Metsäkoneurakointi

Ponssen 18 000. metsäkone valmistui

18 000. Ponsse

Ponssen Vieremän tehtaalta on valmistunut 18 000. PONSSE-metsäkone. Luovutuksen jälkeen juhlakone, PONSSE Elk, jatkaa matkaansa Ranskaan, VMC Boisin palvelukseen.

- Vaativa puunkorjuuala kysyy osaajiltaan rautaista ammattitaitoa, pitkäjänteisyyttä ja hyviä yhteistyötaitoja. Tällaiseksi kuvaan myös kumppanuuttamme VMC Boisin kanssa. Tuntuu todella hyvälle luovuttaa tämä juhlakone VMC Boisille, ja haluan kiittää heitä hienosta yhteistyöstämme, kertoo myynti-, markkinointi- ja huoltopalvelujohtaja Marko Mattila.

Marko Mattila
Marko Mattila.

- Aloitimme yhteistyön Ponssen kanssa muutama vuosi sitten ostamalla käytetyn PONSSE Ergon. Tämän jälkeen tilasimme muutaman uuden koneen, ja tänään vastaanotimme 18 000. Ponssen täällä Vieremällä. Yhteistyömme on sujunut hyvin ja olemme erittäin tyytyväisiä kumppanuuteemme, kertoo Alexandre Collomb, joka on yksi VMC Boisin kolmesta omistajasta.

Mainos, juttu jatkuu alla Mainos päättyy

VMC Boisilla on yhteensä neljä PONSSEA, ja se operoi pääasiassa Keski-Ranskan itäpuolella. Vuonna 2009 perustettu ranskalainen yritys työllistää tällä hetkellä yhteensä 27 työntekijää. VMC Boisilla on myös sahatoimintaa, jossa tuotetaan hakepuuta energiaksi.

PONSSE Elk – monikäyttöinen ja ketterä ajokone

Ponsse Elk on erittäin monikäyttöinen, pienemmän keskikoon ketterä ajokone. Elkin kantavuus on luokkansa huippua, ja taloudellinen moottori sekä suuri polttoainesäiliö vähentävät tankkausvälejä. Voidaan siis sanoa, että Elk on mainio metsäkone harvennuksille, joilla voi olla pitkiäkin ajomatkoja. Elkin napakasti reagoiva moottori ja reilu vääntö sekä järeä kuormain tekevät työskentelyn mukavaksi, kun kuljettajalla on käytössään markkinoiden tilavin ohjaamo, ergonomisten hallintalaitteiden kera.

Vuonna 2005 sarjatuotantoon otettua Ponsse Elk -ajokonetta on valmistettu vuosien varrella reilusti yli 1 000 kappaletta ja toimitettu yli 20 maahan sekä testattu käytännön olosuhteissa ympäri maailman.

Einari Vidgrénin unelmasta syntynyt perheyhtiö savotoi tänä päivänä yli 40 maan puunkorjuumarkkinoilla. Ympäristöystävällinen puunkorjuu ja asiakaslähtöinen tuotekehitys ohjaavat yhtiön toimintaa vahvasti. Kaikki PONSSE-metsäkoneet valmistetaan edelleen yhtiön syntysijoilla Pohjois-Savossa, Vieremällä.

Ponsse
Vaikka komponenttien saatavuusongelmista on puhuttu paljon, Ponssen tehtaalta valmistui tuhat konetta nopeammin kuin koskaan aikaisemmin, hieman alle yhdeksässä kuukaudessa. Lähes yhtä tiuha tahti oli viimeksi vuonna 2019, jolloin ennen koronaviruspandemiaa tuhannen koneen raja rikkoontui yhdeksässä kuukaudessa.