Metsäkoneurakointi

Komatsu 100 ja metsäkoneet 60 vuotta

Komatsu Forestin Pirkkalan toimipiste on saanut jo uuden ilmeen mukaiset kyltit seinäänsä.

Komatsu Forest rakentaa juhlavuotena uuden tehtaan, esittelee uuden ilmeen ja tuo markkinoille uutta teknologiaa.

Komatsu viettää parhaillaan 100-vuotisjuhlavuottaan. Tähän liittyen järjestetään useita tapahtumia, ja samalla kaikkien Komatsu-yritysten ilme muuttuu yhtenäiseksi ympäri maailmaa. Myös Komatsu Forest siirtyy uuteen sinivalkoiseen lookiin. Koneiden väritys ei muutu, ne pysyvät tutun punaisina. Sopivasti juhlavuoteen osuu myös 60 vuoden virstanpylväs metsäkonevalmistuksen aloittamisesta. Uumajaan on valmistumassa maailman modernein metsäkonetehdas, jossa tuotanto aloitetaan elokuussa. Koronapandemia siirtää uuden tehtaan asiakasvierailut seuraavan vuoden kevääseen. Metsäkoneiden markkinoilla koronan vaikutus on ollut vähäistä, volyymit ovat hyvällä tasolla ja koko ajan kehitetään uutta. Virallinen Komatsun syntymäpäivä oli 13.5.1921.

Mainos, juttu jatkuu alla Mainos päättyy

Meitaro Takeuchi oli sulkemisen uhkaaman kuparikaivoksen omistaja ja yrittäjä, jolla oli poikkeuksellinen humanitaarinen näkemys, hän oli sitoutunut parantamaan yhteisön elämänlaatua, kehittämään tulevia sukupolvia ja kasvamaan yhteiskunnan mukana. Takeuchi oli päättänyt tuoda maahansa teollisuusteknologiaa ja hän perusti uuden yrityksen vaalimalla paikallisen yhteisön ihmisten taitoja.

Juhlavuoden kunniaksi Komatsu-yritysten ilme muuttuu yhtenäiseksi ympäri maailman. Myös Komatsu Forest siirtyy uuteen sinivalkoiseen lookiin, joka sopii hyvin yhteen Suomen lipun kanssa.

Takeuchin visio ja vahvat ohjaavat periaatteet kestivät ajan koetukset. Vuosien mittaan Komatsun jatkuva investointi ydinosaamiseen ja strategisiin yritysostoihin on yhdistänyt älykkäät, monipuoliset ihmiset ja huipputeknologian yhteiseen uskoon, että kumppanuudet ovat paras tapa ratkaista haasteita ja vastata yhteiskunnan tarpeisiin.

Mainos, juttu jatkuu alla Mainos päättyy

Komatsu Forest perustettiin vuonna 2004, mutta yhtiön historia metsäteollisuuden saralla ulottuu aina vuoteen 1961, jolloin Umeå Mekaniska perustettiin. Suomalaisittain samana vuonna suunniteltiin myös ensimmäinen Valmetin runkojuontokone, joka valmistui 1962. Nykyisin tuo kone on nähtävillä Komatsu Forestin Pirkkalan toimipisteellä.

Valmetin ensimmäinen runkojuontokone suunniteltiin 1961.