Metsäkoneurakointi

Metsähallituksen puuta korjataan Suomen ensimmäisellä hybridiharvesterilla

Metsähallitukselle puunkorjuuta tekevä JM-Forest Oy on ensimmäisenä Suomessa ottanut käyttöön ympäristöystävällisen hybridiharvesterin, joka työskentelee Metsähallituksen korjuutyömaalla Parkanon ympäristössä.

-Arvostamme suuresti, että JM-Forest on ennakkoluulottomasti hankkinut käyttöönsä Suomen ensimmäisen hybridiharvesterin ja siten edistää ympäristöystävällistä puunkorjuuta. Päästöjen vähentäminen puunkorjuussa ja -kuljetuksessa ovat osa ilmasto-ohjelmaamme ja panostustamme ilmastonmuutoksen hillinnässä, Metsähallituksen asiakkuusjohtaja Heikki Kääriäinen kertoo.

Logset-hybridiharvesterin sähkömoottori antaa lisävoimaa muutoin dieselkäyttöiselle koneelle silloin, kun työkuorma sitä vaatii.

Mainos, juttu jatkuu alla Mainos päättyy

-Hybridijärjestelmä tarjoaa hetkellisesti lisävoimaa, joten harvesterin dieselmoottori käy tasaisesti silloinkin, kun kone kaataa tai työstää isoja puita, toteaa yrittäjä Juha Neste JM-Forest Oy:stä.

Hybridijärjestelmän tuottamasta tehonlisäyksestä johtuen harvesterin polttoaineen kulutuksen arvioidaan vähenevän ja tuottavuuden kasvavan merkittävästi. Lisää tutkittua tietoa saadaan Metsätehon tutkimuksissa kuluvan vuoden aikana.

Hybriditeknologialla arvioidaan voitavan parantaa dieselmoottoreiden energiatehokkuutta.

-Hybriditeknologiaa käyttäen on mahdollista vaikuttaa puunkorjuun ja puukuljetusten hiilijalanjälkeen, Heikki Kääriäinen vakuuttaa.

Logset 8H GTE Hybrid valittiin heinäkuussa 2019 Libramontin metsämessuilla Belgiassa Vuoden Metsäkoneeksi.