Kuljetus

Citroën ë-Jumpy on Suomen myydyin täyssähköpakettiauto

Vuoden 2021 aikana täyssähköpakettiautojen markkina kasvoi Suomessa 163,6 %, täyssähköpakettiautojen osuuden oltua vuoden lopussa 2,63 % kaikista Suomessa myydyistä pakettiautoista.

Citroën ë-Jumpy on noussut nopeasti täyssähköpakettiautomarkkinan johtajaksi mallin oltua vuoden 2021 lopussa Suomen myydyin täyssähköpakettiauto 35,6 % markkinaosuudella. *) Ensimmäiset ë-Jumpyt saapuivat Suomeen vuoden 2020 lopulla.

Täyssähkö ë-Jumpyn menestys pohjaa täyssähköversion säilyttämiin, ammattilaiskäyttäjille tärkeimpiin ominaisuuksiin. Muun muassa akkujen järkevän sijoittelun ansiosta ë-Jumpyn käyttöominaisuudet vastaavat täysin mallin polttomoottoriversiota: markkinoiden paras jopa 6,6 m3 lastaustilavuus (XL-pituus), luokkansa paras 1000 kg:n vetomassa, 1,25 m pyöränkaarien väli sekä kuorman kantavuus aina 927 kg asti.

Mainos, juttu jatkuu alla Mainos päättyy

75 kWh akkupaketti on optimaalinen erilaisiin päivittäisiin jakelu- ja siirtymätarpeisiin 330 kilometrin toimintasäteellä (WLTP). Pikalatauksessa (100 kW asti) akku voidaan ladata nollasta 80 % varausasteeseen lounastauon aikana (45 min).

- Saadut käyttökokemukset ovat osoittaneet että sähköpakettiauto on myös Suomen olosuhteissa toimiva työkalu, joka palvelee eri toimialojen tarpeissa. Sähköinen käyttövoima tulee usein myös kokonaiskustannuksiltaan perinteisiä polttomoottoriversioita taloudellisemmaksi vaihtoehdoksi, kommentoi menestystä Auto-Bon Oy:n yritysmyyntijohtaja Panu Lahtinen.

Auto-Bon Oy:n toimitusjohtaja Markus Vuolle jatkaa: Strategianamme on ollut toimia ei vain ajoneuvojen toimittajana vaan neuvonantajana asiakkaidemme siirtymisessä päästöttömään liikenteeseen. Näin isossa muutoksessa on yrityksen kannalta tärkeää tehdä sekä ympäristölle että taloudellisesti järkeviä ratkaisuja. Näyttää siltä, että asiakkaat ovat olleet tyytyväisiä palveluumme ja se on siivittänyt Citroënin myyntiä. Täyssähköisten hyötyajoneuvojen valikoima sekä valtion myöntämä hankintatuki tulevat edesauttamaan suunnan jatkumista. Pakettiautojen siirtymisellä päästöttömään liikenteeseen on suhteellisesti merkittävästi suurempi vaikutus kuin henkilöautoliikenteellä; esimerkiksi kaupungeissa tapahtuvan pakettiautoliikenteen tuottaman typen oksidipäästöt ovat kolminkertaiset autokantaan nähden

*) Lähde: Liikenneasioiden rekisteri, Liikenne- ja viestintävirasto Traficom