Metsäteollisuus

Stora Enson yli 800 kesätyöntekijää työskentelee lähes 50 eri tehtävässä

Stora Enson Suomen tehtailla työskentelee tänä kesänä yli 800 kesätyöntekijää uusiutuvien materiaalien parissa. Kesätyöntekijät työskentelevät lähes 50:ssä eri tehtävässä paremman ilmaston puolesta, tehtaiden eri osastoilta puunhankintaan, laboratoriosta viestintään ja talouslaskentaan. Aikaisempien vuosien kesätyöntekijät ovat arvostaneet Stora Ensossa erityisesti mielenkiintoisia työtehtäviä ja kilpailukykyistä palkkaa. Nuoret myös pitävät Stora Ensoa hyvänä referenssinä tulevaisuuden uraa ajatellen.

Stora Enso tarjoaa vuosittain kesätyöpaikan sadoille opiskelijoille tai vastavalmistuneille eri puolilla Suomea.

- Tänäkään kesänä koronapandemia ei ole vaikuttanut huomattavasti kesätyöntekijöiden palkkaamiseen. Yhtiössämme työskenteleekin kesällä yli 800 kesätyöntekijää eri tehtävissä. Kesätyö toimii monelle polkuna kansainväliseen uraan yhtiössämme sekä tilaisuutena työskennellä uusiutuvien ja vastuullisten materiaalien parissa, sanoo Tero Pesu, Stora Enson Suomen henkilöstöjohtaja.

Mainos, juttu jatkuu alla Mainos päättyy

Kesätyöntekijät työskentelevät eri puolilla Suomea niin tehtailla, puunhankinnassa kuin keskushallinnossakin. Työtehtävät ovat monipuolisia ja kesätyöntekijöitä tapaa esimerkiksi tuotannon prosessityöntekijöinä, metsäasiantuntijoina, turvallisuustehtävissä, IT-tehtävissä, tiiminvetäjinä, markkinoinnissa ja viestinnässä, logistiikan tehtävissä, laboratoriossa, myynnissä ja tehtaiden kunnossapidossa.

Lähes 13 000 hakijaa

Kesän 2021 kesätyöpaikkoihin tuli lähes 13 000 hakemusta. Aikaisempien kesien kokemuksen perusteella Stora Ensolle haetaan usein uudelleen kesätöihin.

Mainos, juttu jatkuu alla Mainos päättyy

- Palautteet ovat olleet erittäin hyviä ja meillä viihdytään. Kesätyöntekijämme arvostavat erityisesti mielenkiintoisia työtehtäviä, kilpailukykyistä palkkaa ja pitävät työtä yhtiössämme hyvänä referenssinä tulevaisuuden uraa ajatellen, Pesu jatkaa.

Stora Enso työllistää tänä kesänä taas nuoria kahden viikon ”Tutustu työelämään ja tienaa” -kesäharjoitteluohjelman kautta. Viime kesänä ohjelma ei toteutunut koronan takia.

- On hienoa, että tänä kesänä pystymme taas työllistämään nuoria myös ”Tutustu työelämään ja tienaa” -ohjelman kautta, Pesu kertoo.

Mainos, juttu jatkuu alla Mainos päättyy

- Kesätyöntekijämme noudattavat myös tänä kesänä tarkkoja ohjeita, joilla varmistamme koko henkilöstömme terveyden ja turvallisuuden näinä poikkeuksellisina aikoina. Esimerkiksi kaikki kesätyöt ja koulutukset, jotka pystytään järjestämään etänä, järjestetään virtuaalisesti. Etätöitä tehdään mahdollisuuksien mukaan, sanoo Pesu.