Metsäkoneurakointi

Metsäkonepalvelu Oy osti jämsäläisen Kone-Yijälä Oy:n

Kuva: Annie Spratt / Unsplash

Suomen suurin puunkorjuualan yrittäjä, hämeenlinnalainen Metsäkonepalvelu Oy osti elokuun alussa jämsäläisen Kone-Yijälä Oy:n osakekannan, joka on taas Suomen seitsemänneksi suurin metsäkoneyritys. Kaupan jälkeen yhtiöillä on yhteensä 84 metsäkonetta. Kauppa tapahtui omistajaveljesten Antti ja Heikki Yijälän aloitteesta.

Kone-Yijälä Oy

Kone-Yijälä Oy on konemäärältään Suomen seitsemänneksi suurin metsäkoneyritys. Vuoden alussa sillä oli rekisterissä 23 metsäkonetta. Kasvu on ollut riuskaa, sillä konekanta on tuplaantunut kymmenessä vuodessa. Tämä vuonna 1991 perustettu yritys työllistää 55 henkilöä ja on hyvin kannattava. Liikevaihto on reilut seitsemän miljoonaa. Omavaraisuusaste on alalle harvinaisen korkea, 83 prosenttia. Viimeisten, eli vuoden 2017 verotustietojen mukaan Kone-Yijälä Oy:llä oli kaikista metsäkoneyrittäjistä valtakunnan korkeimmat verotettavat tulot, 1 250 000 euroa. Viimeisen, 2019/03 päättyneen tilikauden liiketoiminnan tulos oli 702 000, eli tulos on laskeva, mutta edelleen loistava.

Mainos, juttu jatkuu alla Mainos päättyy

- Olemme lähteneet pienestä liikkeelle ja tehneet pitkän päivätyön metsässä. Emme olisi alkuaikoina uskoneet mihin mittaan yritys vielä kasvaa, eikä voimakas kasvu ole koskaan ollut ainoa tavoitteemme. Kasvu on tapahtunut hyvin luontevasti, miettii Kone-Yijälä Oy:n toimitusjohtaja Heikki Yijälä.

- Koemme, että olemme tuoneet yrityksen niin pitkälle kuin se meidän veljesten voimin on mahdollista. Meillä on hyvät asiakassuhteet ja erittäin ammattitaitoinen henkilöstö. Haluamme, että näin on myös jatkossa ja, että yrityksemme tarina jatkuu, vaikka se muuttaakin muotoaan meidän luopuessa omistuksesta. Siksi avasimme keskustelun kaupasta juuri Metsäkonepalvelun kanssa. Uskomme, että Metsäkonepalvelu pitkäaikaisena ja tunnettuna alan yrityksenä on oikea omistaja viemään tarinaa eteenpäin, Yijälä avaa myyntipäätöstä.

Metsäkonepalvelu Oy

Hämeenlinnalainen Metsäkonepalvelu Oy on ollut jo pitkään suurin metsäkoneyritys, vuodenvaihteessa sillä oli 61 metsäkonetta ja työntekijöitä 98. 2018/09 päättyneen tilikauden liikevaihto oli 18 311 000 euroa ja liiketoiminnan tulos 2 090 000 euroa. Omavaraisuusaste oli erittäin hyvä, 77 prosenttia. Yrityksellä on tytäryhtiö Ruotsissa. Kaikkiaan konserni työl-listää yli 170 metsäalan ammattilaista.

- Visiomme on olla tärkeä osa metsäsektorin kestävää menestystä ja missiomme on tukea asiakkaidemme puunhankintaa. Kone-Yijälässä on osaamista ja infraa, jotka tukevat tavoitteitamme. Yrityskaupalla vahvistamme omaa ja asiakkaidemme liiketoimintaa, Metsäkonepalvelu Oy:n toimitusjohtaja Timo Tolppa kertoo.

Mainos, juttu jatkuu alla Mainos päättyy

- Toimimme jo osaksi samalla alueella. Synergiamahdollisuuksia on paljon. Pystymme jatkossa entistä tehokkaampaan ja joustavampaan resurssien käyttöön. Voimme tarjota asiakkaille entistä parempaa palvelua sekä yritystemme työntekijöille monipuolisempia työmahdollisuuksia sesonkiluonteisella alalla, Tolppa jatkaa.

Kone-Yijälä Oy jatkaa Metsäkonepalvelu-konsernin tytäryhtiönä. Kaupalla ei ole henkilöstövaikutuksia. Toimitusjohtajaksi on nimitetty Teemu Tolppa, joka on toiminut aiemmin operaatioesimiehenä Metsäkonepalvelu Oy:ssä. Heikki ja Antti Yijälä jatkavat johdon neuvonantajina, sekä erikseen sovituissa operatiivisissa tehtävissä tämän vuoden loppuun saakka.