Metsäkoneurakointi

Metsämiesten Säätiö palkitsi Työyhteisön Hyviä Tyyppejä

Vasemmalta, Esa Ojala, Tommi Saarela, Sirpa Henttonen.

Metsämiesten Säätiö palkitsi Metsäpäivien yhteydessä neljä Työyhteisön Hyvää Tyyppiä 500 euron stipendeillä. Vähintään viisi esittäjää omasta tai muusta työyhteisöstä olivat päättäneet ehdottaa henkilöä, joka täyttää työssään stipendin ehdot: johtaa itseään, ottaa vastuuta, oppii ja opastaa sekä ylläpitää rehtiä ja luotettavaa metsämieshenkeä.

Stipendejä on myönnetty vuodesta 2019 yhteensä 107 henkilölle. Metsäpäivien yhteydessä palkittujen osalta esitykset tulivat sopivaan aikaan ja he edustavat hyvin stipendeillä palkittujen joukon monipuolisia tehtäviä metsäalan eri yrityksissä ja yhteisöissä.

Mainos, juttu jatkuu alla Mainos päättyy

Kuopiolainen aluejohtaja Esa Ojala, Stora Enso Metsä

Stora Enson Metsän kuopiolaiselle aluejohtaja Esa Ojalalle on myönnetty ”Työyhteisön hyvä tyyppi” -stipendi. Stipendin arvo on 500 euroa.

Stipendiä esittivät Stora Enso Metsästä osto- ja asiakkuusjohtaja Sami Honkanen, ostopäälliköt Matti Härkönen ja Mikko Ylimartimo, viestintäjohtaja Satu Härkönen ja metsäjohtaja Janne Partanen.

Mainos, juttu jatkuu alla Mainos päättyy

Stipendin perusteluksi he toteavat seuraavaa:

Stora Enso Metsän kuopiolainen Esa Ojala on usean vuosikymmenen kestäneellä työurallaan hyvin moninaisissa työtehtävissään vaikuttanut positiivisesti ja kannustavasti puunhankintaan ja sen kehittämiseen niin yhtiössä kuin sen ulkopuolella. Esan alan tuntemus, erinomaiset sosiaaliset taidot ja aulius kehittää ja viedä asioita positiivisesti eteenpäin ovat ihailtavia. Esa on luonut työurallaan laajan kontaktiverkoston ja hänet tunnetaan metsäsektorilla laajasti. Esan hyväntuulisuus, kyky uudistua ja tuoda esiin rakentavia näkökulmia vie eteenpäin tiukassakin paikassa. Tämänhetkisessä työssään Pohjois-Suomen aluejohtajana Esa on erittäin pidetty ja hänen henkilöstöjohtamisen taitojaan kuvataan sanoilla ”vertaansa vailla”. Metsäalan hyvä tyyppi-aatelistoa, kerta kaikkiaan.

Saarijärveläinen metsäkoneenkuljettaja Tommi Saarela, Metsäpalvelu Hiekkala Oy

Metsäpalvelu Hiekkala Oy:n saarijärveläiselle metsäkoneenkuljettaja Tommi Saarelalle on myönnetty Metsämiesten Säätiön ”Työyhteisön hyvä tyyppi” -stipendi. Stipendin arvo on 500 euroa.

Mainos, juttu jatkuu alla Mainos päättyy

Stipendiä esittivät Metsä Forestista operaatioesimiehet Erkki Alapiha ja Esa Pienkellomäki, tuotantopäällikkö Pasi Arkko ja operaatiopäällikkö Arto Tähkävuori sekä Metsäpalvelu Hiekkala Oy:n toimitusjohtaja Hannu Hiekkala.

Stipendin perusteluksi he toteavat seuraavaa:

Tommi Saarela on alansa huippuosaajia. Hän hoitaa työnsä esimerkillisesti ja on valmis auttamaan ja perehdyttämään auliisti myös muita. Asenne on hyvä, mitä tehdään, tehdään aina hyvin. Hän on erityisen hyvä kuuntelemaan muita ihmisiä. Hän vastaa selkeästi ja ammattitaitoisesti esitettyihin haastaviinkin kysymyksiin. Hänen kanssaan on työyhteisössä kaikkien helppo toimia ja hän luo hyvän ja ammattitaitoisen toimintaympäristön ympärilleen.

Mainos, juttu jatkuu alla Mainos päättyy

Janakkalalainen operaatioesimies Sirpa Henttonen, Metsäkonepalvelu Oy

Metsäkonepalvelu Oy:n janakkalalaiselle operaatioesimies Sirpa Henttoselle on myönnetty Metsämiesten Säätiön ”Työyhteisön hyvä tyyppi” -stipendi. Stipendin arvo on 500 euroa.

Stipendiä esittivät UPM Metsästä metsäasiakasvastaava Timo Berggren, metsäasiantuntija Ilkka Bister, yritysvastaava Tapani Helminen, metsäasiakasvastaava Kaija Kokkala, metsäasiakasvastaava Johan Korenius, metsäasiakasvastaava Timo Lassila, metsäasiakasvastaava Tero Rantala, metsäasiakasvastaava Risto Saarinen ja yritysvastaava Antti Seppälä, sekä Metsäkonepalvelu Oy:sta ammattiosaston puheenjohtaja Osmo Kääriäinen ja työsuojeluvaltuutettu Hannu Vallintaus, sekä autonkuljettaja Jukka Perämäki Puistometsäpalvelu Oldenburg Oy:sta sekä toimitusjohtaja Vesa-Pekka Valtonen Autoyhtymä Valtonen Ky:sta.

Mainos, juttu jatkuu alla Mainos päättyy

Stipendin perusteluksi he toteavat seuraavaa:

Sirpa on aina ystävällinen, iloinen ja positiivinen. Sirpalla yhteistyö eri suuntiin toimii hyvin ja kaikkien tarpeet pyritään ottamaan aina huomioon. Välillä asiat on todella haastavia ja silloinkin Sirpa jaksaa innostua pienistä onnistumisista ja Sirpalla on vahva usko siihen, että tilanne on muuttuu tulevaisuudessa paremmaksi hyvällä yhteistyöllä. Kun jotain sovitaan, niin siinä pysytään ja jos muutoksia tulee, niin niistä aina ilmoitetaan avoimesti ja rehellisesti. Kun jotain uutta tulee, niin Sirpa on valmis tarttumaan siihen ja osaltaan kehittämään uusia asioita.

Neljäs palkittu oli mikkeliläinen metsäasiantunija Kyösti Kiljunen, Metsänhoitoyhdistys Mänty-Saimaa

Metsämiesten Säätiö haluaa nostaa ”Työyhteisön hyvä tyyppi”-stipendillä esille arjen työyhteisösankareita metsäalalla, sillä osaava ja motivoitunut ihminen on metsäalan tulevaisuuden keskeisin menestystekijä ja alan toimintakulttuurin rakentaja.

Stipendin myöntämisperusteina ovat:

  • itsensä johtaminen (innostuu arjen onnistumisista ja kannustaa onnistumaan, uskaltaa pysähtyä ja olla läsnä)
  • vastuun ottaminen (tunnistaa omat ja muiden mahdollisuudet, huolehtii työkavereista, suhtautuu rohkeasti uuteen)
  • oppii ja opastaa (on vastuullisesti utelias ja valmis kehittymään, innostuu työelämän monimuotoisuudesta ja ajattelun laajuudesta)
  • sekä rehdin ja luotettavan metsämieshengen ylläpitäminen

Metsämiesten Säätiö on 1948 perustettu yleishyödyllinen säätiö, jonka tehtävänä on metsäalan kehittäminen sekä alalla toimivien ihmisten hyvinvoinnin edistäminen. Säätiö jakaa oman sijoitustoimintansa tuottoa alalle tavoitteellisin apurahoin ja stipendein.