Metsäkoneurakointi

Koneosapalvelu vahvassa kehitysvaiheessa

Vahva-kahmarimallisto täydentyi metkossa Vahva 21-kokoluokan kahmareilla uusimpaan C-mallisarjaan.

Koneosapalvelun Vilppulan toimitilat uudistetaan vuoden 2019 aikana. Toimintoja keskitetään nykyisen myymälän ja konepajan sijaintiin Teollisuustie 5:n tontille nousevan uudisrakennuksen myötä, ja samalla olemassaolevia toimitiloja saneerataan. Uutta toimitilaa rakennetaan noin 2000 m² sisältäen täysin uuden hydrauliikkakorjaamon, myymälän, toimistotilat, varaston ja logistiikkatoiminnot.

Voimansiirtokorjaamolle ja sylinteriasennukselle saneerataan uusi tuotantotila, samoin henkilöstön sosiaali- ja taukotilat uusitaan. Raskaskonekorjaamo ja KOPA-telojen tuotanto säilyy nykyisessä sijainnissaan Teollisuustie 16:ssa.

Mainos, juttu jatkuu alla Mainos päättyy

Toimitilan uudistus tuo uutta myös koneisiin ja laitteisiin. Merkittävin laiteinvestointi tulee olemaan hydrauliikkahuollon uusi testauslaitteisto, joka tuo Suomen markkinoille ainutlaatuisen kapasiteetin sekä työkoneissa että teollisuudessa käytettävien hydraulipumppujen testaukseen ja säätöön. Testauslaitteistolla pystytään testaamaan kaikki hydraulipumput 380 cm³:n tilavuuteen saakka, maksimipaineella 550 bar ja maksimivirtauksella 300 l/min.

Tuleva toimitila- ja laiteinvestointi on Koneosapalvelun 42-vuotisen historian suurin yksittäinen investointi, jolla taataan hyvät toimintaedellytykset pitkälle tulevaisuuteen, kertoo yhtiön toimitusjohtaja Ville Nevalainen. Tuotannolliset panostukset palvelevat erityisesti hydrauliikkahuoltoa, hydrauliikan ja voimansiirron osien kunnostusta sekä vaihto-osien valmistusta. Valmistus- ja logistiikkatoimintojen kehityksen sekä uuden laajennetun myymälätilan toivomme näkyvän suoraan asiakaspalvelun parantumisena, jatkaa Nevalainen. Meille on tärkeää myös se, että uudet toimitilat tuovat nostetta asiakaspalvelun lisäksi oman henkilöstön työviihtyvyyteen.

Suomen ensimmäinen Bosch Rexroth Service Partner

FinnMETKO-näyttelyn yhteydessä Koneosapalvelu Oy ja Bosch Rexroth Oy allekirjoittivat yhteistyösopimuksen, jonka myötä Koneosapalvelun hydrauliikkakorjaamosta tulee sertifioitu Bosch Rexroth Service Partner -korjaamo uusien toimitilojen valmistuttua v. 2019.

Mainos, juttu jatkuu alla Mainos päättyy

Uusi konsepti tuo ison valmistajan tukea ja järjestelmiä huoltotoimintaan ja auttaa systemaattisessa työskentelyssä. Virallisena Bosch Rexrothin merkkikorjaamona Koneosapalvelussa pystytään mm. varmistamaan alkuperäisten varaosien nopea saatavuus, suorittamaan Bosch Rexrothin laatustandardien mukaiset korjaukset viivytyksettä, käyttämään Service Partnereille yksinoikeudella saatavia tuotetukiaineistoja, työmenetelmiä, erikoistyökaluja ja testauslaitteistoa, säätämään korjatut tuotteet alkuperäisiin asetuksiin uudella automatisoidulla testauslaitteistolla ja kouluttamaan asentajia säännöllisesti Bosch Rexrothin koulutuksissa.

Lisää uutuuksia Koneosapalvelun valikoimissa: edulliset sähkösylinterit esimerkiksi konepeltien avaamiseen ja rappusten nostamiseen.

Kahmarimallisto vahvistuu

Koneosapalvelun oma VAHVA-kahmarimallisto täydentyi metkossa täysin uusilla VAHVA 21-kokoluokan kahmareilla uusimpaan C-mallisarjaan. 21-kahmarit soveltuvat pieniin kuormatraktoreihin, kuorma-autoihin ja 5-8 tonnin kaivinkoneisiin. Mallisto täydentyi neljällä eri vaihtoehdolla: C21, nelipiikkinen C21 E4 sekä vastaavat KC-kaivinkonekahmarit S40/S45 kombikiinnikkeellä. Kompaktissa 21-kahmarissa on kapea rakenne, mutta kyseessä on kuitenkin ammattilaiskäyttöön suunniteltu tuote, jossa laadun takeena on mm. erikoisluja teräs, koneistetut tappilinjat ja mustanitratut niveltapit.

Mainos, juttu jatkuu alla Mainos päättyy

VAHVA 26, 30 ja 36-kokoluokissa kahmareihin on tehty tuoteuudistus niin, että kahmarin avaumaa on suurennettu. Suurempi avauma on toteutettu asiakkaiden toiveesta. Tuoteparannus mahdollistaa leukojen kärkien saamisen kohtisuoraan alaspäin, mikä auttaa kahmarin pinoon menossa ja helpottaa runkokasan kahmaisua maasta. Avaumaa on kasvatettu mallista riippuen 90-185 mm. Uudistuksen jälkeen esim. VAHVA C26-mallilla on kokoluokkansa suurin avauma. Tuoteuudistuksen yhteydessä kahmareiden leukoihin on tehty useita muutoksia, jotka tekevät rakenteesta entistä lujemman. Uudistetut kahmarit tulivat sarjatuotantoon syyskuun alussa.

Koneosapalvelu myy nyt myös KM Wins-ohjaamolaseja metsäkoneisiin. Valikoimasta löytyy malleja useisiin konemerkkeihin.

KOPA-kantavien telojen suosio jatkuu

Edellisessä FinnMetkossa vuonna 2016 lanseeratut KOPA -kantavat telat ovat menestyneet erinomaisesti Suomen metsäkonevarusteiden markkinoilla. Tämän vuoden keväällä myytiin jo 500. KOPA kantavien telapari ja tuotteen jatkokehitystä on tehty yhdessä asiakkaiden kanssa. Viimeisimmät kehitystoimet ovat tuoneet teloihin metsäkonekäyttöön räätälöidyt, entistä vahvemmat telakengät, joissa ei ole enää kaivinkoneisiin tarkoitettuja kiinnitysreikiä. Telojen pitonastojen kokoa on suurennettu veto- ja sivuttaispidon parantamiseksi.

Mainos, juttu jatkuu alla Mainos päättyy

Muut tuoteuutuudet ja uusi kumppani asennuspalveluissa

Oregon lanseerasi uuden 19HX-harvesterisahaketjun Ruotsissa viime vuonna, ja Koneosapalvelu sai uutuusketjun myyntiin hiljattain myös Suomen markkinoille. Koneosapalvelun metsäkoneiden varaosien tuotevalikoimaan on lisätty KM Wins ohjaamolasit sekä sähkösylinterit.