Metsäteollisuus

Stora Enso myy Sachsenin tehtaan Saksassa

Stora Enso on allekirjoittanut sopimuksen Eilenburgissa Saksassa sijaitsevan Sachsenin tehtaan myynnistä sveitsiläiselle perheyritykselle Model Groupille. Sachsenin tehtaan vuotuinen tuotantokapasiteetti on 310 000 tonnia keräyspaperipohjaista erikoissanomalehtipaperia.

Sopimuksen mukaan Model Group omistaa Sachsenin tehtaan ja vastaa sen toiminnasta, kun kauppa on tehty. Stora Enso jatkaa kuitenkin Sachsenin paperituotteiden myyntiä ja jakelua 18 kuukautta kaupan solmimisesta. Tämän jakson päätyttyä Model Group muuntaa tehtaan aaltopahvitehtaaksi. Kaikki Sachsenin tehtaan 230 työntekijää siirtyvät kaupan myötä Model Groupin palvelukseen.

- Uskomme, että Model Group on hyvä omistaja, joka varmistaa Sachsenin tehtaan pitkän aikavälin kehityksen. Tarjoamme asiakkaillemme laadukkaita Sachsenin tehtaan paperituotteita ainakin vuoden 2022 loppuun saakka, sanoo Stora Enson Paper-divisioonan johtaja Kati ter Horst.

- Sachsenin tehdas sopii loistavasti nykyisen toimintaverkostomme arvoketjuun ja odotamme että pääsemme kehittämään tehdasta edelleen, kertoo hallituksen puheenjohtaja ja toimitusjohtaja Daniel Model.

Kaupan yritysarvo on 35 miljoonaa euroa ja sitä koskevat tavanomaiset hankintahinnan tarkistukset. Kaupalla ei arvioida olevan merkittävää vaikutusta Stora Enson operatiiviseen liiketulokseen tai nettovelkaan. Stora Enso kirjaa kertaluonteisen, noin 32 miljoonan euron kulun vuoden 2021 toisen neljänneksen IFRS-liiketulokseen vertailukelpoisuuteen vaikuttavana eränä. Kauppa on määrä saada päätökseen vuoden 2021 kolmannella neljänneksellä.