Metsäkoneurakointi

Komatsulta uusi C164 hakkuulaite vaativiin kohteisiin

Komatsu Forest on kehittänyt uuden hakkuulaitteen järeiden ja paksuoksaisten puiden käsittelyyn. Komatsu C164:ssä on useita uusia ominaisuuksia, sen kehitystyössä on hyödynnetty muista C-tyypin laitteista saatuja kokemuksia.

Komatsu C164 on vankkarakenteinen, siksi sitä suositellaan Komatsu 951-hakkuukoneen varusteeksi. Komatsu C164:n rakenteet on mitoitettu kasvaneen koon ja vaativimpien kohteiden mukaan.

Komatsu C164 teknisiä ratkaisuja, uusia ominaisuuksia:

Katkaisusahaus: Constant Cut -sahamoottorin älykäs ohjaus pitää ketjun nopeuden täsmälleen oikeana koko katkaisun ajan ilman ylikierrosten vaaraa. C164:n sahayksikköä on kehitetty edelleen pitkille sahalaipoille ja järeiden runkojen käsittelemiseksi. Sahalaipan sijaintia on muutettu, verrattaessa muihin C-hakkuulaitteisiin, optimaaliseen kaatamistehon saavuttamiseksi. Tämä muutos mahdollistaa paremman kaatosahauksen, ehkäisee sahaan kohdistuvia iskuja ja vähentää samalla puun halkeamisen riskiä. Lisäksi hakkuulaitteen sahaketjun kiristystä on parannettu ja sahalaipan kiinnitystä on muotoiltu entistä vankemmaksi ja vahvemmaksi luotettavuuden parantamiseksi.

Mainos, juttu jatkuu alla Mainos päättyy

Pyöritys: Rotaattorissa on uusi kääntömoottori, laakerointi ja sen rakenne on suunniteltu vahvemmaksi ja kestävämmäksi. C164:ssä on uudentyyppinen hydraulinen säätöventtiili, joka pystyy käsittelemään suurta virtausta ilman energiahäviötä.

Puun syöttö: C164-hakkuulaitteen syöttöpyörät kannattelevat runkoa karsintaterien sijasta. Syöttöjärjestelmä mahdollistaa hyvän kontaktin hakkuulaitteen ja rungon välillä, mikä vähentää tarvittavaa puristuspainetta ja tekee syöttöprosessista energiatehokkaan. Komatsu C164 voidaan varustella kahdella eri syöttömoottorilla. Vakiona oleva suurempi moottori antaa suuren vetovoiman, joka parantaa tuottavuutta. Valinnainen pienempi moottori antaa aggressiivisemman syötön, mutta pienemmällä voimalla.

Vaikeasti käsiteltävät puut

Komatsu C164:ssä on täysin uusi tiltinlukitustoiminto, jolla tiltti voidaan lukita haluttuun kulmaan, mikä helpottaa vaikeiden oksien tai kaksihaaraisten runkojen käsittelyä. Find End Laser -toiminto mahdollistaa pituusmittauksen nollaamisen sahaamatta. Tämä maksimoi puutavaran pituuden ja on erityisen hyödyllinen käsiteltäessä valmiiksi kaadettuja puita tai tuulikaatoja.

Tekninen luotettavuus

Hakkuulaitteessa on useita ominaisuuksia, jotka on suunniteltu minimoimaan seisokit ja siten parantamaan tuottavuutta. Hakkuulaitteen runko on suunniteltu ja todennettu kestämään raskaiden toimintojen voima. Komponentit, kuten pääyksikkö, on hyvin suojattu. Valurautaa on käytetty strategisiin komponentteihin ja letkuissa on ORFS-liittimet. Komatsu C164 on kaiken kaikkiaan monipuolinen hakkuulaite, ja yhdessä Komatsu 951 -hakkuukoneen kanssa ne sopivat oivallisesti vaativimpiinkin hakkuukohteisiin.