Tapahtumat

Lesdrevmash

Parillisina vuosina järjestettävä Lesdrevmash-näyttely houkutteli neljän päivän aikana 10000 näyttelyvierasta 42:sta maasta Moskovaan lokakuussa 2018. Näytteilleasettajia paikalla oli 350 28:sta eri maasta. Näyttelyn pinta-ala Expocentre-messukeskuksessa oli 34000 m². Näyttely järjestettiin nyt seitsemännentoista kerran. Suomalaisia yrityksiä oli paikalla mukavasti: Arvelin International Oy, Cross Wrap Oy, FinScan Oy, Heinolan Sahakoneet Oy, Jartek Invest Oy, Lapua-ketjut Oy, Maaselän Kone Oy, Nordic Traction Oy (OFA), Plytec Oy, Ponsse Oyj, Raute Oyj, RemaSawco Oy, Sampo-Rosenlew Oy, Suokone Oy, Valon Kone Oy, Valutec Oy, Veisto Oy ja Veljekset Ala-Talkkari Oy. Näyttelyssä oli metsäklusterin koneita ja laitteita kannolta lopputuotteiden viimeistelyyn, mutta pääpaino oli mekaanisen puunjalostuksen ja huonekalujen valmistuksen koneissa.

Kuormatraktori Amkodor 2631. Omapaino 13400 kg, kantavuus 9000 kg ja moottori 122 hv. Noturina on Kesla 304. Taustalla harvesteri 2541.
Valko-Venäläinen harvesteri Amkodor 2541. Moottori 180 hv, työpaino 13100 kiloa. Nosturi Kesla 1395H, harvesteripää Kesla 20RH II. Mittalaitteena on Technion Oy:n valmistama ProLog. Taustalla näkyy Moskovan futuristisia taloja. Amkodor on hankkinut omistukseensa Onegan traktoritehtaiden kiinteistön Petroskoista. Se aikoo investoida 250 – 300 miljoonaa dollaria tehtaan modernisointiin Amkodor-metsäkonetuotantoa varten. Tehtaan maksimikapasiteetti tulisi olemaan 1000 konetta vuodessa. Suuret on suunnitelmat.
Sampo-Rosenlewin Hannu Hietikko ja Aslan Umarov, joka toimii aluemyyntipäällikkönä. Uudet Sampo Rosenlew -metsäkonemallit olivat esillä audiovisuaalisen materiaalin kautta. Hannu ja Aslan etsiskelivät myös potentiaalista jälleenmyyjäkumppania näyttelyssä.
Ponssen suurin harvesteri Bear mielenkiinnon kohteena. Ponssen edustaja iloitsi mukavista myyntiluvuista, ja kertoi, että noin joka neljännen valmistuvan Ponsse-koneen toimituskohde on Venäjä.
Valtiollinen metsäalan tutkimuskeskus suunnittelee uusia teknisiä ratkaisuja tela-alustaisiin juontokoneisiin. Yhtenä kehitystyöalueena on hybriditekniikka voimansiirtoon. Yhteistyökumppanina on Uralin junanvaunutehdas.
Myyntipäällikkö Päivi Ikäheimonen esitteli Valon Kone Oy:n kuorimakoneita. Tehdas sijaitsee Lohjalla, josta lähtevät myös konetoimitukset ympäri maailmaa. Venäjän markkinoille toimituksia on viime aikoina ollut erityisesti koivuvaneritehtaille Euroopan puoleiselle Venäjälle sekä sahoille mm. Arkangelin ja Krasnojarskin alueille. Yrityksellä on varaosamyyntiin ja huoltotoimintaan keskittynyt tytäryhtiö Pietarissa.
Mäntyharjulainen Veisto Oy valmistaa HewSaw-merkkisiä sahakoneita. Uutuutena esillä oli HewSaw R200 A.1 -sahakone, joka on suunniteltu 80 – 230 mm tukin sahaukseen. Viimeisimmät konetoimitukset Venäjälle ovat menneet Käkisalmeen, Arkangelin alueelle ja Siperiaan. Svetlana Averyanova kertoi, että uusin projekti on meneillään Magistralnyyn, Baikal-järven pohjoispuolelle.
Slovenialainen Tajfun Liv esitteli nostureitaan ja puutavara-autonosturin ohjaamoa. Kuvassa oleva malli on Tajfun Liv 95K –puutavara-autonosturi, joka soveltuu asennettavaksi Kamaz-Maz-, Ural- ja Scania-puutavara-autoihin. Maksimi ulottuma on 7,8 m ja bruttonostomomentti 95 kNm.
Kuvassa Mikko Vanhanen ja Tuomo Meriläinen. Tuomo Meriläinen kertoi, että MeriCrusher-murskaimia myydään Venäjän havupuualueen eteläpuolelle. Niitä käytetään hakkuutähteiden murskaamiseen alueilla, joissa talvi ei hoida tuholaistorjuntaa. Murskaimia käytetään myös pellonraivaukseen, energialinjojen valmisteluun ja jäänsärkemiseen.
UM-Forest-murskaimia valmistava Teollisuusmeridiaani on Permissä toimiva konepaja, joka on perustettu vuonna 2003. Murskaimet soveltuvat traktori- ja kaivukoneasennuksiin. Yrityksen asiakkaita ovat mm. energiayhtiöt Gazprom ja Transneft.

Haluatko lukea koko artikkelin? Kokeile Metsätrans-digilehden tilausta maksutta 30 päivää!

Kokeile 30 päivää maksutta

tai

Kirjaudu sisään

Metsätrans Digi -tilauksella luet ilman rajoituksia tämän ja muut metsäalan painavimmat artikkelit. Hinta kokeilujakson jälkeen 3,90 €/kk.