Puutavara-autoilu

Kesla lanseeraa uudet 22-sarjan Z-nosturit

Kesla lanseeraa Z-nostureistaan uuden sukupolven 22-sarjan nosturit. Uusia Z-nostureita saa 12, 14 ja 17-tonnimetrin kokoluokissa. Suunnittelussa kantavia teemoja ovat olleet lujuus, nopeus, vakaus, ulottuvuus ja huoltoystävällisyys.

Uusi käyttöventtiili sähköohjattuihin nostureihin

Uusien nosturien suunnittelussa on haluttu lisätä nopeutta ja käytettävyyttä. Yhtenä ratkaisuna tähän Kesla on valinnut aiemman sähköventtiilin tilalle läpäisykyvyltään isomman venttiilin. Siirto- ja jatkeen sylinterille meneviä linjoja on suurennettu, mikä näkyy nosturin suurempina liikenopeuksina ja ohjattavuuden parantumisena.

Mainos, juttu jatkuu alla Mainos päättyy

Olemme suunnitelleet markkinoiden tehokkaimman ja kestävimmän Z-nosturin, toteaa liiketoimintajohtaja Ari Pirhonen.

Venttiiliä ohjataan Keslan omalla, sähköisellä proC-ohjausjärjestelmällä, jota on saatavana useilla eri ohjainvaihtoehdoilla aina minivivuista nelivipuiseen ja kaksipolkimiseen.

Myös mekaaniseen ohjaukseen löytyy uudistetut venttiilit.

Jopa 30 cm lisää ulottumaa

Uusien Z-nostureiden siirtopuomi on uusittu lähes täysin. Muutostarpeet aiheutuivat osin käytännön syistä: isommat linjat vaativat isomman tilan. Uusittuun rakenteeseen kuuluvat mm. jatkeen sylinterimuutos, koteloiden kokomuutokset ja isommat tapitukset. Muutokset eivät ole juurikaan tuoneet lisäpainoa, vaikka samassa yhteydessä hyötyulottuvuutta on saatu parhaillaan 30 cm lisää aiempaan verrattuna.

Mainos, juttu jatkuu alla Mainos päättyy

Puomiston materiaalina Kesla käyttää aiempaan tapaan laadukkaita erikoislujia teräksiä. Nosturin puomit on käsitelty nanokeraamisella KESLA proTECT -pintakäsittelyllä.

Huollettavuutta silmällä pitäen

Keslalla nosturimalliston suunnittelussa on ollut jo kauan prioriteettinä hyvä huollettavuus. Uusissa nostureissa se näkyy esimerkiksi painesuodattimien sijoittelussa.

Mainos, juttu jatkuu alla Mainos päättyy

KESLA 22-sarjan Z-nostureissa on edeltävän 21-sarjan tavoin sisäpuoliset letkut, sekä nosto että siirtopuomissa. Suojaus jatkuu aina kahmariin saakka.

Asiakkaamme ovat arvostaneet paitsi hyvin suojattua letkutusta, mutta myös letkujen helppoa vaihtoa, kertoo Pirhonen.

Uudet nosturit ovat irtopalkkikoneita, joihin on saatavana erittäin tukeva 4,5 metriä leveä tukijalkavaihtoehto. Vaihtoehto on saanut hyvän vastaanoton markkinoilla. Suurin osa yli 12-tonnimetrin nostureista varustetaan tällä leveällä tukijalkaratkaisulla. Tukijalkasylinterien iskunpituuksia on useita, kuten myös tukijalan kääntökulmia.

Mainos, juttu jatkuu alla Mainos päättyy

Mukavuudesta ei tarvitse tinkiä työskennellessäkään, sillä KESLA 22Z-sarjan puutavaranosturit on varusteltavissa perustasoisella Vision Standard -hytillä tai upeasti varustellulla Vision-hytillä tai tilavalla Vision XL -hytillä. Nosturiin on saatavana avohallintalaite myös sähköisellä ohjauksella. Käyttöpaikalle nouseminen ja sieltä laskeutuminen on helppoa ja ennen kaikkea turvallista uusien porrasratkaisujen ansiosta.