Puutavara-autoilu

Taloudellisuus ja toimintavarmuus ratkaisevat - Veljekset Vähämäen Renault Trucks puuauto ajossa

Suomen puutavara-autokanta sai uutta kirjoa alkuvuodesta 2008, kun ensimmäiset Renault Keraxit varusteltiin puunajoon. Myös töysäläinen Veljekset Vähämäki hankki pari Keraxia puuautoiksi 2010-luvun alkupuolella. Niistä molemmat ovat palvelleet pitkään ja luotettavasti, ja niinpä yrittäjä Jukka Vähämäki oli heti kiinnostunut kaupan teosta, kun Renault Trucks viime keväällä kertoi tuovansa uuden C-sarjalaisen alustalle rakennetun puutavara-auton FinnMETKO-näyttelyyn.

Renault Trucks puuauto, Veljekset Vähämäki Oy
Renault Trucksin C-sarjan auto oli varusteltu puunajoon Alucarilla jo ennen kuin kaupat tehtiin. Jukka Vähämäen mukaan autossa on hyvinkin kaikki tarpeellinen mukana. – Meille yleensä sellainen perustyökalu käy, tässä on jopa hieman ekstraa mukana, esimerkiksi hiekoittimia emme ole aiemmin laittaneet. Suunnilleen tällaisen tilaisin itsekin.

Veljekset Vähämäen kalustoon kuuluu tällä hetkellä kahdeksan puuautoa, määrä on viime vuosina hiukan vaihdellut ajosuoritteen mukaan. Suurin osa autoista liikkuu yhdessä vuorossa, ja vain muutama kahdessa. Aiemmin vahvasti Sisuun luottaneella Vähämäellä on nykyisin ajossa harvinaisen monipuolisesti kalustoa, kaksi Volvoa, Sisua, Ivecoa ja Renaultia, joista toisella on tehty töitä jo kymmenisen vuotta.

Haluatko lukea koko artikkelin? Kokeile Metsätrans-digilehden tilausta maksutta 30 päivää!

Kokeile 30 päivää maksutta

tai

Kirjaudu sisään

Metsätrans Digi -tilauksella luet ilman rajoituksia tämän ja muut metsäalan painavimmat artikkelit. Hinta kokeilujakson jälkeen 3,90 €/kk.