Tapahtumat

Rekkakuski Liza Kelly Suomessa

Suomessakin näkyneistä TV-sarjoista ”Rekkakuskit jäällä” ja ”Maailman vaarallisimmat tiet” tunnettu amerikkalainen rekkakuski Liza Kelly piipahti elokuun alussa Suomessa. Liza oli Volvo Finlandin vieraana, sillä hän on tehnyt yhteistyötä Volvon kanssa jo aikaisemmin.

Rekkakuskin parhaimpana ominaisuutena Liza pitää kykyä oppia koko ajan uutta. Jokaisella reissulla näkee ja kokee jotain uutta ja tämä olisi osattava ottaa opiksi.

Mainos, juttu jatkuu alla Mainos päättyy

Valppaus valttia

Maailman vaarallisinta tietä kysyttäessä Liza vastasi napakasti, että kaikki tiet ovat vaarallisia, jos kuski ei ole kaiken aikaa valppaana ja tilanteen tasalla. Huonoudessaan vaarallisimmat tiet alaskalainen Liza muisteli ajaneensa Bolivian vuoristossa.

Vaikka 34-vuotias Liza Kelly on ympäri maailman tunnettu TV-tähti, hän väittää vakavalla naamalla elävänsä rekkakuskin töistä. Alla on Kenworthin kolmiakselinen veturi ja perässä olevassa puoliperävaunussa kulkee pääasiallisesti öljykentillä tarvittavaa materiaalia. Lastit kulkevat suurimmaksi osin Anchoragesta Dalton Highwayta myöten Deadhorseen Brudhoe Bayn öljykentille. Yhdensuuntaista matkaa kaupunkien välillä on noin 1 400 kilometriä. Liza kertoo, että lähes kaikki Alaskan rekkakelpoiset tiet on tullut ajetuksi, sillä vuosittain Kenworthin mittariin pyörähtää hänen ajamanaan 150 000 kilometriä.