Puutavara-autoilu

Juha-Pekka Kainulainen: Tehokkuus on valttia

Iisalmen Soinlahdesta kotoisin oleva Juha-Pekka Kainulainen on ollut kuljetusyrittäjänä parikymmentä vuotta. Kokemusta on bulkin ja turpeen kuljettamisestakin. Vuonna 2007 JiiPee Oy keskittyi pelkästään puunajoon. Alkuun puuta ajettiin Venäjällä, mutta vuoden 2009 lama hyydytti ajot itänaapurissa. Siitä alkaen puu on kulkenut kotisuomessa pääasiallisesti Metsähallituksen toimeksiannosta.

Maaliskuussa 2016 ajoon saadun Scanian mittarissa ei ole kuin 100 000 kilometriä. Ajot ovat olleet hieman kortilla. Auton perässä oleva Logliftin 125 on vuosimallia 2011 ja se on hankittu käytettynä.

Tällä hetkellä JiiPeellä on kuusi autoa, joista uusin Scania R 730 oli jutunteon hetkellä vielä ilman kilpiä luovutushuollossa. Kahden Scania R 730:n, yhden 620 ja 500:n ja kahden Volvo FH 750:n eroja Juha-Pekka ei osaa tarkasti selittää. Volvot ovat ehkä hieman vääntävämpiä ja Scania puolestaan enemmän kierroskoneen tyylinen, jolla saa mukavan vauhdin ylämäkeen. Kaikissa täyspainoisissa autoissa on sama akseliväli ja perässä puimuriakseli. Kokemus on osoittanut Volvon olevan tällä kokoonpanolla hitusen ketterämpi kääntymään.

Haluatko lukea koko artikkelin? Kokeile Metsätrans-digilehden tilausta maksutta 30 päivää!

Kokeile 30 päivää maksutta

tai

Kirjaudu sisään

Metsätrans Digi -tilauksella luet ilman rajoituksia tämän ja muut metsäalan painavimmat artikkelit. Hinta kokeilujakson jälkeen 3,90 €/kk.