Metsäkoneurakointi

Kone-Yijälä Oy sulautuu konsernin emoyhtiö Metsäkonepalveluun – Teemu Tolppa uusi toimitusjohtaja

John Deere kuormatraktori, Metsäkonepalvelu Oy

Metsäkonepalvelu Oy tiedotti 18.5.2022 yhtiön hallituksen päättäneen fuusiosta, jolla Metsäkonepalvelu-konsernin kokonaan omistama tytäryhtiö Kone-Yijälä Oy sulautuu emoyhtiö Metsäkonepalveluun. Fuusio toteutetaan tulevan tilikauden alussa, eli 1.10.2022. Tilikauden vaihteesta alkaen yritys toimii Suomessa Metsäkonepalvelu Oy nimen alla.

- Kone-Yijälä Oy on kuulunut Metsäkonepalvelu-konserniin kolmen vuoden ajan. Nyt vireille laitettu fuusioprosessi on osa luonnollista kehitystä, joilla pyrimme keventämään hallintoamme, selkeyttämään rakennettamme ja kirkastamaan yrityskuvaamme. Fuusio edesauttaa meitä tehostamaan toimintaamme ja pystymme jatkossa yhdellä liikenimellä palvelemaan asiakkaitamme entistäkin paremmin, kertoo Teemu Tolppa, joka aloitti 1.4.2022 Metsäkonepalvelu Oy:n uutena toimitusjohtajana.

Teemu Tolppa on aiemmin työskennellyt konsernin eri tehtävissä työntekijänä, toimihenkilönä ja viimeksi Kone-Yijälä Oy:n toimitusjohtajana. Näin yritys siirtyy jo kolmannen sukupolven johdettavaksi, kun Teemu seuraa tehtävässä Timo ja Tauno Tolppaa. Janne Märkälän elokuussa 2020 alkanut pesti toimitusjohtajana jäi vain hieman yli vuoden mittaiseksi.

Tauno Tolppa, Timo Tolppa, Teemu Tolppa, Metsäkonepalvelu Oy
Pitkän linjan metsäkoneurakoitsija Tauno Tolppa oli mukana Metsäpalvelun toiminnassa jo 1960-luvulla, Metsäkonepalvelu Oy perustettiin joulukuun 30. päivä 1970. Timo Tolppa oli tuolloin 14-vuotias ja hän on työskennellyt yrityksessä siitä alkaen. Toimitusjohtajana hän ehti olla 22 vuotta ennen eläköitymistään syyskuun alussa 2021. Timo Tolppa kuitenkin palasi virkaatekeväksi toimitusjohtajaksi, ennenkuin Teemu Tolppa otti tehtävän virallisesti hoitaakseen 1.4.2022.

Kone-Yijälä Oy:n liiketoiminta siirtyy Metsäkonepalvelu Oy:n haltuun sellaisenaan. Fuusiolla ei ole henkilöstövaikutuksia. Nykyinen Kone-Yijälä Oy:n henkilöstö siirtyy vanhoina työntekijöinä Metsäkonepalvelu Oy:n työntekijöiksi.

Mainos, juttu jatkuu alla Mainos päättyy

Metsätrans-lehden tilastojen mukaan Metsäkonepalvelu Oy oli vuoden vaihteessa Suomen selvästi suurin puunkorjuuyritys konemäärällä mitattuna, sillä oli rekisterissä 54 metsäkonetta. Kone-Yijälällä koneita oli 22 kappaletta, ja sekin oli jaetulla seitsemännellä sijalla suurimpien yritysten listalla. Ensi vuoden tilastoissa nähtäneen ennätyssuuri konemäärä yhdellä yrityksellä.

Suomen toimintojen ohella Metsäkonepalvelun konserniin kuuluu tytäryhtiö MKP Sverige AB Ruotsissa. Konserni työllistää noin 160 metsäalan ammattilaista ja sen liikevaihto on noin 30 miljoonaa euroa (est. 2022).