Tapahtumat

FinnMetko 2014: Ponsse Ladyt 10 vuotta - Maailman mukavinta porukkaa

Mirka ja Anna-Helmi (oik) Haverinen olivat Metkossa ensimmäistä kertaa. Tiina Nissinen (vas.) ja Pia Kainulainen kertoilivat Ladyjen toiminnasta ja vastailivat tulevaisuutta koskeviin kysymyksiin.

Ponsse Ladyt aloitti toimintansa Metkossa vuonna 2004. Idea tuli Mikkeli-Kouvola alueen urakoitsijoiden paremmilta puoliskoilta. Viestiä naisten toiveista Ponssen terävimpään päähän toi alueen konemyyjä Seppo Alanne. Siitä se ladyjen toiminta lähti ja kymmenvuotispäiväänsä viettävä Ponsse Ladyt on kerännyt jo reilun 230 jäsentä.

Koska kaikilla on sama tausta, niin toimintaan on helppo tulla mukaan. Ladyillä ei ole jäsenmaksuja tai muita velvoitteita. Kaikki jäsenet saavat liittymislahjaksi Ponssen naisten t-paidan. Vieraskoreuttakaan ei ole kymmenen vuoden aikana havaittu kertaakaan. Toki jotkut kertovat myöhemmin jännittäneensä ensimmäistä tapaamista, mutta ihan turhaan.

Mainos, juttu jatkuu alla Mainos päättyy

Huomiota kaikille

Klubin ajatuksena on huomioida Ponsse-koneilla urakoivien yrittäjien puolisot tarjoamalla heille yhteistä toimintaa ja yhteydenpitoa. Naiset tekevät huomattavan suuren työn yrityksen taustalla hoitamalla kodin lisäksi yrityksen asioita laidasta laitaan. Monet ovat mukana koneyrityksen päivittäisten rutiinien pyörittämisessä lavetin ajosta ja teräketjujen teroituksesta alkaen. Myös konetta ajavia naisia on mukavasti mukana. Klubilaisten ikähaarukka on 25 vuodesta reiluun 60 ikävuoteen, joten toiminnassa on sekä kokemusta että nuoruuden intoa.

Asiakasrahoitusvastaavana Ponssella toimiva Tiina Nissinen on alusta alkaen ollut Ladyjen vetäjänä. Kotimaan myynnissä toimiva Pia Kainulainen on myös ollut lähes koko ajan toiminnassa mukana. Kolmantena emäntänä toimii Piia Vidgrén. Tiedossa on, että Ladyissä on solmittu lukuisia uusia ystävyyssuhteita.

Mainos, juttu jatkuu alla Mainos päättyy

Ladyjen epävirallisessa toimintasuunnitelmassa on vähintään yksi tapaaminen Vieremällä. Melko usein Vieremän tapaamisia on ollut useampiakin vuoden mittaan. Kerran vuodessa tehdään pitempi reissu ulkomaille. Pääsääntöisesti ulkomaan reissulla poiketaan savotalla ja Ponssen tytäryhtiössä.

Anne Tiainen Savonlinnasta tarinoi Tiina Nissisen kanssa - mistäpä muusta kuin Ponsse Ladyjen tulevista ulkomaanmatkoista!

Hyötyä ja huvia

Toukokuussa 2014 Ladyt vierailivat Kiinassa. Pekingin Taivaallisen Rauhan Aukio tuli nähdyksi ja Kiinan Muurillakin reipas naisjoukko poikkesi. Kiinan savottakohde oli Etelä-Kiinassa Beihain eukalyptusmetsässä. Mukana viikon reissulla oli 29 naista. Klubilaiset maksavat matkansa itse, mutta Ponsse hoitaa täysipainoisen ohjelman järjestämisen kohdemaassa.

Mainos, juttu jatkuu alla Mainos päättyy

- Aktiivisimmassa perusjoukossa on noin 50 naista ja keskimäärin ulkomaanreissuille on ollut 20 – 30 lähtijää. Mutta onneksi joka reissulle on tullut jokunen uusikin jäsen mukaan, kertoo Tiina Nissinen.

Maaria Puoskari Nurmeksesta on ollut Ladyjen toiminnassa mukana vuodesta 2005 alkaen eli melkein alusta asti. Ensimmäinen reissu Pietariin jäi erityisen hohdokkaana Maarian mieleen.

- Meikäläinen on ihan huumassa Ladyjen toimintaan. En olisi ikinä uskonut, miten mukavaa seuraa Ponsse Ladyt saavat aikaiseksi. Maailman mukavinta porukkaa, tunnustaa Maaria Puoskari.

Mainos, juttu jatkuu alla Mainos päättyy

Puoskarit olivat mukana koko perheen voimalla. Motoajo Oy:n toimitusjohtaja Jussi Puoskari oli jättänyt perheen naiset Ladyjen nurkkaukseen. Nuorimmainen Stella sai ansaittua sympatiaa Ponssen teltassa popsiessaan äidin lusikoimaa pilttiä. Vilma-neiti oli sen verran iso, että hän viihtyi osastolla omiin nimiinsä.

Ensimmäistä kertaa Metkossa vieraillut Mirka Haverinen Kuhmosta liittyi Ladyihin samalla reissulla.

- Hyvä seura on vetänyt puoleensa jo jonkun aikaa ja nyt päätin liittyä. Ponssen lehdistä ja netistä olen seurannut mukavia tapaamisia ja toiminta on näyttänyt tosi mielenkiintoiselta ja mukavalta, summasi Mirka liittymisensä syitä.

Mainos, juttu jatkuu alla Mainos päättyy

Tämän vuoden Metkossa arvottiin joka päivä yksi ulkomaan matka. Kaikille ladyille lähetettiin arvontalipuke, jonka he palauttivat Metkoon. Kaikkiaan arvontalippuja palautettiin 70 kappaletta ja arpaonni suosi Jaana Hottista (Metsäkoneurakointi P. Mikkonen Oy), Helvi Kastista (Metsä- ja maansiirto Kastinen Oy) ja Hannele Kuittista (Koneurakointi S. Kuittinen Oy).

Maaria Puoskari syötti suloista Stella-vauvaa Ponsse Ladyjen omassa nurkkauksessa Metkossa. Sympatiapisteitä tuli ohikulkijoilta oikein ropisemalla.