Metsätrans-Lehti Oy
Metsäkoneurakointi

Ponssen puolivuosikatsaus kertoo yrityksen vahvasta vireestä

Ponssen puolivuosikatsaus 1.1.-30.6.2021

- Katsauskauden liikevaihto oli 350,8 (276,4) miljoonaa euroa.

Mainos, juttu jatkuu alla Mainos päättyy

- Katsauskauden liiketulos oli 36,3 (21,8) miljoonaa euroa ja liiketulosprosentti 10,3 (7,9).

- Katsauskauden tulos ennen veroja oli 35,9 (7,0) miljoonaa euroa.

- Katsauskauden liiketoiminnan rahavirta oli 25,1 (-14,3) miljoonaa euroa.

Mainos, juttu jatkuu alla Mainos päättyy

- Katsauskauden osakekohtainen tulos oli 0,89 (0,11) euroa.

- Omavaraisuusaste oli 59,5 (47,9) prosenttia katsauskauden lopussa.

- Tilauskanta oli 355,5 (179,3) miljoonaa euroa katsauskauden lopussa.

- Toisen vuosineljänneksen liikevaihto oli 187,4 (131,9) miljoonaa euroa.

- Toisen vuosineljänneksen liiketulos oli 19,5 (8,4) miljoonaa euroa ja liiketulosprosentti 10,4 (6,4).

Toimitusjohtaja Juho Nummela:

- Metsäkonemarkkina kehittyi erittäin positiivisesti myös vuoden toisella neljänneksellä. Metsäteollisuuden ja asiakkaidemme hyvä tilanne heijastui suotuisasti kaikkiin liiketoiminta-alueisiimme. Ponssen tilausvirta toisella vuosineljänneksellä oli 236,3 miljoonaa euroa ja tilauskantamme vahvistui 355,5 miljoonaan euroon. Tehtaamme toimi katsauskauden aikana tehokkaasti ja valmistimme kaikki tuotanto-ohjelmamme PONSSE-metsäkoneet suunnitellusti.

Metsäkoneiden kysyntä jatkui erinomaisena lähes kaikilla markkina-alueillamme. Kasvoimme toisella vuosineljänneksellä vahvasti ja kaikki liiketoiminta-alueemme kehittyivät suotuisasti. Asiakkaidemme vakaa työtilanne on näkynyt huoltopalveluidemme voimakkaana kasvuna. Myös vaihtokoneiden kysyntä on ollut aktiivista ja vaihtokonevaraston kierto on kehittynyt positiiviseen suuntaan. Vaihtokonevarastomme on hienoisessa kasvussa voimakkaan uusien koneiden laskutuksen takia. Tästä huolimatta käyttöpääomamme on pysynyt hyvällä tasolla ja rahavirtamme on ollut ajankohtaan nähden erittäin vahva.

Osien ja komponenttien saatavuus on jatkunut haastavana kovan kone- ja laitevalmistuksen kysynnän vuoksi. Organisaatiomme on tehnyt erinomaista yhteistyötä toimittaja- ja valmistusverkostomme kanssa ja PONSSE-metsäkoneiden osien saatavuus on saatu hyvin varmistettua. Valmistuslinjamme olivat aikataulussa Vieremän tehtaamme jäädessä kesälomille heinäkuussa. Osien ja komponenttien kustannusten nousuun liittyvä paine jatkuu voimakkaana. Tilanteen tekee Ponssen kannalta haastavaksi se, ettei kohonneita kustannuksia voi kokonaisuudessaan siirtää suoraan asiakkaillemme. Tähän vaikuttaa tuotantomme pitkä tilauskanta, jo sovittujen konekauppojen hinnoittelu ja asiakkaidemme haasteet omassa liiketoiminnassaan korjuukustannusten kasvaessa. Haemme jatkuvasti yhdessä toimittajiemme kanssa kestäviä ratkaisuja kustannusnousun hillitsemiseksi.

Ponssen henkilökunta on tuotanto-, myynti- ja huoltopalveluhenkilöstöämme lukuun ottamatta työskennellyt etätöissä koronapandemian alusta lähtien. Olemme aloittaneet myös syksyn etätöissä tuotantoamme ja huoltopalveluverkostoamme suojataksemme. On erittäin tärkeää, että henkilöstömme pysyy terveenä ja pystymme palvelemaan asiakkaitamme täydellä teholla.