Ajankohtaista

John Deere Forestry Oy tukee nuoria lupaavia urheilijoita

Arvi Savolainen.

Metsäkonevalmistaja John Deere Forestry Oy tukee nuoria lupaavia urheilijoita heidän matkallaan menestykseen. Yhteistyö painija Arvi Savolaisen kanssa jatkuu, uusia yhteistyökumppaneita ovat keihäänheittäjä Tino Mäkelä ja seitsenottelija Saga Vanninen.

Arvi Savolainen on 22-vuotias jo kansainvälisesti menestynyt urheilija, jonka seuraavana tavoitteena on menestyminen painin olympialaisissa. Savolainen painii kreikkalais-roomalaisen painin 97-kiloisten sarjassa. Savolainen on paininut 20-vuotiaiden EM- ja MM-kultaa, U23-sarjassa EM- ja MM-kultaa sekä PM-kultaa nuorten ja aikuisten sarjassa. Savolainen on ensimmäinen suomalainen painija, joka on voittanut alle 23-vuotiaiden maailmanmestaruuden, vuonna 2019. Vuonna 2020 Savolainen voitti Suomen Mestaruuden 130-kiloisten sarjassa, ja sijoittui Rooman EM-kilpailuissa 130 kg painoluokassa viidenneksi. Maaliskuussa 2021 Savolainen paini Suomelle maapaikan Tokion olympialaisiin 97-kiloisten sarjassa.

Joensuulainen 21-vuotias keihäänheittäjä Tino Mäkelä edustaa Suomea keihäänheitossa tavoitteenaan menestyä nuorten SM- ja EM-kilpailuissa vuonna 2021 sekä jatkossa aikuisten tasolla. Vuonna 2017 ja 2018 Mäkelä heitti SM-hopeaa alle 19-vuotiaiden sarjassa. Vuonna 2019 Mäkelä heitti SM-pronssia ja vuonna 2020 SM-kultaa alle 22-vuotiaiden sarjassa. Elokuussa 2020 Mäkelä heitti ennätyksensä 80,11 metriä. Saavutukset kertovat pitkäjänteisestä ja päämäärätietoisesta työstä.

Tino Mäkelä.

Toukokuussa 18-vuottta täyttävä tamperelainen seitsenottelija Saga Vanninen rikkoo ennätyksiä omassa lajissaan. Vanninen saavutti lajissa SM-hopeaa vuonna 2020. Vuoden 2020 ennätyspisteet 5861 ovat myös 19-ja 17-vuotiaiden Suomen ennätys. Vuonna 2019 Vanninen saavutti kultaa nuorten Olympiafestivaalissa Bakussa. Seitsenottelu on vaativa urheilulaji, joka nuorten lahjakkaiden urheilijoiden ansiosta on nousemassa jälleen yhdeksi suomalaiseksi kärkilajiksi. Kaudella 2021 Vanninen tavoittelee mitalisijoja nuorten EM- ja MM-kilpailuista.

Saga Vanninen.

- On hienoa olla tukemassa suomalaisia nuoria urheilijoita matkalla menestykseen. Jatkamme yhteistyötä myös jääkiekossa Ilveksen ja Tapparan sekä koripallossa Joensuun Katajan kanssa, kertoo John Deere Forestry Oy:n markkinointipäällikkö Sami Kulmala.

Mainos, juttu jatkuu alla Mainos päättyy

John Deere Forestry Oy on valmistanut metsäkoneita Joensuussa vuodesta 1972 lähtien. Yli 90 % tuotannosta menee vientiin. Merkkinä suomalaisesta valmistuksesta John Deere Forestry Oy:lle on myönnetty Avainlipputunnus. Yhtiöllä on Suomessa noin 700 työntekijää. Metsäkoneiden tuotekehitys on Tampereella.