Kuljetus

Mercedes-Benz Trucks IAA 2018-hyötyajoneuvonäyttelyssä: Uudistunut Actros Hannoverin tähtenä

Täysin uudistunut Mercedes-Benz Actros oli yksi Hannoverissa 20. syyskuuta käynnistyneen IAA-hyötyajoneuvonäyttelyn odotetuimmista tähdistä. Mercedes-Benz oli näyttelyssä edustettuna koko laajalla hyötyajoneuvomallistollaan. Näyttelyhallissa 14/15 eli perinteisessä Daimler-hallissa oli esillä 64 kuorma-, linja- ja pakettiautoa ja ulkoalueella seitsemän autoa lisää. Näyttelyvieraita palveli noin 1000 Daimlerin eri alojen ammattilaista.

Uudistuneen Mercedes-Benz Actroksen näkyvin muutos on sivupeilien puuttuminen. Peilit on korvattu MirrorCam-ratkaisulla, joka koostuu kamerasta, näytöistä ja antureista. Suurten sivupeilien karsiminen luonnollisesti parantaa ilmanvastusta ja edelleen vähentää polttoaineenkulutusta. Lisäksi järjestelmässä on älykkäitä ominaisuuksia, jotka mm. parantavat turvallisuutta. MirrorCam on uusissa Actroksissa vakiovarusteena, mutta perinteiset peilitkin ovat edelleen saatavilla.

Uusi Actros: Active Drive Assist –ajoavustin ensi kertaa sarjatuotantomallissa

Mercedes-Benz tuo uudessa Actrosissa sarjatuotantoon uuden puoliautomaattisen Active Drive Assist –ajoavustimen, joka tukee kuljettajan ajamista sekä lisää mukavuutta ja turvallisuutta. Kamera- ja tutkaperusteinen järjestelmä osaa jarruttaa ja kiihdyttää sekä säilyttää etäisyyden edellä ajavaan ajoneuvoon. Active Drive Assist myös ohjaa autoa, pitää sen omalla ajokaistalla ja puuttuu kaistalta pois ajautumiseen vastaohjausliikkeellä. Active Drive Assist toimii Actrosissa kaikilla nopeusalueilla, ei vain tietyissä nopeuksissa ja on tässä suhteessa ensimmäinen vastaava järjestelmä sarjatuotantomallisessa kuorma-autossa.

Haluatko lukea koko artikkelin? Kokeile Metsätrans-digilehden tilausta maksutta 30 päivää!

Kokeile 30 päivää maksutta

tai

Kirjaudu sisään

Metsätrans Digi -tilauksella luet ilman rajoituksia tämän ja muut metsäalan painavimmat artikkelit. Hinta kokeilujakson jälkeen 3,90 €/kk.