Metsäkoneurakointi

John Deereltä kärkiohjaus harvestereille - esitellään Elmia Wood messuilla

John Deere tunnetaan uraauurtavista innovaatioista. Elmia Wood messuilla esittelyvuorossa ovat harvesterin kärkiohjaus sekä vaativien hakkuualueiden korjuuhaasteisiin suunniteltu 8-pyöräinen 1170G-harvesteri.

UUTUUS - Kärkiohjaus harvestereille

Älykäs puominohjaus on jo mullistanut John Deere – kuormatraktoreiden käytön ja tulevaisuudessa se vie myös harvestereiden käytön aivan uudelle tasolle. Teknisesti kärkiohjaus toimii kuten kuormakoneessa - harvesterin kärkiohjauksessa kuljettaja ohjaa ainoastaan harvesteripäätä järjestelmän huolehtiessa puomin liikeradoista. Harvesterityöskentelyssä kärkiohjauksen toiminta on suunniteltu erityisesti harvesterin työsykliin sopivaksi. Puomin liikeradat ja toiminta mukautuvat automaattisesti puulle vientiin ja kourassa olevaan kuormaan. Kärkiohjaus mahdollistaa tarkan työskentelyn ja oikeiden työtapojen valinnan. Puomin sähköisen päätyvaimennuksen ansiosta työskentelystä tulee pehmeää ja sujuvaa. Kärkiohjaus on saatavana ensimmäisenä 1270Gharvesterin CH7-puomiin.

UUTUUS - 1170G 8-p korjuuhaasteisiin pehmeille maille ja rinteisiin

Monipuolinen 8-pyöräinen harvesteri 1170G harvennus- ja uudistushakkuisiin on uutuusmalli, jossa yhdistyvät ensiluokkainen vakaus, pieni pintapaine, rinteissä tarvittava kiipeämiskyky ja tuottavuus. Konemallissa on uutta koko takarunko sekä moottorin, hydrauliöljy- sekä polttoainetankkien ja pumppujen sijoittelu. Muutoksilla ja uudella sijoittelulla koneen takaosaa on saatu matalammaksi ja näkyvyys taakse huomattavasti paremmaksi. Koneen moottoria on käännetty 180 astetta, hydrauliöljy- ja polttoainetankit ja pumput on sijoitettu moottorin eteen ja tuuletin koneen takaosaan. Nämä muutokset tekevät varsin hiljaisesta ohjaamosta lähes äänettömän. Lisää hydraulista tehoa koneeseen antaa aiempaa suurempi 190 cm3 työpumppu. Uutuusmallin vakaus, pieni pintapaine, tasaisen ketterä eteneminen ja varma tuottavuus vastaavat metsäkoneyrittäjän korjuuhaasteisiin sekä pehmeillä hakkuualueilla että rinteissä. John Deere’n Final Tier 4 / Stage IV -päästövaatimukset täyttävässä John Deere 6068 moottorissa on entistä enemmän tehoa ja kokonaan uuden ohjausjärjestelmän ansiosta uuden 8-pyöräisen 1170G-mallin puomin ohjaus on entistä tarkempi ja tuottavuus on korkeampi. Uusissa moottoreissa päästömääräysten täyttämisen varmistavat aiemmista koneistamme tutut DPF-hiukkassuodatin (Diesel Particulate Filter) ja DOC-katalysaattori (Diesel Oxidation Catalyst) sekä pakokaasujen käsittelyjärjestelmään lisätty SCR-katalysaattori (Selective Catalytic Reduction) ja siihen liittyvä ureasäiliö. Nämä on sijoitettu suojaan koneen rakenteiden sisälle eivätkä ne häiritse näkyvyyttä työskentelyalueelle. Koneen huollettavuutta on parannettu sijoittamalla moottoriöljyn mittatikku, täyttöputki ja polttoainesuodattimet paremmin näkyviin päivittäisiä huoltotöitä varten. Nestetäyttöjen liittimet on sijoitettu kätevästi yhteen paikkaan. Myös akkujen uusi sijoitelu helpottaa huollettavuutta. 1170G:hen on suunniteltu täysin uusi kantokäsittelylaitteiston muovinen säiliö, tilavuudeltaan 125 litraa. Ilman kantokäsittelylaitteistoa tila toimii kahtena säilytystilana. Malliin on saatavana CH6 puomi 10 metrin ja 11,3 metrin ulottumilla ja kone voidaan varustaa H412, H413 tai H414 harvesteripäällä. Koneen paino H414 harvesteripäällä ilman teloja on n. 20500 kg

Uudet keskikokoiset G-sarjan kuormatraktorit esillä Elmia Wood 2017 messuilla

Uusien keskikokoisten G-sarjan kuormatraktoreiden moottori, uudet MECA -ohjausmoduulit, yksinkertaistetut CAN-väylät ja optimoitu sähköjärjestelmä luovat tasapainoisen ja vahvan kokonaisuuden. John Deere’n G-sarjan keskikokoluokan kuormatraktorimalleissa 1110G, 1210G sekä 1510G on uusi, viimeisimmät Stage 4/Final Tier 4-päästömääräykset täyttävä 6.8-litrainen John Deere 6068 PowerTech Plus -moottori. Voimakas moottori tarjoaa lisää tehoa ja vääntöä, ja se on sovitettu entistä tarkemmin yhteen ajovoimansiirron kanssa. Näin koneen vetokykyä on saatu merkittävästi paremmaksi. G-sarjan kuormatraktoreiden ohjausjärjestelmää ja käyttöliittymää on edelleen kehitetty ja parannettu käyttövarmuuden ylläpitämiseksi. TimberMatic F-16 -ohjausjärjestelmän ominaisuuksiin kuuluvat muokattava käyttöliittymä, vakionopeuden säädin ja kulmanäyttö. Uusi ohjelmaversio mahdollistaa huoltohenkilöstön etäyhteyden koneeseen.

Vankkumaton veto ja helppokäyttöinen puomi

Kuormatraktorin kärkiohjaus tehostaa kuorman käsittelyä ja lisää tuottavuutta jopa kuorman verran päivässä. Kärkiohjauksen uudessa 2.0-versiossa kouran ohjauksen tarkkuutta on parannettu erityisesti pitkällä ulottumalla. 80 % pohjoismaisista asiakkaista valitsee kuormakoneeseensa kärkiohjauksen. Mukautuva ajovoimansiirron hallinta on uusi ainutlaatuinen vakio-ominaisuus, joka on saatavana vain John Deere’n G-sarjan keskikokoluokan kuormatraktoreihin. Ohjelmistopohjainen hallintajärjestelmä parantaa G-sarjan kuormatraktorien ajettavuutta ja tuottavuutta. Kuljettaja valitsee olosuhteisiin sopivan työkierrosalueen (Eco, Normal, Power) ja järjestelmä säätää moottorin kierrosluvun automaattisesti moottorin kuormituksen mukaan sekä pitää moottorin kierrosluvun tasaisena myös korkealla kuormituksella. Korkean kuormitustilanteen aikana uusi tehonsäätöratkaisu takaa dieselin tasaisen käynnin ja hyödyntää tehokkaasti käytettävissä olevan maksimivetotehon. Myös ajopolkimen ja runkoohjauksen reagointia on parannettu älykkään sähköisen suodatuksen avulla.

John Deere 1110G

on yleiskoneeksi sopiva kuormatraktori, jonka moottorissa on 6,6 % enemmän tehoa ja 4,1 % enemmän vääntöä kuin edellisessä mallissa. 1110G on saatavana myös lyhyellä akselivälillä. Akselivälin lyhennys tehdään siirtämällä taka-akselia 40 cm eteenpäin, jolloin kuormatilan koko säilyy entisellään. Koneen vakaus säilyy hyvänä ja ketteryys paranee, mikä on erityisesti harvennuksilla eduksi.

John Deere 1210G

-kuormatraktorin moottorissa on 7,6 % enemmän tehoa kuin edellisessä mallissa ja 7,8 % lisää vääntöä. Kuormatilavaihtoehtoja on useita eri leveyksillä erilaisia kohteita varten. Optiona saatava VLS-kuormatila koostuu kolmesta erikoispankosta, joissa on hydraulisesti levitettävät teleskooppikarikat. Sermi liikkuu sekä vaaka- että pystysuunnassa ja levenee samalla, kun karikoita levitetään ulospäin. VLS-kuormatilan pinta-ala on 4,0-4,8 m2.

John Deere 1510G

-kuormatraktorissa uusi moottori tuo koneeseen 5,1 % enemmän tehoa ja jopa 8,7 % lisää vääntöä. Suurempi teho ja vetokyky kasvattavat vastaavasti koneen tuottavuutta. 1510G on myös edellistä mallia ketterämpi, sillä kääntökulma on kasvanut 44 asteeseen aiemmasta 42:sta.

Pitkällä telillä pehmeille maille

John Deere 1210G ja 1510G -kuormatraktoreista on saatavilla myös pitkätelinen versio. Pitkätelisen kuormakoneen takatelin napaväli on kasvanut 1890 mm:iin eli 390 mm pidemmäksi kuin vakiomallissa. Voimansiirto ja kääntösäde ovat samat kuin vakiomallin HD-portaalitelillä varustetussa koneessa. Teloilla varustettuna takarungon pintapaine on 14 % pienempi tavalliseen teliakseliin verrattuna. Matalat pintapaineet koneen etu- ja takarungolla tekevät koneesta erinomaisen ratkaisun pehmeiden maiden puunkorjuuseen. Ajourat ovat matalammat ja painuma maastoon pienempi. Pitkä teli toimii hyvin myös normaaleilla maapohjilla ja tuo vakautta esteiden ylityksiin kivikkoisilla alueilla. John Deeren koneet tunnetaan kuljettajan työoloja parantavasta, ainutlaatuisesta kääntyvästä ja vakaavasta ohjaamosta. Se tarjoaa merkittävää parannusta sekä koneen tuottavuuteen että kuljettajan viihtyvyyteen ja vähentää ajonaikaista tärinää jopa 30-50 %. John Deere’n tavaralajimenetelmän metsäkoneiden tuotekehitys ja valmistus tapahtuu Suomessa. Uusia konemalleja testataan vaativissa työskentelyolosuhteissa vähintään 2000 tunnin ajan  ennen sarjatuotannon aloitusta.