkaa lähes kaksikertaiseksi lounastunnin aikana. Lisäksi ë-Jumpyssa toteutuvat vastaavat käyttöominaisuudet kuin perinteissä polttomoottoriversiossa: kantavuus on jopa 1 275 kg, vetokyky 1 000 kg, tavaratilan tilavuus jopa 6,6 m3 ja maksimi lastauspituus yli 4 m (XL-versiossa).

Samaan aikaan Citroën on kasvattanut koko pakettiautomallistonsa myyntiä 94,8 % edellisvuoteen verrattuna. Merkin markkinaosuus on noussut 2,5 prosenttiyksikköä 5,8 %:iin (1-8, 2021).

Mainos, juttu jatkuu alla Mainos päättyy

Citroënin maahantuoja Auto-Bon Oy:n yritysmyyntijohtaja Panu Lahtinen selittää kasvua:

- Citroënin uusi sähköpakettiauto ë-Jumpy ylivoimaisine ominaisuuksineen, ja elinkaarikustannuksiltaan hyvinkin kilpailukykyisenä, on siivittänyt osaltaan koko merkin nousua. Erityisesti Suomen suurimmassa ”tonniluokan” segmentissä on Jumpyn markkinaosuus noussut huimaa vauhtia. Merkittävää on myös automaattivaihteisten pakettiautojen myynnin määrän kasvu. Citroenin 5 vuoden takuu ja kilpailukyiset elinkaarikustannukset ovat jatkossakin kilpailukyvyn takeena, Panu lupaa.

Citroënin täyssähköisten pakettiautojen valikoima kasvaa vielä vuoden 2021 aikana, kun pikkupakettiautojen luokkaan saapuu uusi ë-Berlingo Van. Malli tarjoaa kompaktin ja ketterän työvälineen, johon mahtuu peräkkäin kaksi eurolavaa ja kantavuutta riittää jopa 800 kg. ë-Berlingo Vanin ennakkomyynti tulee alkamaan jo syyskuussa.