Metsäkoneurakointi

Ponsselta uusi harvesteripää eukalyptuspuun käsittelyyn

Ponsse tuo markkinoille uuden kuorivan PONSSE H7 HD Euca -harvesteripään jo aiemmin lanseeratun H8 HD Euca -harvesteripään rinnalle. Uusi tehokas harvesteripää vahvistaa entisestään Ponssen strategiaa olla johtava valmistaja maailmassa myös harvesteripäissä.

- Uusi harvesteripää on kehitetty yhteistyössä asiakkaidemme kanssa, heiltä saadun palautteen perusteella. Halusimme tuoda keski- ja suurikokoisen eukalyptuspuun korjuuseen entistä tehokkaamman, tuottavamman ja rankimmatkin olosuhteet kestävän harvesteripään, ja siinä olemme H7 HD Euca -harvesteripään myötä onnistuneet, kertoo harvesteripäiden tuotepäällikkö Janne Loponen Ponsselta.

Mainos, juttu jatkuu alla Mainos päättyy

H7 HD Euca -harvesteripää käy PONSSE Cobra-, Scorpion King- ja Ergo -harvestereille, mutta soveltuu hyvin myös 16–22 tonnin tela-alustaisiin peruskoneisiin.

PONSSE H7 HD Euca -harvesteripään runko on Ponssen kehittämää vankkaa Heavy Duty -rakennetta, eli se kestää rankimmissakin olosuhteissa niin metsäkoneessa kuin tela-alustaisessa koneessa. Uuden harvesteripään geometria ja tekniset ratkaisut on tehty varmistamaan maksimaalinen tehokkuus niin kuorinnan, syötön kuin sahauksenkin aikana. Harvesteripään tuotekehityksessä on keskitytty myös mekaaniseen kestävyyteen ja helppoon huollettavuuteen.

Tehokkaat syöttörullat ja kuorintaterät takaavat laadukkaan kuorintatuloksen heti ensimmäisen syötön aikana. Vahva runko ja jämäkkä riipukekaari antavat harvesteripäälle kuorintatyössä tarvittavan kestävyyden. Automaattiset ominaisuudet ohjaavat sahan liikettä puun halkaisijan ja sahalaipan sijainnin mukaan sekä takaavat nopean katkonnan.

Mainos, juttu jatkuu alla Mainos päättyy

Kaikki PONSSE-harvesteripäät on rakennettu vastaamaan kaikkein rankimpien olosuhteiden vaatimuksia. Niille on tunnusomaista yksinkertainen ja vahva rakenne, jonka ansiosta harvesteripäitä voi käyttää eri korjuuolosuhteissa harvestereista tela-alustaisiin ratkaisuihin. Kaikki PONSSE-harvesteripäät valmistetaan ja suunnitellaan Ponssen tehtaalla Vieremällä. Suunnittelu on kokonaisvaltaista ja se koskee niin mekaanisia osia kuin elektronista ohjausjärjestelmää, ohjainlaitteita ja ohjelmistoja. Valmistus on pitkälle automatisoitua, mikä takaa korkean laadun ja mittatarkkuuden. Kestävät letkutukset ja karsimaterät ovat tärkeä osa malliston luotettavuutta.