Metsäteollisuus

Sellukauppaa Lapin Yrityskylässä

TAT Yrityskylä Lappi aloitti toimintansa joulukuussa. Tänään 12.1. Rovaniemellä starttaa Metsä Groupin työelämäpeli, jossa yhdeksäsluokkalaiset tekevät kansainvälistä kauppaa kotimaisilla sellutuotteilla. Pärjätäkseen pelissä oppilaiden tulee ymmärtää myös kestävän puunhankinnan merkitys Metsä Groupin liiketoiminnalle. Yrityskylä on ainutlaatuinen oppimiskokonaisuus, jonka tavoitteena on tuoda työelämä, talous ja yrittäjyys lähemmäksi nuoria innostavalla tavalla.

Ensimmäisen lukuvuoden aikana Yrityskylä Lappi tavoittaa noin 1500 oppilasta, eli yli 80 prosenttia Lapin kuntien yhdeksäsluokkalaisista. Ennen Yrityskylään saapumista oppilaat oppivat koulussa liiketoimintaan ja yritysmaailmaan liittyvää sanastoa sekä harjoittelevat työelämätaitoja kuten neuvottelemista ja tiimityöskentelyä. Pelitilanteessa oppilaat edustavat Metsä Groupin johtoryhmää ja kilpailevat toisia joukkueita vastaan liiketuloksen ja mainepisteiden valossa.

Mainos, juttu jatkuu alla Mainos päättyy

- Pelin aikana tiimit valmistavat ja myyvät sellua kansainvälisille asiakkaille ja johtavat yritystä neljän kvartaalin ajan. Matkan varrella tulee vastaan erilaisia onnenpotkuja ja mainehaasteita, joiden kääntäminen voitoksi vaatii hyvää yhteispeliä koko tiimiltä. Yrityspelissä paras liiketulos ei pelkästään riitä, vaan voittoon vaaditaan myös hyvä maine, Yrityskylä Lapin aluepäällikkö Jari Maijanen kertoo.

- Pelipäivä on yhdeksäsluokkalaisille ainutlaatuinen kokemus. Hektistä ja hauskaa tekemistä, kuten oppilaat sitä kuvailevat. Tällaisessa oppimisympäristössä jokainen pääsee toimimaan aktiivisena tiimin jäsenenä ja käyttämään omia vahvuuksiaan. Yrityskylän tavoitteena onkin luoda nuoriin intoa ja rohkeutta toimia yritteliäänä yhteiskunnan jäsenenä, Maijanen jatkaa.

Metsä Group lähti innolla mukaan kehittelemään uutta työelämäpeliä Yrityskylään ja nimenomaan Lappiin, sillä läsnäolomme alueella vain vahvistuu. Kemiin rakennettava uusi biotuotetehdas ja investointi kartonkitehtaan lisäkapasiteettiin turvaavat työpaikkoja pitkälle tulevaisuuteen ja luovat arvoketjussa myös paljon uutta työtä.

Mainos, juttu jatkuu alla Mainos päättyy

- Meille on tärkeää tavoittaa nuoria tulevaisuuden tekijöitä ja innostaa heitä tutustumaan metsäalan moniin mahdollisuuksiin. Olemme ylpeitä voidessamme kertoa vastuullisesta liiketoiminnastamme, metsätalouden kestävyydestä sekä monista uusista innovaatioista, joilla korvataan esimerkiksi fossiilisia materiaaleja ihmisten jokapäiväisessä elämässä. Yrityskylän sellupeli raottaa verhoa kasvavaan tulevaisuuden liiketoimintaan – joka itseasiassa edustaa jo tälläkin hetkellä Suomen suurimpia vientialoja, Metsä Groupin rekrytoinnista ja henkilöstön kehittämisestä vastaava johtaja Susanna Tainio sanoo.

Yrityskylä on peruskoulun kuudes- ja yhdeksäsluokkalaisille luotu kokonaisuus taloudesta, työelämästä ja yrittäjyydestä. Yrityskylän toimintaan osallistuu vuosittain jo lähes 90 000 lasta ja nuorta ympäri Suomen. Metsä Group on ollut mukana Yrityskylässä jo vuodesta 2017.