Puutavara-autoilu

Hiabin ensimmäinen HiVisionTM-järjestelmällä varustettu LOGLIFT-puutavaranosturi toimitettiin asiakkaalle

Cargoteciin kuuluva Hiab on toimittanut ensimmäisen kamerateknologiaan perustuvalla HiVisionTM-ohjausjärjestelmällä varustetun LOGLIFT-puutavaranosturin asiakkaalleen Ruotsissa. HiVision siirtää nosturin ohjaustoiminnon kuorma-auton ohjaamoon. Järjestelmässä on puutavaranosturin pylvääseen kiinnitettynä neljä kameraa, jotka tarjoavat käyttäjälle realistisen 270 asteen näkymän. Näin nosturin käyttäjä voi nähdä koko työalueen ja käyttää nosturia virtuaalilasien avulla kuorma-auton ohjaamosta.

Hiabin pitkäaikainen asiakas Ackestens Åkeri AB valitsi uuteen Scania-kuorma-autoonsa HiVision-järjestelmällä varustetun LOGLIFT-puutavaranosturin.

- Olemme aina innolla kokeilleet uusia asioita liiketoiminnassamme, sanoo yhtiön perustanut ja sen omistava Johan Ackesten.

Mainos, juttu jatkuu alla Mainos päättyy

- Olimme toimialamme ensimmäisiä yrityksiä, joka osti ohjaamolla varustetun puutavaranosturin 1990-luvulla. Kun näimme HiVisionin viime vuonna ja kokeilimme sitä, meille oli itsestään selvää, että tämä innovatiivinen ratkaisu on meitä varten. Yrityksessä kanssani työskentelevät poikani halusivat myös hankkia uuden sukupolven puutavaranosturin, Ackesten kertoo.

Syitä siihen, miksi Ackestens Åkeri päätyi ostamaan HiVision-järjestelmällä varustetun LOGLIFT-puutavaranosturin, olivat turvallisuus, ergonomia ja parempi kustannustehokkuus.

- Nosturin ohjaamoon kiipeäminen voi etenkin vaikeissa sääoloissa olla vaarallista. Enää siihen ei ole tarvetta. Lisäksi metsäteollisuuden asiakkaamme arvostavat sitä, että kun säästämme ohjaamon painossa, pystymme lastaamaan enemmän puutavaraa, Ackesten sanoo.

- Olemme todella tyytyväisiä, että asiakkaat ovat olleet kiinnostuneita ja osoittaneet luottamusta HiVision-ohjausjärjestelmää kohtaan. Läheinen yhteistyömme jatkuu, sillä asiakkaan näkemys on avainasemassa jatkokehityksen kannalta, toteaa LOGLIFT/JONSERED -puutavaranostureiden myyntipäällikkö Martin Klyver.

Kevään aikana Hiabin HiVision-toimitukset jatkuvat Eurooppaan ja Japaniin.