Metsäteollisuus

Stora Enso avaa uuden dispersiopäällystelinjan Forshagassa

Stora Enso on saanut valmiiksi dispersiopäällystelinjan Forshagan tehtaalla Ruotsissa ja käynnistää nyt tuotantoa. Yhtiö ilmoitti 10 miljoonan investoinnista vuonna 2020. Asennus valmistui aikataulussa, ja uusien tuotteiden tuotanto käynnistyy lähikuukausina.

Dispersiopäällysteteknologia mahdollistaa vastuullisemmat pakkausratkaisut ja uusiutuvien puukuitumateriaalien hyödyntämisen vaativissa loppukäyttökohteissa, kuten elintarvikepakkauksissa. Tuotteet soveltuvat paremmin kierrätysprosessiin, niillä on pienempi hiilijalanjälki, ja ne voidaan kompostoida teollisesti.

Mainos, juttu jatkuu alla Mainos päättyy

- Siirtymisessä kohti biopohjaista kiertotaloutta tarvitaan uusia tapoja parantaa kartonkipakkausten ominaisuuksia. Uusi dispersiopäällystelinja Forshagassa on merkittävä askel innovaatio- ja vastuullisuustyössämme. Teollisen mittakaavan tuotantoon soveltuvat ympäristöystävälliset pakkausmateriaalit auttavat vastaamaan vastuullisten ja kiertotalouteen perustuvien pakkausten kasvavaan kuluttajakysyntään, sanoo Packaging Materials -divisioonan johtaja Hannu Kasurinen.

Stora Enson Packaging Materials -divisioonassa on viime vuodesta lähtien keskitetty uusien biopohjaisten materiaalien ja tuotteiden kehitystyötä ja tuotantoa Forshagan tehtaalle.