Metsäkoneurakointi

Koneosapalvelulla runsaasti lanseerauksia metkossa

Koneosapalvelussa eletään erittäin vahvaa kehitysvaihetta. Yhtiö valmistautuu mittavaan investointihankkeeseen päätoimipaikassaan Vilppulassa. Koneosapalvelun hydrauliikkahuollosta tulee Suomen ensimmäinen Bosch Rexrothin uuden huoltokonseptin mukainen Service Partner. Tuote- ja palveluvalikoimassa esitellään useita uutuuksia, mm. VAHVA 21- kahmarit.

YHTIÖN HISTORIAN MITTAVIN TOIMITILOJEN INVESTOINTIHANKE ON KÄYNNISTETTY Koneosapalvelun Vilppulan toimitilat uudistetaan vuoden 2019 aikana.

Toimintoja keskitetään nykyisen myymälän ja konepajan sijaintiin Teollisuustie 5:n tontille nousevan uudisrakennuksen myötä, ja samalla olemassaolevia toimitiloja saneerataan. Uutta toimitilaa rakennetaan noin 2000 m² sisältäen täysin uuden hydrauliikkakorjaamon, myymälän, toimistotilat, varaston ja logistiikkatoiminnot. Voimansiirtokorjaamolle ja sylinteriasennukselle saneerataan uusi tuotantotila, samoin henkilöstön sosiaali- ja taukotilat uusitaan. Raskaskonekorjaamo ja KOPA-telojen tuotanto säilyy nykyisessä sijainnissaan Teollisuustie 16:ssa. Toimitilan uudistus tuo uutta myös koneisiin ja laitteisiin.

Merkittävin laiteinvestointi tulee olemaan hydrauliikkahuollon uusi testauslaitteisto

, joka tuo Suomen markkinoille ainutlaatuisen kapasiteetin sekä työkoneissa että teollisuudessa käytettävien hydraulipumppujen testaukseen ja säätöön. Testauslaitteistolla pystytään testaamaan kaikki hydraulipumput 380 cm³:n tilavuuteen saakka, maksimipaineella 550 bar ja maksimivirtauksella 300 l/min. Tuleva toimitila- ja laiteinvestointi on Koneosapalvelun 42-vuotisen historian suurin yksittäinen investointi, jolla taataan hyvät toimintaedellytykset pitkälle tulevaisuuteen, kertoo yhtiön toimitusjohtaja Ville Nevalainen. Tuotannolliset panostukset palvelevat erityisesti hydrauliikkahuoltoa, hydrauliikan ja voimansiirron osien kunnostusta sekä vaihto-osien valmistusta. Valmistus- ja logistiikkatoimintojen kehityksen sekä uuden laajennetun myymälätilan toivomme näkyvän suoraan asiakaspalvelun parantumisena, jatkaa Nevalainen. Meille on tärkeää myös se, että uudet toimitilat tuovat nostetta asiakaspalvelun lisäksi oman henkilöstön työviihtyvyyteen.

KONEOSAPALVELUSTA TULEE BOSCH REXROTH SERVICE PARTNER ENSIMMÄISENÄ SUOMESSA

Koneosapalvelu Oy ja Bosch Rexroth Oy tulevat allekirjoittamaan yhteistyösopimuksen FinnMETKO-näyttelyn yhteydessä torstaina 30.8.2018. Sopimuksen myötä

Koneosapalvelun hydrauliikkakorjaamosta tulee sertifioitu Bosch Rexroth Service Partner -korjaamo uusien toimitilojen valmistuttua v. 2019.

Uusi konsepti tuo ison valmistajan tukea ja järjestelmiä huoltotoimintaan ja auttaa systemaattisessa työskentelyssä. Virallisena Bosch Rexrothin merkkikorjaamona Koneosapalvelussa pystytään

  • varmistamaan alkuperäisten varaosien nopea saatavuus
  • suorittamaan Bosch Rexrothin laatustandardien mukaiset korjaukset viivytyksettä
  • käyttämään Service Partnereille yksinoikeudella saatavia tuotetukiaineistoja, työmenetelmiä, erikoistyökaluja ja testauslaitteistoa
  • säätämään korjatut tuotteet alkuperäisiin asetuksiin uudella automatisoidulla testauslaitteistolla
  • kouluttamaan asentajia säännöllisesti Bosch Rexrothin koulutuksissa
VAHVA-KAHMAREIDEN UUDISTUKSET

Koneosapalvelun oma VAHVA-kahmarimallisto tarjoaa jälleen mielenkiintoista uutta.

Metkossa esitellään täysin uudet VAHVA 21-kokoluokan kahmarit uusimpaan C-mallisarjaan.

21-kahmarit soveltuvat pieniin kuormatraktoreihin, kuorma-autoihin ja 5-8 tonnin kaivinkoneisiin. Mallisto täydentyy neljällä eri vaihtoehdolla: C21, nelipiikkinen C21 E4 sekä vastaavat KC-kaivinkonekahmarit S40/S45 kombikiinnikkeellä. Kompaktissa 21-kahmarissa on kapea rakenne, mutta kyseessä on kuitenkin ammattilaiskäyttöön suunniteltu tuote, jossa laadun takeena on mm. erikoisluja teräs, koneistetut tappilinjat ja mustanitratut niveltapit.

VAHVA 26, 30 ja 36-kokoluokissa kahmareihin on tehty tuoteuudistus niin, että kahmarin avaumaa on suurennettu.

Suurempi avauma on toteutettu asiakkaiden toiveesta. Tuoteparannus mahdollistaa leukojen kärkien saamisen kohtisuoraan alaspäin, mikä auttaa kahmarin pinoon menossa ja helpottaa runkokasan kahmaisua maasta. Avaumaa on kasvatettu mallista riippuen 90-185 mm. Uudistuksen jälkeen esim. VAHVA C26-mallilla on kokoluokkansa suurin avauma. Tuoteuudistuksen yhteydessä kahmareiden leukoihin on tehty useita muutoksia, jotka tekevät rakenteesta entistä lujemman. Uudistetut kahmarit tulevat sarjatuotantoon syyskuun alussa.

KOPA-KANTAVIEN TELOJEN SUOSIO JATKUU

Edellisessä FinnMetkossa vuonna 2016 lanseeratut KOPA -kantavat telat ovat menestyneet erinomaisesti Suomen metsäkonevarusteiden markkinoilla. Tämän vuoden

keväällä myytiin jo 500. KOPA kantavien telapari ja tuotteen jatkokehitystä on tehty yhdessä asiakkaiden kanssa.

Viimeisimmät kehitystoimet ovat tuoneet teloihin metsäkonekäyttöön räätälöidyt, entistä vahvemmat telakengät, joissa ei ole enää kaivinkoneisiin tarkoitettuja kiinnitysreikiä. Telojen pitonastojen kokoa on suurennettu veto- ja sivuttaispidon parantamiseksi.

MUUT TUOTEUUTUUDET JA UUSI KUMPPANI ASENNUSPALVELUISSA

Oregon lanseerasi uuden

19HX-harvesterisahaketjun

Ruotsissa viime vuonna, ja saimme uutuusketjun myyntiin hiljattain myös Suomen markkinoille. Metsäkoneiden varaosien tuotevalikoimaamme on lisätty

KM Wins ohjaamolasit

sekä

sähkösylinterit

. Lisävarustepuolelle esittelemme kätevän

Dala-tielanan

, jota käytetään kuormatraktorin puomin ja kouran avulla. Mallit kaikista uutuustuotteista ovat luonnollisesti esillä Metko-osastollamme.

JAM-Korjaamo aloittaa Lappeenrannassa Koneosapalvelun Asennuspalvelu-yhteistyökumppanina

syyskuussa. JAM-Korjaamo on merkkiriippumaton ja suorittaa joustavasti monenlaisia raskaskoneasennuksia kuten muutkin korjaamokumppanimme Huolto-osapiste Oy Nurmeksessa ja Lavoset Oy Savonlinnassa.

UUSI OSASTON PAIKKA

Koneosapalvelun FinnMetko-osaston numero on 120-122, ja se sijaitsee pääportin tuntumassa hiekkakentän alueella.