Puutavara-autoilu

Lisää kuormatilaa – Jykin Ultra Low

Jyki on mukana Scanian koeajokiertueella kolmen perävaunun voimin. Vaihtolavaperävaunun ohella molemmat kiertueen puuautoista vetivät perässään längelmäkeläisiä Ultra Low-kärryjä. Toimitusjohtaja Otto Sirenin mukaan uusien, entistä matalamman runkorakenteen puutavaraperävaunujen hyödyt ovat moninaiset.

- Toimme kuormatilan niin alas, kuin metsää varten osasimme. Nipistimme alustan korkeudesta 100 mm pois, joten nyt 19,5 tuumaisella pikkurenkaalla tolppien korkeus voi olla 3350 mm, ja edelleen kärryn korkeus jää alle 4,4 metrin, Siren selventää.

22,5 tuumaisten renkaiden kanssa alustan korkeus on puristettu 1230 millistä 1140 millimetriin.

Mainos, juttu jatkuu alla Mainos päättyy

- Jos aiemmin on valittu pienemmät renkaat, jotta kuormatilaa saataisiin lisää, niin nyt Ultra Low:n myötä voidaan yhdistää isomman renkaan edut yhtä suureen kuormatilaan, kuin aiemmin pikkupyörillä. 3250 mm korkeilla tolpilla isopyöräisen Ultra Low-kärryn korkeus on 4,39 metriä.

Jyki oli mukana Scanian koeajokiertueella kolmen perävaunun voimin. Molemmat puuvaunut oli varusteltu Ultra Low-kärryillä, minkä lisäksi yhdessä yhdistelmässä oli Jykin viisiakselinen vaihtolavaperävaunu.

Rungon läpivirtausta parannettu

Ultra Low-kärryihin on tehty kehitystyötä myös rungon läpivirtaukseen, mikä ehkäisee lumen ja jään pakkautumista peräpäähän talvikeleillä. Lisäksi telematiikan avulla on mahdollisuus seurata kärryn sijaintia, jarrupalojen kulumista ja rengaspaineita. Järjestelmään voidaan ajastaa myös huomautuksia esimerkiksi huolloista.

- Telematiikan ansiosta autoilija voi saada kustannussäästöjä, kun huoltotoimenpiteet tulee suoritettua oikea-aikaisesti, Siren huomauttaa.

Ultra Low-puutavaraperävaunuihin on tehty kehitystyötä myös rungon läpivirtauksen osalta. Otto Siren esittelee avonaista perää, joka ehkäisee lumen pakkaantumista.

Jyki Ultra Low

  • Markkinoiden matalin puutavaraperävaunu – alustan korkeus vain 1030 mm
  • Pankon korkeus jopa 3350 mm (perävaunun kokonaiskorkeus alle 4,4 m)
  • Parannettu runkorakenteen läpivirtaus – vähemmän lumikuormaa
  • Rengaskoko 265/70R 19,5” tai 275/70R 22,5” (suuremmalla renkaalla runkokorkeus 1030 mm, pankon korkeus enintään 3250 mm)
  • Maksimaalinen hyöty jousituksesta vaikeassa maastossa ja matala painopiste maantieajossa
  • Ilmajousitus tai mekaaninen jousitus
  • Lisävarusteina perävaunun etäseuranta, viivakoodin etälukumahdollisuus, kilometri-, kuormitus-, sijainti- ja reittitiedot etänä, sekä jarrupalojen kulumisen ja rengaspaineiden seuranta
Ultra Low-kärryjen runkopalkki on aiempaa matalampi.