Metsäkoneurakointi

Logset 12H GTE hybridiharvesterin demokiertue käynnistyi Suomesta

Logset 12H GHE hybridiharvesteri esiteltiin kevättalvella 2016. Kahden vuoden aikana hybrideitä on valmistettu viisi kappaletta, joista neljä on töissä maailmalla ja viides aloitti työnäytöskiertueen Jaalassa 18.5.2018. Kyseessä oli hybridin ensimmäinen yleisöesiintyminen Suomen metsissä, ja se houkutteli paikalle runsaasti uteliaita metsäkonealan ammattilaisia. Näytös järjestettiin yhteistyössä MKU Risto Kangassalon ja Koskitukki Oy:n kanssa. Samalla leimikolla työskentelivät myös Kangassalon uusi Logset 8H GTE harvesteri ja kuormatraktorina Logset 5F GT.

Logsetin hybridi on toteutettu asettamalla voimanlähteenä toimivan dieselmoottorin jatkeeksi kestomagneettimoottori ja energiavarastoksi superkondensaattori. Näin lisätehoa on saatavilla muutaman sekunnin ajaksi silloin kun kuormitus on suurimmillaan ja myös järjestelmän uudelleenlataaminen tapahtuu sekunneissa. Lisäteho on saatavilla ilman viiveitä, mikä tuo työntekoon tasaisuutta. Voimalle on kysyntää etenkin siellä, missä kaadettavat puut ovat isoja ja rinteet jyrkkiä. Suomesta hybridi jatkoikin kiertuettaan Saksaan ja Ranskaan, jotka ovat potentiaalisia markkinoita markkinoiden tehokkaimmalle metsäkoneelle.

Haluatko lukea koko artikkelin? Kokeile Metsätrans-digilehden tilausta maksutta 30 päivää!

Kokeile 30 päivää maksutta

tai

Kirjaudu sisään

Metsätrans Digi -tilauksella luet ilman rajoituksia tämän ja muut metsäalan painavimmat artikkelit. Hinta kokeilujakson jälkeen 3,90 €/kk.