Metsäkoneurakointi

Ponssen 17 000. metsäkone valmistui

Ponssen Vieremän tehtaalla valmistui 17 000. PONSSE-metsäkone. Elokuun puolessa välissä valmistunut PONSSE Elk matkaa luovutuksen jälkeen työskentelemään Kuusmoto Oy:n palvelukseen.

- Ilolla ja erityisesti kunnialla luovutamme 17 000. PONSSEN suomalaiselle Kuusmoto Oy:lle. Haluan kiittää Kuusmotoa luottamuksesta ja upeasta yhteistyöstä – yhteinen matkamme jatkuu edelleen, kertoo myynti-, markkinointi- ja huoltopalvelujohtaja Marko Mattila.

Vuonna 2014 perustettu posiolainen Kuusmoto Oy työllistää tällä hetkellä 17 työntekijää. Toimintaa on Suomen Lapissa seitsemän kunnan alueella. Yrityksellä on käytössä yhteensä yhdeksän PONSSEA.

Mainos, juttu jatkuu alla Mainos päättyy

- On hienoa vastaanottaa tämä nimikkolaatalla varustettu työmyyrä. Tämän hetken suunnitelmien mukaan juhlakalu tulee urakoimaan Posion tai Ranuan alueella. Päivänsankari täydentää kalustoamme hienosti, kertoo toimitusjohtaja Tomi Kuusela Kuusmoto Oy:ltä.

PONSSE Elk – kompakti ja ketterä kumppani

PONSSE Elk on erittäin monikäyttöiseen kokoluokkaan asettuva, pienemmän keskikoon kone. Elk on oiva kumppani, kun tarvitaan pihiä, mutta vahvaa työjuhtaa harvennuspainotteiseen puunkorjuuseen. Kompakti olemus tekee Elkistä ketterän, mutta isompien koneiden kanssa jaetut komponentit puolestaan vahvan ja kestävän menijän, jonka kantavuus on luokkansa huippua. Napakasti reagoiva moottori, reilu vääntö ja järeä kuormain tekevät Elkillä työn tekemisen mukavaksi, kun kuljettajalla on käytössään markkinoiden tilavin ohjaamo ergonomisten hallintalaitteiden kera.

Ponsse on valmistanut vuonna 2005 sarjatuotantoon otettua PONSSE Elk -ajokonetta yhteensä 947 kappaletta ja koneita on toimitettu yli 20 maahan.

Juhlakone valmistui haastavissa olosuhteissa

Ponssen 17 000. metsäkone valmistui koronavuoden aikana ja maailmanlaajuisten komponentti- ja toimitushaasteiden ympäröimänä. Poikkeuksellisesta tilanteesta huolimatta yhtiön toiminta ja kehitys jatkuu hyvänä. Ponssella on aina puhallettu yhteen hiileen koko Ponsse-perheen voimin ja tämä kantaa yhtiötä myös haastavassa toimintaympäristössä.

Nopeimmillaan tuhat konetta syntyi tasan yhdeksässä kuukaudessa vuonna 2019. Sittemmin koronaviruspandemia on hieman hillinnyt tahtia.

Einari Vidgrénin unelmasta syntynyt perheyhtiö savotoi tänä päivänä yli 40 maan puunkorjuumarkkinoilla. Kaikki PONSSE-metsäkoneet valmistetaan edelleen Vieremällä. Ympäristöystävällinen puunkorjuu ja asiakaslähtöinen tuotekehitys ohjaavat yhtiön toimintaa vahvasti.

Mainos, juttu jatkuu alla Mainos päättyy