Metsätrans-Lehti Oy
Ajankohtaista

Metsähallituksen puuta korjataan Suomen ensimmäisellä hybridiharvesterilla

Metsähallitukselle puunkorjuuta tekevä JM-Forest Oy on ensimmäisenä Suomessa ottanut käyttöön ympäristöystävällisen hybridiharvesterin, joka työskentelee Metsähallituksen korjuutyömaalla Parkanon ympäristössä.

-Arvostamme suuresti, että JM-Forest on ennakkoluulottomasti hankkinut käyttöönsä Suomen ensimmäisen hybridiharvesterin ja siten edistää ympäristöystävällistä puunkorjuuta. Päästöjen vähentäminen puunkorjuussa ja -kuljetuksessa ovat osa ilmasto-ohjelmaamme ja panostustamme ilmastonmuutoksen hillinnässä, Metsähallituksen asiakkuusjohtaja Heikki Kääriäinen kertoo.

Mainos, juttu jatkuu alla Mainos päättyy

Logset-hybridiharvesterin sähkömoottori antaa lisävoimaa muutoin dieselkäyttöiselle koneelle silloin, kun työkuorma sitä vaatii.

-Hybridijärjestelmä tarjoaa hetkellisesti lisävoimaa, joten harvesterin dieselmoottori käy tasaisesti silloinkin, kun kone kaataa tai työstää isoja puita, toteaa yrittäjä Juha Neste JM-Forest Oy:stä.

Hybridijärjestelmän tuottamasta tehonlisäyksestä johtuen harvesterin polttoaineen kulutuksen arvioidaan vähenevän ja tuottavuuden kasvavan merkittävästi. Lisää tutkittua tietoa saadaan Metsätehon tutkimuksissa kuluvan vuoden aikana.

Mainos, juttu jatkuu alla Mainos päättyy

Hybriditeknologialla arvioidaan voitavan parantaa dieselmoottoreiden energiatehokkuutta.

-Hybriditeknologiaa käyttäen on mahdollista vaikuttaa puunkorjuun ja puukuljetusten hiilijalanjälkeen, Heikki Kääriäinen vakuuttaa.

Logset 8H GTE Hybrid valittiin heinäkuussa 2019 Libramontin metsämessuilla Belgiassa Vuoden Metsäkoneeksi.

Kuva: Metsähallitus/Jouni Karjalainen