Puutavara-autoilu

Tavoitteena tasainen työmäärä

Maaningalla asuvasta Ville Ylijoesta tuli puuautoilija muutama vuosi sitten tavallaan sattumalta. - Työnantajani heitti vuosia sitten ihan leikillään, että sitten kun sinä ostat tämän yhdistelmän minulta, niin… Pikkuhiljaa keskustelujen sävy vakavoitui ja vuoden 2016 toukokuussa nimi auton kyljessä vaihtui, Ville Ylijoki muistelee.

Ville Ylijoki on vakaasti sitä mieltä, että puunajon on kannatettava laillisilla kuormilla ja kaikki yhteiskunnan asettamat velvoitteet hoitamalla. Jos tällä menetelmällä ei pärjää, niin on mietittävä muita töitä.

Ylijoki kertoo ajaneensa C-kortin armeijassa vuonna 2012. Tämän jälkeen oli vuorossa Kouvolan aikuiskoulutuskeskuksen yhdistelmäajoneuvon kuljettajakurssi. Aluksi työharjoittelun piti tapahtua rahtipuolella, mutta onneksi Ylijoen tuli kysytyksi paikkaa naapurin puuautoilijalta. Ylijoki tunnustaa, ettei ollut ajanut päivääkään puuautoa, ennen kuin lähti työharjoitteluun. Muutamien päivien ajan hän oli ollut mukana Aikun puuauton mukana tutustumassa työhön. Myös tuttavan puuauton kyydissä tuli vietettyä muutamia reissuja tutustumis- ja opintomielessä.

Haluatko lukea koko artikkelin? Kokeile Metsätrans-digilehden tilausta maksutta 30 päivää!

Kokeile 30 päivää maksutta

tai

Kirjaudu sisään

Metsätrans Digi -tilauksella luet ilman rajoituksia tämän ja muut metsäalan painavimmat artikkelit. Hinta kokeilujakson jälkeen 3,90 €/kk.