Metsätrans-Lehti Oy
Metsäteollisuus

Stora Enso lanseeraa ainutlaatuisen hiilineutraalin kartonkivalikoiman

Performa Light CarbonZero™ by Stora Enso on markkinoiden ensimmäinen hiilineutraali kartonkivalikoima. Sen avulla Stora Enson asiakkaat voivat pienentää ilmastovaikutuksiaan.

Performa Light CarbonZero on hiilineutraali, uusiutuva ja kierrätettävä kartonkivalikoima, joka auttaa Stora Enson asiakkaita saavuttamaan hiileen liittyvät kestävyystavoitteensa ja hillitsemään ilmastonmuutosta konkreettisesti ja mitattavasti pakkaustensa kautta.

Mainos, juttu jatkuu alla Mainos päättyy

Performa Light CarbonZero valmistetaan Ruotsissa Stora Enson Forsin tehtaalla, jonka sähkön- ja höyryntuotannosta, ja vuoden 2022 alusta lähtien myös sisäisestä logistiikasta, ei aiheudu fossiilisia hiilidioksidipäästöjä. Tämä on tulosta jatkuvasta kehityksestä ja investoinneista toimintojen parantamiseen. Tuotannon kasvihuonekaasupäästöt ovat siksi erittäin alhaiset. Performa Light CarbonZero -kartongista tehdään täysin hiilineutraalia kompensoimalla tällä hetkellä raaka-aineen tuotannosta väistämättä syntyvät päästöt luotettavan ulkopuolisen kumppanin South Polen palvelun kautta.

- Kuluttajat painottavat ostopäätöksissään yhä enemmän kestävää kehitystä, joten odotamme hiilineutraalien tuotteiden kysynnän kasvavan tulevaisuudessa. Hiilineutraali Performa Light CarbonZero auttaa asiakkaitamme pienentämään ilmastovaikutuksiaan ja erottautumaan markkinoilla pakkaustensa kautta, sanoo FBB- ja SBS-liiketoiminnoista vastaava johtaja Dmitry Panfilov.

Kestävä kehitys on erottamaton osa Stora Enson toimintaa, mikä kiteytyy yhtiön päätöksessä tavoitella täysin kiertotalouden mukaista toimintaa sekä nettopositiivisuutta biodiversiteetissä ja hiilidioksidipäästöissä vuoteen 2050 mennessä. Stora Ensolla on kunnianhimoiset tavoitteet toimintojensa ja arvoketjunsa kasvihuonekaasupäästöjen vähentämiseksi, ja fossiilisten polttoaineiden osuus yhtiön kaikesta energiankulutuksesta on alhainen. Tämä on tehnyt mahdolliseksi tarjota hiilineutraalia materiaalia.

Mainos, juttu jatkuu alla Mainos päättyy

- Ensisijainen tavoitteemme on aina vähentää toimintamme ja arvoketjumme hiilidioksidipäästöjä mahdollisimman paljon, ja lopullinen päämäärämme on pystyä tarjoamaan hiilineutraaleja tuotteita ilman kompensointia. Tällä hetkellä emme kuitenkaan pysty välttämään kaikkia päästöjä, minkä vuoksi hyödynnämme hiilidioksidipäästöjen kompensointia voidaksemme tarjota hiilineutraaleja pakkausmateriaaleja jo nyt, sanoo Packaging Materials -divisioonan kestävän kehityksen johtaja Kristiina Veitola.

Hiilineutraali Performa Light CarbonZero on ihanteellinen valinta suklaa- ja makeispakkauksiin, kosmetiikka- ja kauneuden- ja terveydenhoitotuotteiden pakkauksiin ja muihin premiumpakkauksiin. Erittäin laadukas Performa Light -kartonki on houkutteleva vaihtoehto premiumbrändeille. Se on visuaalisesti poikkeuksellisen korkeatasoinen kartonki, ja patentoidun FiberLight Tec™ by Stora Enso -kuitujenkäsittelyteknologian ansiosta tuote on kevyt ilman, että sen lujuus kärsii.