Puutavara-autoilu

Epsilonin kourat uudistuivat

Palfinger Epsilon on uudistanut FG43S ja FG53S kouramallinsa. Muutoksia on tehty sekä kouran profiilin, että käytettyihin materiaaleihin.

Palfingerin maahantuojan, VTA Tekniikka Oy:n Epsilon tuotepäällikkö Jari Kossin mukaan muutokset ovat syntyneet suomalaiskäyttäjien palautteen perusteella ja heidän ansiostaan.

Mainos, juttu jatkuu alla Mainos päättyy

- Epsilonin koura tunnettiin jo entuudestaan keveydestään sekä hyvästä kestävyydestä. Uudistuneet kourat ovat edelleen luokkansa parhaita koko-paino-suhteeltaan, Kossi toteaa.

Kossin mukaan Palfinger Epsilon arvostaa suuresti suomalaisten puuautoilijoiden mielipidettä, ja tehtaan asiantuntijat vierailevatkin täällä säännöllisesti.

- Myös tuotteiden käyttäjät ovat olleet tyytyväisiä, kun he kokevat, että maailman johtava puutavara- ja kierrätysnosturivalmistaja arvostaa heidän näkemyksiään.

Mainos, juttu jatkuu alla Mainos päättyy

Kun Epsilon tekee tuotekehitystä, Suomesta saadut kokemukset ovat keskeisessä roolissa. Puutavara-yhdistelmien koko, niiden ajosuoritteet ja nosturien käyttöolosuhteet ovat täällä sellaiset, että jos tuote toimii Suomessa, se toimii varmasti myös kaikilla muilla markkinoilla.

- Lisäksi suomalaiset puutavara-autoilijat osaavat antaa rehellistä palautetta. Jos jotain kehittämisen varaa on, se kyllä tuodaan esiin, eikä verhoilla turhin korulausein, Kossi naurahtaa.

Uudistuksen kunniaksi uusista kouramalleista on nyt kova kampanjatarjous maaliskuun loppuun asti. Lisätietoja voi kysellä jälleenmyyjiltä: VTA Tekniikka Oy (Pirkanmaa ja Satakunta), Markkinointi E. Kivelä Oy (Pohjanmaa), MoilAr Oy (Varsinais-Suomi), Ideachip Machine Oy (Kaakkois-Suomi), Maxlift Oy (Itä-Suomi), Osaratas Kemi Oy (Pohjois-Suomi).

VTA Tekniikka Oy:n Epsilon tuotepäällikkö Jari Kossi seurasi vuoden 2018 FinnMETKO:ssa, kun puutavara-autoilija Jarkko Vesala testasi Smart Control-demonosturia.

Jatkuvaa tuotekehitystä

Jatkuva kehitys tuo myös uusia innovaatioita. Messuilla kävijät ovat jo voineet kokeilla Smart Control-ominaisuuta demonosturissa. Smart Control on Epsilonin versio nosturin kärkiohjauksesta ja se on herättänyt suuresti kiinnostusta käyttäjistä.

Mainos, juttu jatkuu alla Mainos päättyy

- Toivottavasti joku päivä tuokin ominaisuus tulee saataville lisävarusteeksi sähköohjauksella varustettuihin hyttinostureihin. Smart Control madaltaa kynnystä puutavaranosturin käyttöön, koska nosturia käytettäessä kuljettajan ei tarvitse miettiä puomin liikkeitä, vaan ainoastaan ohjata kouraa haluamaansa suuntaan, Kossi kertoo.

Suomen markkinoilla Epsilonin asema kolmen suuren valmistajan joukossa on vakaa ja etenkin erinomainen hydrauliesiohjaus sekä hytti- että avomallin nosturiin on suuressa suosiossa. Entistä tiukempi linja ylikuormien suhteen on nostanut puutavarayhdistelmän kokonaispainon merkitystä, ja myös nosturien painot ovat nousseet keskusteluun.

- Tälläkin saralla Palfingerin asiat ovat hyvällä mallilla. Epsilon-mallisto on kokoluokissaan erittäin kilpailukykyistä ja keveimmästä päästä, Kossi toteaa.

Epsilonin FG43S ja FG53S kourat ovat uudistuneet sekä profiilin että materiaalien osalta.

Epsilon puutavaranosturimalleja on niin avo- kuin hyttimallisina 10-, 12- ja 15 tonnimetrin luokissa. Näistä keskimmäisessä Epsilonin ulottuma, 10,5 metriä on omassa luokassaan. Erilaisia ohjaustapoja on mekaanisista vivuista hydraulisiin sekä sähköohjattuihin Parker IQAN-järjestelmään erilaisilla joystick-vaihtoehdoilla.

Mainos, juttu jatkuu alla Mainos päättyy

Nosturimalleja on perinteisen L-puomisen lisäksi Z-mallisella puomistolla, sekä sivu- että keskitolppaisena.

- Zeta-nostureiden suosio on kasvanut koko ajan, mutta alueelliset erot Suomessa ovat suuria niin nosturi- kuin ohjausvipumallienkin suhteen, Jari Kossi tietää.

Kossin mukaan takuuasiat ovat Epsilonin kanssa toimineet erittäin mallikkaasti. Normaalin 12 kuukauden täystakuun lisäksi pääkomponenteille myönnetään jopa kolmen vuoden takuu.

Mainos, juttu jatkuu alla Mainos päättyy

- Tehdas pitää omistaan huolen, Kossi päättää.