Metsäkoneurakointi

Ponssen innovatiiviset ratkaisut rinnetyöskentelyyn

Ponssen tavaralajimenetelmän metsäkoneet ovat osoittautuneet loistaviksi myös jyrkkien rinteiden puunkorjuussa. Ympäristöystävällisille ja turvallisille rinnekorjuuratkaisuille on kysyntää, kun korjuuoperaatiot siirtyvät alueille, joissa maanpinnan muodot ja rinteen jyrkkyys vaihtelevat.

- Ratkaisumme perustuvat aina asiakkaiden tarpeeseen, niin myös rinnetyöskentelyyn suunnitellut metsäkoneemme. Testaamme ja kehitämme niitä yhdessä asiakkaidemme kanssa, aidosti vaativissa olosuhteissa esimerkiksi Kiinassa, Brasiliassa, Pohjois-Amerikassa ja Keski-Euroopassa, kertoo Marko Mattila, myynti-, huolto- ja markkinointijohtaja Ponsselta.

Mainos, juttu jatkuu alla Mainos päättyy

- Olemme investoineet Vieremän tehtaalle rinnekorjuuratkaisujen kehityksessä tarvittavaan testaus- ja tutkimuslaitteistoon, sekä olemme rakentaneet keinotekoisen rinteenkin, jossa voimme tutkia ja testata tarkemmin tuotteidemme toimivuutta rinneolosuhteissa.

PONSSE Synchrowinch -vinssi on yksi tavaralajimenetelmän metsäkoneiden rinnetyöskentelyn tärkeimmistä lisälaitteista, jonka avulla metsäkone pysyy hyvin tuottavana ympäristöystävällisesti ja vaihtoehtoisiin manuaalisiin menetelmiin verrattuna turvallisesti vaikeissakin olosuhteissa. Rinteissä työskentely ei ole maailmassa uutta, mutta kun ympäristöystävällisen tavaralajimenetelmän (CTL) puunkorjuu yleistyy, myös rinteissä työskentely kehittyy maaperävaurioita vähentävään, turvallisempaan ja tehokkaampaan suuntaan.

Ponssen ratkaisut rinnetyöskentelyyn

Mainos, juttu jatkuu alla Mainos päättyy

- Kahdeksanpyöräinen harvesteri ja kuormatraktori – sekä tasapainotetut telit tuovat vetovoimaa, vakautta ja työskentelymukavuutta kuljettajalle

- Moottorit, jarrut ja säiliöt, jotka on kehitetty rinneolosuhteisiin

- PONSSE Synchrowinch -vinssi ja muut rinnetyöskentelyyn suunnitellut optiot

Mainos, juttu jatkuu alla Mainos päättyy

- Tavaralajinmenetelmän metsäkoneiden tehokkuus ja tuottavuus - kaapeleita tai vaijereita ei tarvitse vetää rinteille käsin.

- Työn sujuvuus - vinssin avulla kone liikkuu vaativissakin paikoissa jouhevasti

PONSSE Synchrowinch -vinssi on saatavana PONSSE Cobra-, Ergo 8W- ja Bear -harvestereihin ja Buffalo-, Bison-, Elephant- ja Elephant King -kuormatraktoreihin. Vinssi on lisälaite, joka asennetaan metsäkoneeseen jo asennusvaiheessa.