Kuljetus

Toyota tuo rallihenkisen GR Sport -varustetason Hiluxiin

Dakar Rally on yksi maailman vaativimmista autourheilukilpailuista. Poikkeuksellisen maaston ja uskomattoman vauhdin vuoksi Dakarin voitto vaatii paljon muutakin kuin vain nopeutta: myös kestävyys, laatu ja luotettavuus ovat olennaisia. Toyota Hilux on todistanut legendaarisen maineensa Dakarissa, viimeksi vuosi sitten. Dakarin menestyksen innoittamana Toyota on esittelyt uuden GR Sport -varustetason Hilux-malliston huipulle.

Hilux GR Sport tarjoaa samaa legendaarista etenemiskykyä kuin muutkin Hiluxin malliversiot. GR-yksityiskohdat auton ulkoasussa ja sisätiloissa erottavat sen ulkoisesti muista Hilux-malliversioista, mutta merkittävimmät erot löytyvät auton kuoren alta. Erityisesti GR Sport -varustetasoa varten säädetty jousitus takaa erinomaisen käsiteltävyyden ja tuo aiempaakin enemmän mukavuutta maantieajoon. Lisäksi sähköinen takatasauspyörästön luistonrajoitin on vakiona.

Mainos, juttu jatkuu alla Mainos päättyy

- Toyota Hiluxilla on legendaarinen maine, se tunnetaan erittäin lujana ja luotettavana autona. Hilux todellakin on maineensa veroinen, puhutaan sitten kilpa-autoista tai tuotantomalleista. Dakarin vaativilta taipaleilta innoituksensa saanut Hilux GR Sport vie ajokokemuksen uudelle tasolle niin tiellä kuin maastoajossakin. Se ilmentää mainiosti kilpa-autojemme henkeä tuoden ripauksen Dakaria jokapäiväiseen ajoon, toteaa kolminkertainen Dakar Rallyn voittaja Nasser Al-Attiyah.

Uudelleen säädetty jousitus

Erityisesti GR Sport -varustetasolle uudelleen säädetyn jousituksen keskeisiä elementtejä ovat uudet iskunvaimentimet ja uudet kierrejouset edessä. Iskunvaimentimien isompi mäntä ja öljytilavuus tarjoavat paremman vasteen ja suuremman lämmönsiirtokyvyn. Samalla vaimentimien öljyn suorituskyky säilyy parempana myös erittäin haastavissa olosuhteissa ajettaessa. Etujousitus on aiempaa jäykempi. Sekä etukierrejouset että iskunvaimentimet on maalattu punaisiksi korostamaan GR Sport -mallin urheilullista luonnetta.

Mainos, juttu jatkuu alla Mainos päättyy

Uudelleen säädetty jousitus tuo lisää tarkkuutta ohjaukseen, parantaa auton suuntavakautta ja hallinnan tunnetta sekä tuo entistä enemmän mukavuutta tien päälle.

Suorituskyky vailla vertaa

GR SPORT -mallin voimanlähteenä toimii jo aiemmin esitelty 2,8-litrainen dieselmoottori, joka tuottaa 204 hevosvoiman tehon ja 500 Nm väännön. Moottorin kaverina toimii kuusivaihteinen automaattivaihteisto. Tuhannen kilon kantavuus ja 3,5 tonnin vetomassa jarrulliselle perävaunulle viimeistelevät lujan ja luotettavan auton suorituskyvyn.

Mainos, juttu jatkuu alla Mainos päättyy

GR Sport -henkinen ulkoasu

Yksityiskohdat uuden Hilux GR Sportin ulkoasussa ja sisätiloissa alleviivaavat auton urheilullista luonnetta.

Auton etuosassa katse kiinnittyy näyttävään mustaan etusäleikköön, jonka keskiöön sijoitettu TOYOTA-teksti muistuttaa samalla mallin pitkästä historiasta. Näyttävät sumuvalot viimeistelevät auton voimakkaan etuilmeen. Musta teema, jolle punaiksi maalatut etukierrejouset ja iskunvaimentimet luovat visuaalisesti kiinnostavan kontrastin, jatkuu 17-tuumaisissa kevytmetallivanteissa, peilinkuorissa, astinlaudoissa, lokasuojissa ja takaluukun kahvassa. Korin GR Sport -merkinnät viimeistelevät auton ulkoasun.

Mainos, juttu jatkuu alla Mainos päättyy

Auton sisätiloissa huomio kiinnittyy uusiin, urheilullisiin etuistuimiin. Mustat nahkaistuimet on viimeistelty punaisella perforoinnilla ja koristetikkauksella. Halutessaan kuljettaja voi vaihtaa vaihteita manuaalisesti ohjauspyörään sijoitetuttujen ohjaimien avulla, alumiinisten polkimien tuodessa lisää urheilullista tunnelmaa. GR-merkinnät istuimissa, matoissa, käynnistyspainikkeessa ja auton infonäytössä sekä hiilikuituhenkinen koristelu, kojelaudan punainen koristeosa ja sininen ovivalaistus viimeistelevät sisätilojen tunnelman.

Kattavaan vakiovarusteluun sisältyy mm. LED-ajovalot, kaksialueinen automaatti-ilmastointi, alamäkiavustin ja sähköinen takatasauspyörästön luistonrajoitin. Double Cab -korimallisena saatava Hilux GR Sportin ennakkomyynti käynnistyy keväällä 2022, ja ensimmäiset autot saapuvat Suomeen kesällä.