Puutavara-autoilu

Joni Kangasniemi: Monipuolista ja vastuullista

"Joni tiesi varmasti jo pikkupoikana, että hänestä tulee rekkamies." Näin kertoi meille ilmiantaja, kun Metsätrans tiedusteli sosiaalisessa mediassa ehdotuksia sopivasta puutavara-autonkuljettajasta tämän lehden jutun aiheeksi. - Kyllä tämä puun ajaminen on paljon mukavampaa kuin rahtiajo. Tässä ei olla sidoksissa aukioloaikoihin eikä piirturin kanssa juuri koskaan mene tiukille, Sukevan Kuljetus Oy:n yhdistelmää vajaat kolme vuotta ajanut Joni Kangasniemi kertoo.

Puunajo tuntuu mukavalle, etenkin kun saa ajaa sopivalla tuntimäärällä. Tällöin vapaa-aikaakin jää sopivasti, Kangasniemi toteaa.

Kangasniemi muistelee, etteivät lukuhommat kiinnostaneet häntä lainkaan. Kun peruskoulu oli käyty, työpaikka löytyi paikallisesta kattopeltitehtaasta. Maatalon töitä tehneenä hän oli oppinut koneiden käytön ja koska suvussa oli kuorma-autoilijoita, tähtäimessä oli yhdistelmäkortin hankkiminen. Ennen rekkakorttia Kangasniemi teki sekalaisia töitä Iisalmen ympäristössä.

Haluatko lukea koko artikkelin? Kokeile Metsätrans-digilehden tilausta maksutta 30 päivää!

Kokeile 30 päivää maksutta

tai

Kirjaudu sisään

Metsätrans Digi -tilauksella luet ilman rajoituksia tämän ja muut metsäalan painavimmat artikkelit. Hinta kokeilujakson jälkeen 3,90 €/kk.